Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

"Ξενιτεμένοι" Γιαννιώτες-Γιαννιώτισσες: Με Τσουμάνη, Γεωργίου και Παπανικολάου οι καλύτερες εμφανίσεις της εβδομάδας

Με τον Ανδρέα Τσουμάνη να είναι πολύ καλός στην ήττα του Χαρίλαου Τρικούπη από τον Ηρακλή στην Elite League, τον Δημήτρη Γεωργίου να πρωταγωνιστεί εκ νέου στην αήττητη πορεία της Χ.Α.Ν.Θ. στον 3ο όμιλο της National League 1 και τον Σπύρο Παπανικολάου να ξεχωρίζει στην ήττα την ΑΕΝΚ από τον Πανελευσινιακό στον 1ο όμιλο της National League 1 συνεχίστηκε η δράση το περασμένο Σαββατοκύριακο για τους Γιαννιώτες που αγωνίζονται μακριά από την πόλη τους. 

Λευτέρης Μαντζούκας (Παναθηναϊκός-Basket League/EuroLeague)

Την περασμένη Παρασκευή ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε το πρώτο του φετινό διπλό στην EuroLeague με 99-85 στην έδρα της Άλμπα Βερολίνου ανεβαίνοντας στο 3-4. Ο Μαντζούκας αγωνίστηκε για 03:55 έχοντας 1 ριμπάουντ.

Την Κυριακή η ομάδα του Εργκίν Αταμάν διεύρυνε το αήττητό της στην Basket League (6-0) μετά την επικράτηση επί του Άρη με 75-65 στο Nick Galis Hall . Σε 01:59 ο Γιαννιώτης forward είχε 2 ριμπάουντ. 


Ανδρέας Τσουμάνης (Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου-Elite League)

Εντός έδρας ήττα από τον Ηρακλή με σκορ 74-65 γνώρισε ο Χαρίλαος Τρικούπης το περασμένο Σάββατο υποχωρώντας στο 3-4. Ο Τσουμάνης ξεχώρισε με την εμφάνισή ξεκινώντας στην αρχική 5άδα και σε 24:59 μέτρησε 14 πόντους (1/2 τρίποντα, 5/9 δίποντα, 1/1 βολή) και 5 ριμπάουντ. 



Δημήτρης Γεωργίου (Χ.Α.Ν.Θ.-National League 1, 3ος όμιλος)

Το 6Χ6 πραγματοποίησε η Χ.Α.Ν.Θ. το περασμένο Σάββατο με 76-58 επί του Πανσερραϊκού συνεχίζοντας να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στον 3ο όμιλο της National League 1. Ένα ακόμα παιχνίδι στο οποίο πρωταγωνίστησε ο Γεωργίου σημειώνοντας 19 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα. Στην 4η θέση των σκόρερ του 3ου ομίλου της National League 1 ο Γιαννιώτης guard με 97 πόντους. 


Σπύρος Παπανικολάου (Α.Ε.Ν. Κηφισιάς-National League 1, 1ος όμιλος) 

Διπλή αγωνιστική υποχρέωση την περασμένη εβδομάδα για τον Παπανικολάου, αρχικά την Τετάρτη η ΑΕΝΚ υποδέχθηκε τον Αμύντα για τη 2η αγωνιστική της Β΄ Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος και παρά το γεγονός ότι ήταν ευθέως ανταγωνιστική απέναντι σε ομάδα που αγωνίζεται στην Elite League, τελικά ηττήθηκε με 76-75. 23:14 αγωνίστηκε ο Γιαννιώτης guard έχοντας 0/2 σουτ όμως πήρε 2 ριμπάουντ, δίνοντας 1 ασίστ και κάνοντας 1 κλέψιμο.

Το Σάββατο η ΑΕΝΚ φιλοξενήθηκε από τον Πανελευσινιακό γνωρίζοντας την ήττα με 77-74. Ο Γιαννιώτης guard ήταν πολύ καλός σημειώνοντας 15 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα. Στο 1-4 το ρεκόρ της ΑΕΝΚ στον 1ο όμιλο της National League 1. 


Παναγιώτης Δήμος (Σοφάδες-National League 1, 2ος όμιλος)

Την περασμένη Τετάρτη οι Σοφάδες επικράτησαν στην έδρα τους της Νίκης Βόλου με 77-66 κατακτώντας τη 2η νίκη τους στο πρωτάθλημα με τον Δήμο να έχει 2 πόντους. 

Το Σάββατο ο Δήμος αγωνίστηκε στην πόλη του αντιμετωπίζοντας την πρώην ομάδα του, Βίκο Φalcons, με τους Γιαννιώτες να επικρατούν με 86-76. Ο 21χρονος guard είχε 6 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο με τους Σοφάδες να υποχωρούν στο 2-3.


Πολυχρόνης Τσίγκας (Αχιλλέας Καϊμακλίου-Basket League Κύπρου) 

Ήττα με 92-82 για τον Αχιλλέα Καϊμακλίου το περασμένο Σάββατο στην έδρα της Π.Α.Ε.Ε.Κ. και υποχώρηση στο 1-5. Ο αριστερόχειρας guard σε 04:57 είχε 3 πόντους (1/3 τρίποντα). 



Νίκος Βασιλείου (Προμηθέας 2014-National League 2, 1ος όμιλος) 

Τη 2η νίκη του στον 1ο όμιλο της National League 2 κατέκτησε ο Προμηθέας 2014 επικρατώντας με 65-56 των Γαργαλιάνων βελτιώνοντας το ρεκόρ του στο 2-2. Ο Βασιλείου είχε 6 πόντους ευστοχώντας 2 φορές πίσω από τα 6.75.


Μάριος Τσίγκας (Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη-National League 2, 4ος όμιλος)

Εντός έδρας ήττα για τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη με 64-56 από τον Ολυμπιακό Βόλου και χωρίς νίκη μετά την ολοκλήρωση της 4ης αγωνιστικής (0-3). Ο Τσίγκας είχε συμμετοχή στο παιχνίδι χωρίς να σημειώσει κάποιο πόντο. 


Δημήτρης Αποστολίδης (Γ.Α.Σ. Βασιλικών-National League 2, 5ος όμιλος)

Διπλό στην έδρα του Ρούπελ Σιδηροκάστρου με 64-61 πανηγύρισε ο Γ.Α.Σ. Βασιλικών ανεβαίνοντας στο 3-1. Ο Αποστολίδης συμμετείχε στον αγώνα χωρίς όμως να σκοράρει. 


Σπύρος Χαντζάρας (Αγυιά Πατρών-Α1 ΕΣΚΑΗ)

Βαριά ήττα με σκορ 104-75 γνώρισε η Αγυιά Πατρών από το Βαρθολομιό χθες το βράδυ με τον Χαντζάρα να σημειώνει 4 πόντους. 


*Ο ΟΦΗ του Άλκη Παππά είχε το αγωνιστικό του ρεπό το περασμένο Σάββατο στον 1ο όμιλο της National League 1. 

**Λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής Ελλάδος Γυναικών για τα προκριματικά του Eurobasket 2025  οι ομάδες της Α2 Γυναικών δεν αγωνίστηκαν επιστρέφοντας στη δράση την ερχόμενη Κυριακή 19 Νοεμβρίου. Συνεπώς, Αγγελίνα Χρηστάκη, Έλλη Κολόκα, Ευγενία Παπαδοπούλου, Δέσποινα Βλαχοπούλου, Άννα και Ειρήνη Μάντζιου δεν είχαν υποχρεώσεις. 


Δημήτρης Κοσίνας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου