Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Τάκης Παππάς: Ο άνθρωπος των ανόδων

φωτο: gosports.gr

Ο Γιαννιώτης προπονητής για ακόμα μία σεζόν έφερε εις πέρας την αποστολή που του είχε ανατεθεί ανεβάζοντας και τη Δόξα Πύρρου Άρτας στη Γ΄ Εθνική. Θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει κάλλιστα ότι "αν θες άνοδο στις Εθνικές Κατηγορίες τότε ο coach Παππάς είναι ο άνθρωπος που θα σε οδηγήσει στη γη της επαγγελίας"! 

Τις τελευταίες 4 σεζόν έχει καταφέρει κάτι μοναδικό καθώς έχει πανηγυρίσει 3 ανόδους στη Γ΄ Εθνική με 3 διαφορετικές ομάδες (μοναδική εξαίρεση η βραχύβια λόγω κορονοϊού σεζόν 2020-2021 στην οποία βρέθηκε με το Σπάρτακο στη Γ΄ Εθνική). Μάλιστα, ο συνολικός απολογισμός αυτές τις 4 σεζόν είναι εντυπωσιακός μετρώντας 58 νίκες και μόλις 3 ήττες σε κανονική περίοδο και playoff. 

2019-2020: Η "καλοκουρδισμένη" μηχανή του Σπάρτακου 

Η αρχή έγινε το 2019-2020 όταν κατάφερε να φέρει τον Σπάρτακο για πρώτη φορά στην ιστορία του στις Εθνικές Κατηγορίες. Τότε οι Γιαννιώτες είχαν τερματίσει στην 2η θέση του Βορείου ομίλου με ρεκόρ 15-2 πίσω από το Καναλάκι. Η μεγάλη διακοπή που μεσολάβησε λόγω του κορονοϊού είχε ως αποτέλεσμα η postseason να διεξαχθεί το καλοκαίρι. Ο Σπάρτακος ήταν πανέτοιμος επικρατώντας δύο φορές του Λέοντα Μεσολογγίου πανηγυρίζοντας τη μεγάλη άνοδο. Γενική παραδοχή η δημιουργία μιας ομάδας που γνώριζε τι ήθελε πάνω στο παρκέ και πως θα το έπαιρνε.

2021-2022: Το ασυναγώνιστο σύνολο της Παραμυθιάς 

Το καλοκαίρι του 2021 υπήρξαν αρκετές ανακατατάξεις στον Σπάρτακο με τη Διοικούσα Επιτροπή που βρισκόταν στον ΠΑΣ Γιάννινα τα προηγούμενα χρόνια να αναλαμβάνει τα ηνία της ομάδας η οποία με το όνομα Βίκος Σπάρτακος κατέκτησε εκείνη τη σεζόν το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Ο Τάκης Παππάς δε συνέχισε στο τιμόνι της ομάδας εκείνο το καλοκαίρι έχοντας όμως βρει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του που ήταν η Παραμυθιά.

Δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα ισχυρό σύνολο κατάφερε να παίξει όμορφο μπάσκετ κατακτώντας την πρωτιά στο Βορρά με ρεκόρ 15-1. Στην postseason η Παραμυθιά "σκούπισε" αρχικά τον ΠΑΣ Ναυπάκτου στα ημιτελικά για να τεθεί αντιμέτωπη με τη Δόξα Πύρρου Άρτας στους τελικούς. Με 2 νίκες σε ισάριθμους αγώνες οι "πράσινοι" κατακτούσαν το πρωτάθλημα και την άνοδο στη Γ΄ Εθνική με τον coach Παππά να ανεβάζει μετά το Σπάρτακο και την Παραμυθιά για πρώτη φορά στις Εθνικές Κατηγορίες.


2022-2023: Η αήττητη άνοδος με την κυρίαρχη Δόξα Πύρρου Άρτας 

Πέρυσι το καλοκαίρι παρά την άνοδο στη Γ΄ Εθνική Παραμυθιά και Τάκης Παππάς δε συνέχισαν την επιτυχημένη συνεργασία τους τραβώντας διαφορετικούς δρόμους. Η διοίκηση της Δόξας Πύρρου Άρτας δεν έχασε την ευκαιρία βλέποντας στο πρόσωπο του Γιαννιώτη coach τον άνθρωπο που θα τη βοηθούσε να πετύχει την πολυπόθητη άνοδο. Οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια με στόχο φυσικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στο φετινό πρωτάθλημα ο coach Παππάς κατάφερε κάτι που δεν είχε πετύχει πιο πριν, την αήττητη άνοδο. Δημιουργώντας μαζί με τη διοίκηση της ομάδας ένα πανίσχυρο σύνολο που κυριάρχησε σε όλη τη σεζόν με συνολικό ρεκόρ 22-0 πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος. 

φωτο: artagoal.gr 

Τα κατορθώματα και οι επιτυχίες του Τάκη Παππά τα τελευταία χρόνια "μιλούν" από μόνα τους. Η δημιουργία ισχυρών συνόλων με ταυτότητα, αγωνιστικό πλάνο και στοχοπροσήλωση στην υλοποίησή του αποτελούν χαρακτηριστικά γνωρίσματα των ομάδων του. Αυτό κατάφερε να κάνει για ακόμα μία φορά φέτος με αποτέλεσμα άπαντες στη Δόξα Πύρρου Άρτας να είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από τη συνεργασία τους. 

Δημήτρης Κοσίνας  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου