Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

"Ξενιτεμένοι" Γιαννιώτες-Γιαννιώτισσες: Οι εμφανίσεις της περασμένης εβδομάδας

Με τον Λευτέρη Μαντζούκα να αξιοποιεί στο έπακρο τα λεπτά που πήρε στην EuroLeague από τον Εργκίν Αταμάν στη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Βαλένθια, τους Άλκη Παππά και Σπύρο Παπανικολάου να είναι εξαιρετικοί για ΟΦΗ και ΑΕΝΚ αντίστοιχα στη National League 1, τον Μάριο Τσίγκα να κάνει season high στην πρώτη νίκη των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη στη National League 2, τον Κώστα Καραθανάση να είναι διψήφιος για τον Όλυμπο Κορδελιού και τις Αγγελίνα Χρηστάκη και Ευγενία Παπαδοπούλου να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις νίκες των ομάδων τους στην Α2 Γυναικών, συνεχίστηκε η δράση για τους αθλητές και τις αθλήτριες που αγωνίζονται μακριά από την πόλη τους. Πάμε να δούμε αναλυτικά τι έκαναν όλοι και όλες. 

Λευτέρης Μαντζούκας (Παναθηναϊκός-Basket League/EuroLeague)

Την περασμένη Παρασκευή ο Παναθηναϊκός επικράτησε στην έδρα του της Βαλένθια με 90-73 βελτιώνοντας το ρεκόρ στου στο 6-4 στη EuroLeague. Ο Μαντζούκας είχε μία καλή εμφάνιση καθώς σε 10:46 σημείωσε 9 πόντους όντας αλάνθαστος από τα 6.75 (3/3 τρίποντα) έχοντας και 1 ριμπάουντ.

Την Κυριακή οι πράσινοι αγωνίστηκαν στη Ρόδο κόντρα στον Κολοσσό παίρνοντας τη νίκη με 81-78 συνεχίζοντας αήττητοι στη Basket League με το 8Χ8. Σε 16:40 ο Γιαννιώτης forward ήταν άστοχος (0/4 τρίποντα, 0/2 δίποντα) έχοντας 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ. 


Άλκης Παππάς (ΟΦΗ-National League 1, 1ος όμιλος)

Την 4η συνεχόμενη νίκη του κατέκτησε ο ΟΦΗ το Σάββατο με το 71-51 κόντρα στο Παγκράτι ανεβαίνοντας στο 5-2. Εκ των πρωταγωνιστών της ομάδας της Κρήτης ο Παππάς σημειώνοντας 13 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο. 


Οι δηλώσεις του Γιαννιώτη guard και του προπονητή του μετά το παιχνίδι


Δημήτρης Γεωργίου (ΧΑΝΘ-National League 1, 3ος όμιλος)

Πραγματοποιώντας ένα τρομερό τέταρτο δεκάλεπτο όπου το επιμέρους σκορ ήταν 27-7 η ΧΑΝΘ επέστρεψε με ηχηρό τρόπο στις νίκες επικρατώντας με 87-57 του Μακεδονικού βελτιώνοντας το ρεκόρ της στο 7-1. Ο Γεωργίου σημείωσε 4 πόντους στο συγκεκριμένο παιχνίδι. 



Σπύρος Παπανικολάου (ΑΕΝΚ-National League 1, 1ος όμιλος) 

Την 5η συνεχόμενη ήττα γνώρισε η ΑΕΝΚ το Σάββατο με 77-70 από τον ΕΦΑΟ Ζωγράφου υποχωρώντας στο 1-6. Ο Παπανικολάου ήταν πολύ καλός όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 17 πόντους και 5 εύστοχα τρίποντα κάνοντας ό,τι περνούσε από το χέρι του. 


Παναγιώτης Δήμος (Σοφάδες, National League 1, 2ος όμιλος)

Μεγάλο διπλό στην έδρα του Εθνικού Πειραιώς με 76-73 πανηγύρισαν οι Σοφάδες βελτιώνοντας το ρεκόρ τους στο 3-3. Ο Δήμος είχε συμμετοχή στο παιχνίδι χωρίς να σημειώσει κάποιο πόντο. 

Πολυχρόνης Τσίγκας (Αχιλλέας Καϊμακλίου-Basket League Κύπρου) 

Τη νίκη με σκορ 67-63 στην έδρα του ΑΠΟΠ πανηγύρισε ο Αχιλλέας Καϊμακλίου βελτιώνοντας το ρεκόρ του στο 2-6. Ο Τσίγκας στα 04:54 που αγωνίστηκε δεν είχε κάποιο πόντο (0/1 τρίποντο, 0/1 δίποντο) μοιράζοντας 1 ασίστ. 


Νίκος Βασιλείου (Προμηθέας 2014-National League 2, 1ος όμιλος)

Εύκολη νίκη για τον Προμηθέα 2014 με 86-47 επί του Αστέρα Τέμενης, νίκη που τον ανέβασε στο 3-2. Ο Βασιλείου σημείωσε 4 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο.


Μάριος Τσίγκας (Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη-National League 2, 4ος όμιλος)

Τέλος στο αρνητικό σερί των 5 συνεχόμενων ηττών έβαλαν τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη κατακτώντας παράλληλα την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα με 80-56 επί της Μελίκης με τον Τσίγκα να είναι πολύ καλός. Συγκεκριμένα, σημείωσε 16 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα πρωταγωνιστώντας στο παιχνίδι.


Δημήτρης Αποστολίδης (ΓΑΣ Βασιλικών-National League 2, 5ος όμιλος)

Την 5η συνεχόμενη νίκη κατέκτησε ο φορμαρισμένος ΓΑΣ Βασιλικών λυγίζοντας στην παράταση την αντίσταση της Ασπίδας Ξάνθης με 73-67 με τον Αποστολίδη να έχει 2 πόντους και την ομάδα του να ανεβαίνει στο 5-1.


Κώστας Καραθανάσης (Όλυμπος Κορδελιού-National League 2, 5ος όμιλος)

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται και ο Όλυμπος Κορδελιού καθώς έφτασε με άνεση στο 5-1 ρεκόρ μετά την επικράτηση με 93-57 επί της Ακαδημίας Μπάσκετ Μουδανιών. Ο Καραθανάσης ήταν διψήφιος σημειώνοντας 10 πόντους. 


Σπύρος Χαντζάρας (Αγυιά Πατρών-Α1 ΕΣΚΑΗ)

Την ήττα με σκορ 89-65 γνώρισε η Αγυιά Πατρών από την ομάδα Νέων του Γλαύκου Έσπερου χθες το βράδυ. Ο Χαντζάρας είχε 4 πόντους για λογαριασμό της Αγυιάς. 


Αγγελίνα Χρηστάκη (ΑΕΚ Περιστερίου-Α2 Γυναικών, Νότος)

Με την Χρηστάκη να είναι η πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης έχοντας 19 πόντους με 3 εύστοχα τρίποντα, η ΑΕΚ Περιστερίου συνέχισε στο δρόμο των επιτυχιών κερδίζοντας με 54-36 τον Σπόρτιγκ ανεβαίνοντας στην 3η θέση του Νοτίου ομίλου της Α2 Γυναικών με ρεκόρ 5-2.


Έλλη Κολόκα (Προμηθέας Πατρών-Α2 Γυναικών, Νότος)

Την 6η συνεχόμενη ήττα με σκορ 82-53 από την πρωτοπόρο και αήττητη Αγία Παρασκευή γνώρισε την Κυριακή ο Προμηθέας Πατρών υποχωρώντας στο 1-6. Η Κολόκα ήταν μεταξύ των αθλητριών που ξεχώρισαν από τον Προμηθέα έχοντας 8 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο. 


Ευγενία Παπαδοπούλου (ΜΕΝΤ-Α2 Γυναικών, Βορράς) 

Μία σπουδαία νίκη με σκορ 60-55 κατέκτησε η ΜΕΝΤ επί του Πανοράματος την Κυριακή το μεσημέρι βελτιώνοντας το ρεκόρ της στο 2-3. Η Παπαδοπούλου σε ένα ακόμα φετινό παιχνίδι ήταν διψήφια έχοντας 12 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο.


Άννα Μάντζιου/Ειρήνη Μάντζιου (Άρης-Α2 Γυναικών, Νότος)

Ήττα με σκορ 64-49 γνώρισε ο Άρης από τους Πάνθηρες Καβάλας την περασμένη Κυριακή υποχωρώντας στο 3-4. Οι αδερφές Μάντζιου συμμετείχαν στο παιχνίδι χωρίς να σημειώσουν κάποιο πόντο. 


*Η Δέσποινα Βλαχοπούλου δεν αγωνίστηκε στο παιχνίδι της ΜΕΝΤ με το Πανόραμα για την 7η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Α2 Γυναικών. 


Δημήτρης Κοσίνας 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου