Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023

Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ: Πρώτο τζάμπολ στο πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών

Με τεράστιο ενδιαφέρον αναμένεται το φετινό πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ, το οποίο εκκινεί αύριο, και οι λόγοι είναι αρκετοί.

Αφενός, μετά από αρκετά χρόνια καταργήθηκαν οι 2 όμιλοι στους οποίους ήταν χωρισμένες οι ομάδες και πλέον όλοι θα αγωνιστούν με όλους σε έναν κοινό. Αφετέρου, σε αντίθεση με τα τελευταία χρόνια, δε φαίνεται, τουλάχιστον πριν την έναρξη των αγώνων, να υπάρχει ένα ξεκάθαρο και αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρωτιά. Όλα αυτά συνηγορούν σε αμφίρροπα και ανταγωνιστικά παιχνίδια τα οποία αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.


Φαίακας Κέρκυρας-Μολοσσοί (14:00 ΕΑΚ Κέρκυρας)

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος Φαίακας Κέρκυρας και Μολοσσοί αναμετρούνται στην πρεμιέρα με τη διαφορά ότι το παιχνίδι θα γίνει στο νησί των Φαιάκων. Οι Κερκυραίοι θα έχουν αρκετά διαφορετικό πρόσωπο σε σύγκριση με πέρυσι καθώς πλέον δεν έχουν τους Στεμπάρη-Περούλη στο ρόστερ τους ούτε και τον Παναγιώτη Κοντογιάννη στον πάγκο τους. Βέβαια, πραγματοποιήσαν μερικές εξαιρετικές κινήσεις που αναμένεται να τους δυναμώσουν αρκετά. Η απόκτηση του Μαγκανά σίγουρα είναι αυτή που ξεχωρίζει περισσότερο, όμως ποιοτικές ήταν επίσης οι προσθήκες των Παπαγκίκα-Γκιουλέα. Δύο έμπειρα παιδιά, ο Ούστογλου και ο Θεόδοτος,  θα ενισχύσουν στις θέσεις των ψηλών των Φαίακα ενώ προπονητής της ομάδας θα είναι ο Καραγιάννης που πέρυσι διετέλεσε βοηθός του coach Γεωργίου στον Κερκυραϊκό. Το ρόστερ διαθέτει ακόμα αρκετούς νεαρούς αθλητές. 

Στην αντίπερα όχθη οι Μολοσσοί συνεχίζουν με τον Βασίλη Χατζή στον πάγκο έχοντας ενισχύσει το ρόστερ τους, κυρίως στους ψηλούς όπου η ανάγκη ήταν μεγαλύτερη. Αντωνίου, Μπαζάκας και Μελισσόβας διαφοροποιούν σε μεγάλο βαθμό το frontline ενώ η διατήρηση ολόκληρου του βασικού κορμού πλην του Τάσσου θα είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα τουλάχιστον στο ξεκίνημα της χρονιάς. Ζήσης, Δεληγιάννης και Μάκης αναμένεται και φέτος να αποτελέσουν τα "βαριά χαρτιά" των Γιαννιωτών οι οποίοι κράτησαν ακόμα τους Κόρδα, Μάστορα, Μπάρπα, Βρασταμηνό, Χατζηαγοράκη, Παλιόγλου, Σιώζο, Λάμπρου και Σχίζα. 


Λέων Κέρκυρας-Κρόνος Αγρινίου (16:00 ΕΑΚ Κέρκυρας)

Ο Λέων κατάφερε στην περσινή παρθενική του σεζόν στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ να παραμείνει στην κατηγορία. Φέτος, διαθέτοντας την εμπειρία από πέρυσι, θέλει να δείξει ακόμα περισσότερα στο παρκέ. Το προπονητικό δίδυμο απαρτίζεται από τον μέχρι πρότινος αθλητή της ομάδας, Αριστείδη Γιώργο, και τον Ανδρέα Περούλη που θα είναι ο άμεσος βοηθός του. Ο βασικός κορμός της περσινής ομάδας παρέμεινε με τους διοικούντες του Λέοντα να προσθέτουν έμπειρους (Λάζαρος και Γιώργος Τσενεμπής, Γαληνάκης) και νεαρούς αθλητές (Σέκας, Βλασερός, Γαρνέλης). 

Ο Κρόνος Αγρινίου ανέβηκε φέτος στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ και θα είναι ο ένας από τους τρεις νεοφώτιστους της κατηγορίας. Έχει αποκτήσει συνολικά 6 αθλητές και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η παρουσία του στο φετινό πρωτάθλημα.


Πύρρος Αρταίων-Λέων Μεσολογγίου (16:00 Νέο Τ9 Άρτας)

Στις 16:00 ο Πύρρος Αρταίων θα φιλοξενήσει τον Λέοντα Μεσολογγίου σε ένα αμφίρροπο όπως αναμένεται αγώνα. Από τη μία οι Αρτινοί με τον Γιώργο Κωσταπαππά σταθερά στον πάγκο τους μετά την καλή περσινή πορεία θέλουν να δείξουν ξανά ανταγωνιστικό πρόσωπο. Ξεχωρίζουν στο ρόστερ οι Κωσταπαππάς και Δημητρίου που αναμένεται και φέτος να ηγηθούν. Ο Πύρρος απέκτησε τον Ζήνωνα Δημητρίου και τον Αλέξανδρο Τουρλίδα ενώ φυσικά η συνταγή με την προώθηση νεαρών αθλητών από την ακαδημία συνεχίζεται.

Ο Λέων Μεσολογγίου από την άλλη μετά την άκρως επιτυχημένη πορεία και τη συμμετοχή στα playoff συνεχίζει με τον Σωτήρη Φαράντο με το ρόστερ να αποτελείται κατά βάση από νεαρούς και ταλαντούχους αθλητές από την ομάδα Παίδων που έφτασε μέχρι και τον τελικό της ΕΣΚΑΒΔΕ.


Γ.Ε. Αγρινίου-Κένταυροι Κέρκυρας (16:00 ΔΑΚ Αγρινίου) 

Η Γ.Ε. Αγρινίου του Μιχάλη Σταμουλάκη θα υποδεχθεί τους νεοφώτιστους Κένταυρους Κέρκυρας. Οι Αγρινιώτες θα έχουν και φέτος στο ρόστερ τους πολύτιμους Τασόπουλο και Σταμούλη, απέκτησαν τον Κάκκο και τον Καλαμπαλίκη που πέρυσι αγωνίστηκαν στον Παναιτωλικό ενώ θα στηριχτούν και φέτος σε αρκετούς φερέλπιδες αθλητές. 

Οι Κερκυραίοι έχουν προπονητή τον Κώστα Παπαϊωάννου διαθέτουν στο ρόστερ τους τον έμπειρο Σταμάτη Κάντα με την ομάδα να στηρίζεται πολύ στους περσινούς πρωταγωνιστές που της έδωσαν την άνοδο.


Νικόπολη Πρέβεζας-Α.Ε. Καναλακίου (17:00 ΔΑΚ Πρέβεζας)

Το παιχνίδι το οποίο αναμφίβολα συγκεντρώνει τα περισσότερα βλέμματα είναι το ντέρμπι της Πρέβεζας ανάμεσα σε Νικόπολη και Καναλάκι. Πρόκειται για δύο ομάδες που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Σπύρος Πολίτης έχει σταθερά τα ηνία της ομάδας και στοχεύει σε μία εξίσου επιτυχημένη πορεία με την περσινή. Νίκας, Τσιτσώνης, Κοντογιάννης, Ροντογιάννης θα φορούν και φέτος τη φανέλα της ομάδας η οποία ενισχύθηκε με τους Κασκάνη και Χρήστου που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στο Καναλάκι. 

Η Α.Ε. Καναλακίου παρά τον υποβιβασμό στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ μετά από 3 χρόνια στη Γ΄ Εθνική ήταν η πλέον δραστήρια ομάδα στο μεταγραφικό παζάρι. Προπονητής ανέλαβε ο Γιαννιώτης Λευτερής Κοσμάς που τα τελευταία χρόνια διετέλεσε coach στο Θρύλο Ιωαννίνων. Καραγιάννης, Δούβλης, Ζολώτας, Παπαζυγούρας, Τάσσος, Κυράννας, Γείτονας, Τσεκούρας, Παππάς αποτελέσαν δυνατές κινήσεις μαζί φυσικά με την παραμονή του Πάνου. 


ΠΑΣ Γιάννινα-Κερκυραϊκός (19:15 Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων)

Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αγωνιστεί ξανά στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ μετά τη σεζόν 2017-2018 όταν και είχε κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή. Ο Νίκος Πάνου θα είναι ο αρχιτέκτονας και της φετινής ομάδας με τους αθλητές που αγωνίζονταν σε αυτή πέρυσι να παραμένουν και φέτος στην πλειοψηφία τους. Ο Μάριος Μιχαήλ αναμένεται να ηγηθεί της φετινής προσπάθειας, ενώ θερινά αποκτήματα είναι ο Ράπτης, που πέρυσι αγωνίστηκε στο Θρύλο Ιωαννίνων και ο Λυγούρας που ανήκε επίσης στο Θρύλο.

Ο Κερκυραϊκός είναι έτοιμος για ακόμα μία σεζόν στην 1η κατηγορία έχοντας φέτος στον πάγκο του τον έμπειρο Μούτσο, με τους Μπάρκα και Πέττα να ξεχωρίζουν στο ρόστερ το οποίο θα απαρτίζεται από αρκετούς νεαρούς αθλητές από την ακαδημία.


Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Σάββατο 14 Οκτωβρίου

Φαίακας Κέρκυρας-Μολοσσοί (14:00 ΕΑΚ Κέρκυρας)

Λέων Κέρκυρας-Κρόνος Αγρινίου (16:00 ΕΑΚ Κέρκυρας)

Πύρρος Αρταίων-Λέων Μεσολογγίου (16:00 Νέο Τ9 Άρτας)

Γ.Ε. Αγρινίου-Κένταυροι Κέρκυρας (16:00 ΔΑΚ Αγρινίου)

Νικόπολη Πρέβεζας-Α.Ε. Καναλακίου (17:00 ΔΑΚ Πρέβεζας)

ΠΑΣ Γιάννινα-Κερκυραϊκός (19:15 Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων)

Ρεπό: Αίας Άρτας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου