Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ: Η προκήρυξη της νέας αγωνιστικής περιόδου

Την προκήρυξη για τη νέα αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ δημοσίευσε η διοργανώτρια αρχή.

14 ομάδες δικαιούνται να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα όλες σε έναν όμιλο. Συγκεκριμένα 2 ομάδες από τα Γιάννενα (Μολοσσοί, ΠΑΣ Γιάννινα), 2 από Πρέβεζα (Καναλάκι, Νικόπολη), 2 από Άρτα (Πύρρος Αρταίων, Αίας Άρτας), 4 από Κέρκυρα (Κερκυραϊκός, Φαίακας, Λέων, Κένταυροι), 2 από Αγρίνιο (Γ.Ε. Αγρινίου, Κρόνος), 1 από Μεσολόγγι (Λέων Μεσολογγίου) και ο ΠΑΣ Ναυπάκτου που ουσιαστικά παίρνει τη θέση του Ιονίου Κέρκυρας που ανέβηκε με wild card στη National League 2. Οι ομάδες που δικαιούνται να λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και την Παρασκευή 18 Αυγούστου. 

Η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου με το πρώτο τζάμπολ να είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο 7 Οκτωβρίου.

Όσον αφορά την άνοδο στη Γ΄ Εθνική, η ομάδα που θα τερματίσει στην 1η θέση μετά το τέλος της κανονικής περιόδου θα πάρει το εισιτήριο ανόδου. Playoff δε θα υπάρχουν στο φετινό πρωτάθλημα.

Στο μέτωπο του υποβιβασμού, οι δύο τελευταίες ομάδες μετά το τέλος του πρωταθλήματος θα πέσουν στη Β΄ ΕΣΚΑΒΔΕ. Βέβαια, όπως και την περσινή σεζόν ο υποβιβασμός ομάδων της Α΄ στη Β΄ ΕΣΚΑΒΔΕ θα είναι άμεσα συνυφασμένος με τον υποβιβασμό ομάδων της ένωσης από τη Γ΄ Εθνική στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ. Έτσι, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στην προκήρυξη:

Αν από την Γ’ Εθνική Κατηγορία υποβιβαστούν και οι 5 ομάδες που ανήκουν στην ΕΣΚΑΒΔΕ θα υποβιβαστούν στη Β’ Ανδρών και οι ομάδες που κατέλαβαν την 8η, 9η, 10η , 11η και 12η θέση.

Αν από την Γ’ Εθνική Κατηγορία υποβιβαστούν 4 ομάδες που ανήκουν στην ΕΣΚΑΒΔΕ θα υποβιβαστούν στη Β’ Ανδρών και οι ομάδες που κατέλαβαν την 9η ,10η ,11η και 12η θέση.

Αν από την Γ’ Εθνική Κατηγορία υποβιβαστούν 3 ομάδες που ανήκουν στην ΕΣΚΑΒΔΕ θα υποβιβαστούν στη Β’ Ανδρών και οι ομάδες που κατέλαβαν την 10η ,11η και 12η θέση.

Αν από την Γ’ Εθνική Κατηγορία υποβιβαστούν 2 ομάδες που ανήκουν στην ΕΣΚΑΒΔΕ θα υποβιβαστούν στη Β’ Ανδρών και οι ομάδες που κατέλαβαν την 11η και 12η θέση

Αν από την Γ’ Εθνική Κατηγορία υποβιβαστεί 1 ομάδα που ανήκει στην ΕΣΚΑΒΔΕ θα υποβιβαστεί στη Β’ Ανδρών και η ομάδα που κατέλαβε τη 12η θέση.


Για να δείτε αναλυτικά την προκήρυξη πατήστε εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου