Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023

"Ξενιτεμένοι" Γιαννιώτες/Γιαννιώτισσες: Οι εμφανίσεις της περασμένης εβδομάδας

Μετά και το πρώτο τζάμπολ στο πρωτάθλημα της National League 2 όλοι οι Γιαννιώτες και οι Γιαννιώτισσες που αγωνίζονται μακριά από την πόλη τους πάτησαν και επίσημα παρκέ. Πάμε να δούμε αναλυτικά τι έκαναν τις προηγούμενες μέρες.

Λευτέρης Μαντζούκας (Παναθηναϊκός-Basket League/EuroLeague)

"Διαβολοβδομάδα" στη EuroLeague η προηγούμενη με τον Παναθηναϊκό την περασμένη Τρίτη να γνωρίζει βαριά ήττα στην Κωνσταντινούπολη από τη Φενέρμπαχτσε με 83-69. Ο Μαντζούκας σε 19:18 είχε 6 πόντους (2/2 τρίποντα) και 1 κλέψιμο.



Την Παρασκευή οι πράσινοι υποδέχτηκαν την Μακάμπι Τελ Αβίβ σε ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι το οποίο κρίθηκε στην παράταση με 86-81 υπέρ των φιλοξενούμενων. Ο Γιαννιώτης forward σε 08:19 δεν σημείωσε κάποιο πόντο (0/1 τρίποντο) κατέβασε όμως 3 ριμπάουντ.

Χθες το βράδυ η ομάδα του Εργκίν Αταμάν φιλοξένησε το Λαύριο για την 3η αγωνιστική της Basket League επικρατώντας άνετα με 111-75 με τον Μαντζούκα να πραγματοποιεί καλή εμφάνιση. Συγκεκριμένα, σε 16:53 είχε 10 πόντους (2/3 τρίποντα, 2/6 δίποντα), 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 τάπα.


Ανδρέας Τσουμάνης (Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου-Elite League)

Διπλή αγωνιστική στην Elite League την περασμένη εβδομάδα με τον Χαρίλαο Τρικούπη αρχικά την Τετάρτη να αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Ερμή Σχηματαρίου και να παίρνει τεράστια νίκη με 83-82. Μάλιστα έμελλε το τελικό σκορ να διαμορφωθεί από 1/2 βολές του Τσουμάνη 32΄΄ πριν το τέλος με την ομάδα του να βγάζει την άμυνα αρχικά και τον Bryant να αστοχεί στο τελικό σουτ. Συνολικά ο Γιαννιώτης forward είχε 5 πόντους (2/5 δίποντα, 1/2 βολές, 0/2 τρίποντα), 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 30:06


Την Κυριακή οι Μεσολογγίτες φιλοξενήθηκαν από τον Μίλωνα γνωρίζοντας την ήττα με 83-68 με τον Τσουμάνη να αγωνίζεται για 09:47 έχοντας 2 πόντους (1/2 δίποντα, 0/1 βολές) και 1 ριμπάουντ. 


Άλκης Παππάς (ΟΦΗ-National League 1, 1ος όμιλος) 

Στο 1-2 υποχώρησε ο ΟΦΗ μετά την εντός έδρας ήττα με 89-82 από τη Δάφνη με τον Παππά να προσπαθεί από τη μεριά του βοηθώντας σημαντικά. Σημείωσε 13 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο όμως δεν έφτανε προκειμένου η ομάδα του να πάρει τη νίκη.


Δημήτρης Γεωργίου (Χ.Α.Ν.Θ.-National League 1, 3ος όμιλος)

Ιδιαίτερη μέρα ήταν το Σάββατο για τον Γιαννιώτη guard καθώς αντιμετώπισε για πρώτη φορά την πρώην ομάδα του, τους Μαχητές Πεύκων, οι οποίοι μάλιστα τον τίμησαν πριν την έναρξη του αγώνα για την 5ετή προσφορά του. Στο αγωνιστικό η Χ.Α.Ν.Θ. πέρασε με 82-72 από την έδρα των Μαχητών κάνοντας το 3Χ3 με τον Γεωργίου να σημειώνει 10 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα.  




Παναγιώτης Δήμος (Σοφάδες-National League 1, 2ος όμιλος) 

Πρώτη νίκη για τους Σοφάδες στο φετινό πρωτάθλημα με 82-78 επί του Πανελληνίου σε παιχνίδι για την 3η αγωνιστική του 2ου ομίλου. Ο Δήμος είχε 5 πόντους βοηθώντας και αυτός από τη μεριά του ώστε να έρθει το πρώτο ροζ φύλλο.


Πολυχρόνης Τσίγκας (Αχιλλέας Καϊμακλίου-Basket League Κύπρου)

Αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του, την Ανόρθωση, ήρθε την περασμένη Παρασκευή ο Τσίγκας με την Ανόρθωση να επικρατεί με 80-63 του Αχιλλέα Καϊμακλίου. Σε 09:23 ο αριστερόχειρας guard είχε 1 πόντο (0/1 τρίποντο, 1/2 βολές) και 1 ριμπάουντ.


Νίκος Βασιλείου (Προμηθέας 2014-National League 2, 1ος όμιλος)

Στην Άρτα ήταν η πρεμιέρα του Προμηθέα 2014 στο φετινό πρωτάθλημα της National League 2 με τους Πατρινούς να γνωρίζουν την ήττα με 85-68 από τη Δόξα Πύρρου Άρτας. Ο Βασιλείου είχε 2 πόντους. 


Μάριος Τσίγκας (Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη-National League 2, 4ος όμιλος)

Με τη φανέλα των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη αγωνίζεται τη φετινή σεζόν ο Μάριος Τσίγκας και την Κυριακή η ομάδα του έδωσε το πρώτο φετινό παιχνίδι γνωρίζοντας την ήττα με 71-55 από την Καστοριά. Ο Γιαννιώτης αθλητής σημείωσε 8 πόντους.


Δημήτρης Αποστολίδης (Γ.Α.Σ. Βασιλικών-National League 2, 5ος όμιλος)

Ένας ακόμα αθλητής που αγωνίζεται μακριά από την πόλη του τη φετινή σεζόν είναι ο Δημήτρης Αποστολίδης που παίζει για λογαριασμό των Βασιλικών. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ηττήθηκε με 69-61 στην πρεμιέρα από τον Κ.Α.Ο. Χαλκιδικής με τον ίδιο πάντως να είναι διψήφιος έχοντας 12 πόντους με 4 εύστοχα τρίποντα.


Σπύρος Χαντζάρας (Αγυιά Πατρών-Α1 ΕΣΚΑΗ)

Η θυγατρική ομάδα του Αιόλου Αγυιάς συμμετέχει στην Α1 ΕΣΚΑΗ και εκεί αγωνίζεται ο Σπύρος Χαντζάρας που μέχρι πρότινος βρισκόταν στο IBC. Για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος η ομάδα του επικράτησε με 72-67 της Ολυμπιάδας με τον ίδιο να έχει 7 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο. 


Αγγελίνα Χρηστάκη (ΑΕΚ Περιστερίου-Α2 Γυναικών Νότος)

Την καλύτερή της, μέχρι τώρα, φετινή εμφάνιση πραγματοποίησε η Αγγελίνα Χρηστάκη την Κυριακή στην ήττα της ομάδας της στην παράταση από τον Αμύντα με 68-65. Συγκεκριμένα, η Γιαννιώτισσα playmaker σημείωσε 21 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα όντας η πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης.


Έλλη Κολόκα (Προμηθέας Πατρών-Α2 Γυναικών Νότος) 

Εντός έδρας ήττα με 56-47 γνώρισε ο Προμηθέας Πατρών από τον Σπόρτιγκ με την Κολόκα να σημειώνει 3 πόντους. Στο 1-2 το ρεκόρ για την ομάδα της Πάτρας. 


Άννα Μάντζιου (Άρης-Α2 Γυναικών Βορράς) 

Ο Άρης δεν κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός περισσότερο από ένα δεκάλεπτο κόντρα στην Πυλαία με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με σκορ 83-43. Η Μάντζιου είχε συμμετοχή χωρίς να σημειώσει κάποιο πόντο. 


Δημήτρης Κοσίνας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου