Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Η προκήρυξη της νέας σεζόν στη Β΄ ΕΣΚΑΒΔΕ

Εκτός από την Α΄ κατηγορία η ΕΣΚΑΒΔΕ δημοσίευσε την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος και της Β΄ κατηγορίας.

22 ομάδες έχουν μέχρι στιγμής δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα όμως αν κάποια νέα ομάδα δημιουργηθεί τότε αυτομάτως θα έχει τη δυνατότητα να δηλώσει συμμετοχή. Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια έτσι και φέτος οι ομάδες θα χωριστούν σε 3 ομίλους με τον καταρτισμό των ομίλων να γίνεται μετά τη λήξη των δηλώσεων συμμετοχής με βάση γεωγραφικά κριτήρια. 

Αστράκα BC, Θρύλος Ιωαννίνων, Γ.Ε.Κ., Β.Α.Ο. Άρτας, Α.Λ.Φ.Α. 93΄, Παναιτωλικός, Γρηγόρης Λιακατάς, Άνω Πόλη Άρτας, Α.Ο. Πάργας, Αίολος Αστακού, ΠΑΣ Ιωνικός 80΄, Ν.Α.Ο. Ναυσίθοος, Α.Σ.Ι. Καποδίστριας, Α.Ο. Φιλοθέης, Α.Ο. Κόνιτσας, Α.Ο. Βόνιτσας, Γ.Ο. Αμφιλοχίας, Πήγασος Ν. Κέρκυρας, Αχιλλέας Νεοχωρίου, Α.Ο. Λούρου, Ηρακλής Μοναστηρακίου, Απόλλων Μεσολογγίου είναι οι 22 ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Οι ομάδες πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα μέχρι και την Παρασκευή 18 Αυγούστου. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου ενώ το πρώτο τζάμπολ είναι προγραμματισμένο για την Κυριακή 5 Νοεμβρίου. 

Διαφορετικό είναι το σκηνικό στο φετινό πρωτάθλημα όσον αφορά την άνοδο. Συγκεκριμένα, μετά τη λήξη της Α’ Φάσης, οι δύο πρώτες βαθμολογικά ομάδες κάθε ομίλου (σύνολο 6 ομάδες) θα δημιουργήσουν έναν όμιλο μεταφέροντας τα μεταξύ τους αποτελέσματα και θα αγωνιστούν (εντός -εκτός) με τις τρεις (3) πρώτες βαθμολογικά ομάδες να ανέρχονται στην Α’ Κατηγορία Ανδρών περιόδου 2023 – 2024. Να τονιστεί ότι καμία ομάδα δεν υποβιβάζεται.


Για να δείτε αναλυτικά την προκήρυξη της νέας αγωνιστικής περιόδου πατήστε εδώ:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου