Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023

ΑΓΣΙ: Ο απολογισμός της σεζόν και η επόμενη μέρα βασισμένη στις ακαδημίες

Έναν απολογισμό της σεζόν που ολοκληρώθηκε πραγματοποίησε ο ΑΓΣΙ με το βλέμμα πάντοτε και στο μέλλον με την εξαιρετική ομάδα Παίδων που κατέκτησε την 6η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα να αναμένεται να παίξει βασικό ρόλο στην επόμενη μέρα. Μάλιστα, το νέο ΔΣ της ομάδας έκανε γνωστό ότι η ανδρική ομάδα θα αγωνιστεί κανονικά στην National League 2.

Η ανακοίνωση του ΑΓΣΙ:

Μια δύσκολη χρονιά έλαβε τέλος για το τμήμα μπάσκετ του σωματείου μας σε αγωνιστικά τμήματα και μη, έχοντας τις καλές και τις κακές της στιγμές. Μια χρονιά πολύ δύσκολη, κυρίως οργανωτικά. Μια χρονιά που κατά τη διάρκειά της, πήραμε πολύ δύσκολες αλλά γενναίες αποφάσεις. Προκρίναμε τελικά να εστιάσουμε στη διοικητική αναδιοργάνωση του σωματείου μας και να ρίξουμε το βάρος στα τμήματα υποδομής του συλλόγου μας. Επιστέγασμα και δικαίωση αυτού η κατάληψη της 6ης θέσης στο 50ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων, επιτυχία ασύλληπτη σε μέγεθος , που μας κατατάσσει 1η Επαρχιακή ομάδα Πανελληνίως , λαμβάνοντας υπόψη την έλλειψη υποδομών στην περιοχή και έλλειψη χώρων προπονήσεων. Παρόλα αυτά με την ανώτατη τεχνικού επιπέδου κατάρτιση των προπονητών μας, καταφέραμε αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο, να κοιτάξουμε στα μάτια και να σταθούμε ισάξια απέναντι σε τεράστιους συλλόγους με τεράστια ιστορία και οργάνωση, όπως το Περιστέρι, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός , η ΔΕΚΑ κτλ. Άξιοι συγχαρητηρίων οι νεαροί αθλητές μας, που ανταποκρίθηκαν με το παραπάνω στις δύσκολες συνθήκες και τελικά πήραν αυτό που τους άξιζε, άξιοι συγχαρητηρίων και οι γονείς που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους και τα καμάρωναν, δίπλα στα μελλοντικά αστέρια του Ελληνικού Μπάσκετ. Λίγη παραπάνω δουλειά χρειάζεται και περισσότερες αγωνιστικές εμπειρίες για να υπάρξει η συνέχεια και η καταξίωση καθότι το ταλέντο περισσεύει. Αυτό  αποφασίσαμε να το υποστηρίξουμε με κάθε κόστος. Μεγάλο βάρος στα τμήματα υποδομής, στην εξέλιξη νέων αθλητών και στη δυνατότητα συμμετοχής τους στα Εθνικά Πρωταθλήματα. Έτσι θα πορευτούμε τα επόμενα χρόνια. Η ανδρική μας ομάδα, τη νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνιστεί στη Γ Εθνική Κατηγορία, αλλιώς NATIONAL LEAGUE 2.  Θα στηριχτεί σε νέα και φιλόδοξα παιδιά, παιδιά με παιδεία και αθλητικό εγωισμό, παιδιά που έχουν κίνητρο να παίξουν και να αναδειχθούν, κάνοντας το βήμα παραπάνω. Δημιουργείται ήδη μια ομάδα με υψηλούς στόχους, που ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα είναι ελκυστική και θα κερδίζει το χειροκρότημα για την υγεία ,το ήθος, το αγωνιστικό πάθος και τη νεανικότητα που θα μεταδίδει. 

Τα τμήματα υποδομής θα στηριχθούν σε διπλωματούχους προπονητές , γυμναστές και διατροφολόγους, οι οποίοι θα εμπνεύσουν τα παιδιά να αγαπήσουν το άθλημα και θα διαμορφώσουν τον αθλητικό χαρακτήρα και όχι μόνο, να γίνουν σωστοί και υγιείς αθλητές και να κάνουν κτήμα τους τα ιδανικά του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι.

Εκ της νέας Διοικούσας Επιτροπής τμήματος Μπάσκετ ΑΓΣΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου