Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

ΠΑΣ Γιάννινα-Πελασγός Μεγαλόπολης 45-47: Έφτασε μία "ανάσα" απ' τη μεγάλη ανατροπή

Πολύ κοντά στην πρώτη του νίκη στο 34ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων έφτασε σήμερα το πρωί ο ΠΑΣ Γιάννινα όμως το τελευταίο σουτ δε βρήκε στόχο με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 47-45 από τον Πελασγό και να τερματίσει στην 8η θέση. 

Στο 4΄ ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε μία διαφορά 4 πόντων (10-6) με τον Πελασγό να προσπερνά για πρώτη φορά περίπου στο 8΄ με την Παπαδοπούλου (15-14). Με την ίδια παίκτρια πρωταγωνίστρια το σκορ στο 10΄ ήταν 22-18.

Οι τυπικά φιλοξενούμενες πήγαν τη διαφορά στους 8 στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου (26-18) όμως ο ΠΑΣ Γιάννινα αντέδρασε μειώνοντας σε 26-22. Τελικά το ημίχρονο έκλεισε με τον Πελασγό μπροστά με 34-27.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η παραγωγικότητα των δύο ομάδων ήταν χαμηλή με το επιμέρους σκορ να είναι 4-4 (38-31 στο 30΄). Στο 36΄ ο Πελασγός είχε διαφορά 11 πόντων (46-35) όμως τα κορίτσια του coach Παπανικολάου ήταν αποφασισμένα να ανατρέψουν την κατάσταση όπως και έκαναν. Με σερί 10-0 έφτασαν μία "ανάσα" από τον αντίπαλο (46-45 στα 46΄΄ πριν το φινάλε). 1/2 βολές της Παπαδοπούλου έκαναν το 47-45 ενώ στη συνέχεια ο ΠΑΣ έβγαλε την άμυνα. Με 9΄΄ να απομένουν για το τέλος η μπάλα έφτασε στα χέρια της Κωνσταντάρα η οποία πήρε το σουτ τριών πόντων όμως αυτό δε βρήκε στόχο. 

Το τελικό 47-45 χάρισε στον Πελασγό Μεγαλόπολης την 7η θέση με τον ΠΑΣ Γιάννινα να τερματίζει 8ος. Οι εμπειρίες και οι παραστάσεις που απέκτησαν τα νεαρά κορίτσια είναι εξαιρετικά σημαντικές για την εξέλιξή τους και τη μετέπειτα πορεία τους. 


Για να δείτε την πλήρη στατιστική απεικόνιση του αγώνα πατήστε εδώ:

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 27-34, 31-38, 45-47

Διαιτητές: Ράπτης-Δημουλάς-Πετρόπουλος

ΠΑΣ Γιάννινα (Παπανικολάου): Κουτσάφτη 18, Κωνσταντάρα 6, Παπανικολάου 11, Σιντόρη, Γκαρτζονίκα 2(17ρ.), Μανούση 2, Τσοβίλη 6(11ρ.).

Πελασγός Μεγαλόπολης (Τσατσούλης): Μπουζιάνη 2, Παπαδοπούλου 26(3τρ., 13ρ.), Κυριακοπούλου, Μιχόλια 6, Λιακοπούλου, Φλώρου 4, Λίλη 9.


Δηλώσεις


Νίκος Παπανικολάου (προπονητής ΠΑΣ Γιάννινα): «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετείχαμε σε αυτή τη μεγάλη γιορτή. Είμαστε ευτυχισμένοι που καταφέραμε φέτος να είμαστε εδώ. Είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά έδωσαν το 100% και όλοι μας. Πρέπει να γυρίσουμε πίσω να ξεκουραστούμε και να βάλουμε τα πράγματα σε νέα βάση για να μπορέσουμε να είμαστε και εμείς σε επόμενες διοργανώσεις σε υψηλό επίπεδο».  

Έλενα Κουτσάφτη (αθλήτρια ΠΑΣ Γιάννινα): «Ήταν η πρώτη φορά που ήρθαμε εδώ. Πιστεύω ότι για πρώτη φορά ήταν καλά. Θεωρώ ότι του χρόνου, εφόσον θα ξανάρθουμε, ότι θα πάει καλύτερα. Ήρθαμε για τις εμπειρίες που ήταν πολλές και ιδιαίτερα χρήσιμες».


Γεωργία Μανιάτη (βοηθός προπονητή Πελασγού Μεγαλόπολης): «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα είναι ιδιαίτερα αξιόμαχη. Και οι δύο ομάδες ήμασταν κουρασμένες, ξέραμε ότι υπήρχε δυσκολία. Θέλαμε να κάνουμε την πρώτη μας νίκη σε πανελλήνιο πρωτάθλημα. Νομίζω ότι τα κορίτσια έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, προσπάθησαν από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Νομίζω ότι επειδή το θέλαμε πάρα πολύ στο τέλος καταθέσαμε και την ψυχή μας και πήραμε τη νίκη».   

Μαρία Μιχολιά (αθλήτρια Πελασγού Μεγαλόπολης): «Αισθάνομαι πάρα πολύ χαρούμενη. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει και άλλα παιχνίδια. Έπρεπε να είμαστε πιο συγκεντρωμένες για να μην χάνουμε ματς στο τέλος, ωστόσο έφταιξε και η κούραση. Σήμερα το παλέψαμε και οι δύο ομάδες μέχρι το τέλος. Ελπίζω να συνεχίσουμε ακόμα καλύτερα στο μέλλον».   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου