Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Η ειδική προκήρυξη για την National League 1

Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και λίγες μέρες τα πρωταθλήματα της Β΄ και Γ΄ Εθνικής μετονομάζονται από τη νέα σεζόν σε National League 1 και National League 2 αντίστοιχα. Η ΕΟΚ δημοσίευσε την ειδική προκήρυξη της National League 1 ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Συγκεκριμένα, στο νέο πρωτάθλημα δικαιούνται να πάρουν μέρος έως και 38 σωματεία τα οποία θα είναι χωρισμένα σε 3 ομίλους των 12 και 13 ομάδων ανάλογα με γεωγραφικά κριτήρια. Μεταξύ αυτών των ομάδων είναι και ο Βίκος Ιωαννίνων ο οποίος πάντως έχει καταθέσει πρόταση προκειμένου να λάβει wild card συμμετοχής στην Elite League ενώ το ίδιο έχει γίνει με αρκετές άλλες ομάδες που βρίσκονται σε χαμηλότερη κατηγορία αλλά έχουν καταθέσει πρόταση χορήγησης wild card για συμμετοχή στη National League 1 όπως για παράδειγμα η Δόξα Πύρρου Άρτας. Τα σωματεία πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη δήλωση συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 30 Ιουνίου. Εν συνεχεία θα υπάρξει νέα προκήρυξη που θα καθορίσει τον καταρτισμό των 3 ομίλων και τις ομάδες που θα βρίσκονται σε αυτούς. 

Όσον αφορά το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος παρατηρούνται αλλαγές. Στην Α΄ Φάση (κανονική περίοδο) οι ομάδες που συμμετέχουν στους ομίλους παίζουν 2 φορές μεταξύ τους (εντός και εκτός έδρας). Στη Β΄ Φάση (playoff) θα λάβουν μέρος οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 3, 4, 5 και 6 με τον 1ο και 2ο κάθε ομίλου να μην αγωνίζεται εδώ. 

Τα ζευγάρια στη Β΄ Φάση θα έχουν ως εξής:

1ος όμιλος: 3-6 (Α1) και 4-5 (Α2)

2ος όμιλος: 3-6 (Β1) και 4-5 (Β2)

3ος όμιλος: 3-6 (Γ1) και 4-5 (Γ2)

Νικήτριες θα είναι οι ομάδες που θα σημειώσουν 2 νίκες επί του αντιπάλου χωρίς να μεταφέρονται τα μεταξύ τους αποτελέσματα από την κανονική περίοδο. Εάν χρειασθεί τρίτος αγώνας τότε αυτός θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική περίοδο. Οι ηττημένοι θα τερματίσουν στην 5η και 6η θέση με 5η να είναι η ομάδα που τερμάτισε στην ψηλότερη θέση στη regular season.

Στη Γ΄ Φάση (playoff) συμμετέχουν οι 1οι και 2οι των τριών ομίλων της κανονικής περιόδου (που ήταν σε αναμονή στη Β΄ Φάση) μαζί με τους νικητές των ζευγαριών της Β΄ Φάσης.

Πρακτικά, τα ζευγάρια στη Γ΄ Φάση διαμορφώνονται ως εξής:

1ος όμιλος: 1-Α2 (Ν1) και 2-Α1 (Ν2)

2ος όμιλος: 1-Β2 (Ν3) και 2-Β1 (Ν4)

3ος όμιλος: 1-Γ2 (Ν5) και 2-Γ1 (Ν6)

Νικήτριες θα είναι οι ομάδες που θα σημειώσουν 2 νίκες επί του αντιπάλου ενώ εάν χρειασθεί τρίτος αγώνας τότε αυτός θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε ψηλότερα στην κανονική περίοδο. Οι ηττημένοι θα καταλάβουν την 3η και 4η θέση του κάθε ομίλου με 3η την ομάδα που τερμάτισε στην ψηλότερη θέση στην κανονική περίοδο.

Οι νικητές της Γ΄ Φάσης των playoff του κάθε ομίλου συναντώνται μεταξύ τους με νικήτρια την ομάδα που θα πετύχει 3 νίκες επί του αντιπάλου.

Τα ζευγάρια στη Δ΄ Φάση έχουν ως εξής:

Ν1-Ν2

Ν3-Ν4

Ν5-Ν6

Πρωταθλήτριες θα αναδειχθούν 3 ομάδες (μία σε κάθε όμιλο) και αυτές θα πάρουν τα εισιτήρια ανόδου στην Elite League.

Οι 3 ηττημένες ομάδες της Δ΄ Φάσης των playoff θα συναντηθούν σε μονούς αγώνες σε ουδέτερο γήπεδο με σύστημα pool (βαθμολογία) και αυτή που θα καταταγεί πρώτη ανέρχεται ως 4η στην Elite League.


Στα playout θα συμμετέχουν οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 9-12 στους ομίλους των 12 ομάδων και αυτές που κατετάγησαν στις θέσεις 10-13 στους ομίλους των 13 ομάδων. Οι ομάδες δε μεταφέρουν τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου και οι διασταυρώσεις θα έχουν ως εξής:

Όμιλος 12 ομάδων: 9-12 και 10-11 

Όμιλοι 13 ομάδων: 10-13 και 11-12 

Νικήτριες θα είναι οι ομάδες που θα σημειώσουν 2 νίκες επί του αντιπάλου. Αν χρειασθεί τρίτο παιχνίδι τότε αυτό θα πραγματοποιηθεί στην έδρα της ομάδας που τερμάτισε σε ψηλότερη θέση στην κανονική περίοδο. Οι νικήτριες ομάδες θα καταλάβουν τις θέσεις 9 και 10 (όμιλος 12 ομάδων) και 10, 11 (όμιλος 13 ομάδων). Οι ηττημένες ομάδες θα υποβιβαστούν στην National League 2. 


Για να δείτε αναλυτικά την ειδική προκήρυξη της National League 2 ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2024-2025 πατήστε εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου