Κυριακή 7 Μαΐου 2023

Ανόρθωση Βόλου-Παραμυθιά 66-73: Πανηγυρίζει την παραμονή στη Γ΄ Εθνική η Παραμυθιά

Τελικός με τα όλα του! Ένα απίστευτο ματς έλαβε χώρα στο ΕΑΚ Βόλου με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ κατά τη διάρκεια όλου του παιχνιδιού με τη Παραμυθιά να είναι πιο ψύχραιμη τα τελευταία λεπτά με καθαρό μυαλό και σωστές επιλογές να κλείνει το κεφάλαιο της ''παραμονής'' με το τελικό 73-66.

Οι άπειροι της υπόθεσης μπήκαν φουριόζοι στο παιχνίδι με τους παίκτες του coach Τσιρώνη να "πυροβολούν" ακατάπαυστα πίσω από τη γραμμή των 6.75 φτάνοντας και σε διψήφια διαφορά (3-13). Το δεκάλεπτο έκλεισε στο 11-16. Στο 2ο δεκάλεπτο ήρθε η αντίδραση από την Ανόρθωση με την άμυνα ζώνης να μπλοκάρει  την επιθετική λειτουργία της Παραμυθιάς και το σκορ στο ημίχρονο να κλείνει στο 34-32.

Το 3ο δεκάλεπτο ήταν αμφίρροπο καθώς υπήρχαν πολλές εναλλαγές στη πρωτοπορία του σκορ με μεγάλα σουτ και από τις δύο ομάδες και το σκορ να είναι στο 48-52 υπέρ της παραμυθιώτικης αρμάδας.

Το 4ο δεκάλεπτο δεν είχε μεγάλο σκορ με τις άμυνες και τα σκληρά μαρκαρίσματα να έχουν το πρώτο λόγο. Όλη τη διάρκεια του δεκαλέπτου οι ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, φτάνοντας στα 20 δευτερόλεπτα με τον Χάιδο να έχει κερδίσει 2 βολές και να ευστοχεί μόνο στη μία δημιουργώντας μαξιλαράκι ασφαλείας 2 πόντων για την ομάδα του. Στη συνέχεια ο Παρασκευάς κατάφερε να πάρει το επιθετικό ριμπάουντ μετά από άστοχη προσπάθεια του Γκοντόπουλου και να στείλει την αναμέτρηση στη παράταση (61-61 κ.α.)

Το ματς στη παράταση έγινε "ροντέο" με τη Παραμυθιά όμως να έχει κατακτήσει το μομέντουμ του αγώνα από τη κανονική διάρκεια και να μπαίνει αφηνιασμένη προκειμένου να πετύχει το στόχο της. Μέσα από λυσσασμένες άμυνες και από τις δύο ομάδες και χαμηλή επιθετική συγκομιδή το ματς έφτασε στα 8,3 δευτερόλεπτα με τη Παραμυθιά να προηγείται με 66-69, και τον Γκοντόπουλο να πατάει τη πλαϊνή γραμμή σε ένα οφθαλμοφανές λάθος. Η απόφαση των διαιτητών σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από το πάγκο των γηπεδούχων με την διαιτητική δυάδα να αποβάλλει αρχικά παίχτη των γηπεδούχων και έπειτα να αποσύρονται στα αποδυτήρια τους και να ζητούν εκκένωση του γηπέδου. 

Μετά από 45 λεπτά διακοπής και την έλευση αστυνομικών δυνάμεων στο γήπεδο το κλειστό γυμναστήριο άδειασε και οι διαιτητές απέβαλλαν ακόμα ένα παίκτη με ντισκαλιφιέ και τον προπονητή της γηπεδούχου ομάδας. Τελικά έπειτα από την εκτέλεση των ελεύθερων βολών το σκορ διαμορφώθηκε στο 66-73.

Μετά από όλα αυτά οι πανηγυρισμοί ξεκίνησαν για την ομάδα της Παραμυθιάς μαζί με τους 100 και παραπάνω φιλάθλους που ακολούθησαν την ομάδα σε αυτή τη δύσκολη αποστολή. Έτσι οι "πράσινοι" ανανέωσαν το ραντεβού της και για του χρόνου με την Γ' Εθνική.



Τα δεκάλεπτα: 11-16, 34-32, 48-52, 61-61 (κ.α.), 66-73 (παρ.)

Διαιτητές: Λόρτος-Αναστασιάδης Β.

Ανόρθωση Βόλου (Καπουρνιώτης-Ζαφειρίου): Καραγεώργος 6(2), Τζούμας, Γκοντόπουλος 9(1), Ίλτσογλου 9(1), Νικολαΐδης, Μπόγδανος, Σταθούρος 5, Σιμάκης 23(3), Σακαμάγκας, Φιλίππου, Παρασκευάς 14

Παραμυθιά (Τσιρώνης): Χάιδος 26(3), Ματσάγγας, Ψιλοδημητρακόπουλος 5, Βάτσιος, Κρικώνης 17(3), Σωτηρίου 7, Κατσίβελος 3(1), Krypci 3, Μάλλιος 12(1)


Δονάτος Αθανασίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου