Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

50ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων: Κατέκτησε την 6η θέση ο ΑΓΣΙ

Την 6η θέση κατέλαβε στο 50ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων ο ΑΓΣΙ μετά την ήττα με 81-40 από τη ΔΕΚΑ στο τελευταίο του παιχνίδι στο τουρνουά το οποίο πραγματοποιήθηκε για τις θέσεις 5-6.

Δύο από τους πρωταγωνιστές της φετινής εξαιρετικής πορείας, Στέφανος Ντούμας και Γιώργος Τσόλης, δεν αγωνίστηκαν στο σημερινό παιχνίδι.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε δυναμικά προηγούμενη με 13-2 έχοντας τον έλεγχο από την πρώτη περίοδο την οποία ολοκλήρωσε στο 28-11. Στο 14΄ η διαφορά παρέμενε σε υψηλά επίπεδα με το σκορ στο 30-15. Ημίχρονο με τη ΔΕΚΑ να προηγείται με 41-25.

Στο ίδιο μοτίβο κύλισε η συνέχεια του αγώνα με το σκορ στο 30΄ να είναι 65-31 και το τελικό 80-41 να δίνει στη ΔΕΚΑ την 5η θέση και στον ΑΓΣΙ την 6η. Οι Γιαννιώτες ολοκλήρωσαν μία ιδιαίτερα πετυχημένη χρονιά δείχνοντας ότι το μέλλον του ανήκει. 

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών μετά το τέλος του αγώνα:

Χρήστος Μπέγκας (προπονητής Ιωαννίνων): «Κλείσαμε μια δύσκολη χρονιά απόλυτα επιτυχημένα. Με τα προβλήματά μας, με τους προβληματισμούς μας. Νομίζω δεν θέλαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω, νομίζω ότι μας άξιζε το πήραμε. Δεν έχουμε το περιθώριο να αναπληρώσουμε τα κενά που δημιουργήθηκαν από τραυματισμούς. Το παλέψανε τα παιδιά. Είμαστε όλοι ικανοποιημένοι».

Αποστόλης Μπόλης (αθλητής Ιωαννίνων): «Ήταν ένα καταπληκτικό τουρνουά. Περάσαμε πολύ ωραία, πήραμε εμπειρίες, παίξαμε τα παιχνίδια μας, καταφέραμε να πάρουμε μία νίκη και είμαστε πάρα πολύ περήφανοι γι αυτό. Είμαστε ικανοποιημένοι για την εικόνα που δώσαμε και που φτάσαμε ως εδώ».    


Νίκος Χατζηβρέττας (προπονητής ΔΕΚΑ): «Είναι μεγάλη χαρά που βρεθήκαμε εδώ. Είναι μια γιορτή του αθλητισμού, ένα πανελλήνιο παίδων. Με την ψυχή μας παλέψαμε σε όλα τα παιχνίδια. Δεν μπορέσαμε να περάσουμε στους τέσσερις. Όλο το χρόνο τα παιδιά έκαναν μια εξαιρετική προσπάθεια και αξίζουν συγχαρητήρια. Το μόνο που σκεφτόμαστε είναι πως θα κάνουμε προπόνηση για να γίνουμε καλύτεροι. Τα παιδιά κάνουν μια τεράστια προσπάθεια, η διοργάνωση γίνεται μετά τις εξετάσεις, άρα υπάρχει μια μεγάλη αποχή από τα παιχνίδια και είναι δύσκολο για τις ομάδες να διατηρήσουν την ετοιμότητά τους. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες, υπήρχε ζέστη. Ωστόσο όπως λέμε και στα παιδιά, ποτέ δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες, πάντα πρέπει να κοιτάμε τον εαυτό μας, το τι κάναμε, το τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερο και στο μυαλό μας να υπάρχει η σκέψη ότι πρέπει να είμαστε δυνατοί και να δουλεύουμε».        

Νίκος Κεραμιτσόπουλος (αθλητής ΔΕΚΑ): «Δυστυχώς δεν ήμασταν ο εαυτός μας αυτές τις ημέρες. Ήμουν τραυματίας, τρεις μήνες έξω και προσπάθησα να κάνω ότι καλύτερο μπορούσα. Σίγουρα η ομάδα μας θα μπορούσε να πάει ψηλότερα. Σε κάποια παιχνίδια δεν μπήκαμε δυνατά και με θάρρος, θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση».  


Για να δείτε την πλήρη στατιστική απεικόνιση του αγώνα πατήστε εδώ:

Τα δεκάλεπτα: 11-28, 25-41, 31-65, 40-81

Διαιτητές: Νέδογλου, Χανός, Πολάτογλου

ΑΓΣΙ (Μπέγκας): Δόσης 4, Ντούτσης 2, Αλεξίου, Κουτρούμπας 4, Παπαντωνίου, Γελαδάρης 11(3), Τσόλης Ν. 8, Φωτιάδης 4, Καρβέλης, Μπόλης 7(1).

ΔΕΚΑ (Χατζηβρέττας): Κεχαγιάς 2, Κουρουτζίδης 7(1), Μπατζώνης 2, Στράντζαλης 7, Κεραμιτσόπουλος 13, Κωστούλας 1, Μουτάφης 26(1), Βασιλάκης 16(1), Ιωαννίδης 3(1), Αμπάρκιολας, Σερκετζής 4, Σωτηριάδης


φωτο: Hellenic Basketball Federation


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου