Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

"Ξενιτεμένοι Γιαννιώτες": Τα πεπραγμένα της προηγούμενης εβδομάδας

Με τον Λευτέρη Μαντζούκα να είναι παραγωγικός σε EuroLeague και Basket League, τους Δημήτρη Γεωργίου και Δημήτρη Μάντζιο να βοηθούν σημαντικά Πεύκα και Πανσερραϊκό να βρεθούν στα playoff της Β΄ Εθνικής και τους Νίκο Βασιλείου και Λεωνίδα Γκουντουβά να πρωταγωνιστούν στους αγώνες των ομάδων τους στη Γ΄ Εθνική συνεχίστηκε η δράση για τους Γιαννιώτες που αγωνίζονται μακριά από την πόλη τους. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα πεπραγμένα τους.

Λευτέρης Μαντζούκας (Παναθηναϊκός-EuroLeague/Basket League)

Μία πολύ καλή εβδομάδα ήταν η προηγούμενη για τον Λευτέρη Μαντζούκα καθώς ο 19χρονος Γιαννιώτης forward πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής δείχνοντας τις δυνατότητές του. Αρχικά την Πέμπτη ο Παναθηναϊκός επικράτησε στη Γαλλία της Βιλερμπάν με 86-82 με τον Μαντζούκα σε 20:42 να έχει 9 πόντους (1/1 τρίποντο, 3/4 δίποντα), 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Μάλιστα αγωνίστηκε σε αρκετές στιγμές του αγώνα στο "5" λόγω των προβλημάτων με φάουλ που αντιμετώπισαν Γκουντάιτις και Παπαγιάννης.

Την Κυριακή ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό με τους "ερυθρόλευκους" να επικρατούν ξανά με 76-74. Σε 23:31 ο Γιαννιώτης αθλητής σημείωσε 8 πόντους (2/3 τρίποντα, 1/2 δίποντα), κατέβασε 3 ριμπάουντ, μοίρασε και 1 ασίστ.


Άλκης Παππάς (Πανερυθραϊκός-Elite League)

4η συνεχόμενη ήττα για τον Πανερυθραϊκό το Σάββατο στην έδρα του Χαρίλαου Τρικούπη με 72-59 με το ρεκόρ των "ερυθρόλευκων" να είναι πλέον 14-9. Σε 12:49 ο Παππάς είχε 2 πόντους (1/5 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 3 ασίστ, 1 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο.


Σπύρος Παπανικολάου (Φ.Ε.Α.-Elite League)

Τις 7 νίκες έφτασε η Φ.Ε.Α. μετά την επικράτησή της στην παράταση με 82-78 επί του Κοροίβου Αμαλιάδας. Ο Παπανικολάου σε 02:24 δε σημείωσε κάποιο πόντο (0/1 τρίποντο) έκανε όμως 1 κλέψιμο. 


Δημήτρης Γεωργίου (Μαχητές Πειραματικό Πεύκων-Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος εξασφαλίζοντας την παρουσία της στα playoff. Η νίκη με 55-47 επί της Χ.Α.Ν.Θ. έφερε την υπογραφή και του Γεωργίου που σημείωσε 11 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα. Από την 4η θέση θα μπουν στην postseason οι Μαχητές και μένει να δούμε την τελευταία αγωνιστική ποιος από τους Μακεδονικό ή Γέφυρα θα είναι ο αντίπαλός τους (ισοβαθμούν και παίζουν μεταξύ τους).


με το νούμερο 4 ο Δημήτρης Γεωργίου


Δημήτρης Μάντζιος (Πανσερραϊκός-Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Την 4η συνεχόμενη νίκη και 14η συνολικά στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός με 78-50 επί της Ευκαρπίας κλείνοντας θέση στα playoff. Ο Μάντζιος είχε μία ακόμη πολύ καλή εμφάνιση με 13 πόντους και 1 εύστοχο τρίποντο. Με ένα ακόμα παιχνίδι να απομένει στην κανονική περίοδο η ομάδα των Σερρών είναι στην 3η θέση και μπορεί να ανέβει ακόμα και 2η ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα ανάμεσα σε Γέφυρα και Μακεδονικό.  


Πολυχρόνης Τσίγκας (Ευκαρπία-Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Στο 2-17 υποχώρησε η Ευκαρπία μετά την ήττα από τον Πανσερραϊκό με 78-50 με τον Τσίγκα να σημειώνει 2 πόντους. Οι Θεσσαλονικείς είναι σίγουρα στη 10η θέση και περιμένουν να δουν ποια ομάδα θα τερματίσει στην 7η ώστε να μάθουν τον αντίπαλό τους στα playout. 


Νίκος Βασιλείου (Προμηθέας 2014-Γ΄ Εθνική 1ος όμιλος)

Εκτός έδρας ήττα με σκορ 66-63 γνώρισε ο Προμηθέας 2014 από τον Α.Ο. Καλαμάτας παραμένοντας στην 9η θέση εκεί όπου θα ολοκληρώσει την κανονική περίοδο περιμένοντας να μάθει τον αντίπαλό του στα playout. Ο Βασιλείου σημείωσε 15 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα. 


Λεωνίδας Γκουντουβάς (Γλαύκος Έσπερος-Γ΄ Εθνική 1ος όμιλος)

Την καλύτερη φετινή του εμφάνιση πραγματοποίησε ο Γκουντουβάς την περασμένη Κυριακή στην ήττα της ομάδας του από τη Νηαρ Ηστ με 73-63. Συγκεκριμένα, ο αριστερόχειρας forward σημείωσε 21 πόντους με 4 εύστοχα τρίποντα. Οι Πατρινοί με ρεκόρ 10-11 είναι στην 7η θέση και η 22η αγωνιστική θα κρίνει ποια θέση θα κατακτήσουν και ποια ομάδα θα αντιμετωπίσουν στα playout.


Μάριος Τσίγκας (Απόλλων Καλαμαριάς-Γ΄ Εθνική 6ος όμιλος)

Την ήττα με σκορ 65-51 γνώρισε ο Απόλλων Καλαμαριάς από το Ρούπελ Σιδηροκάστρου υποχωρώντας στο 6-13. Ο Τσίγκας σημείωσε 4 πόντους με την ομάδα του να είναι τη δεδομένη στιγμή στην 8η θέση του ομίλου.



*Ο Ανδρέας Τσουμάνης δεν αγωνίστηκε στη νίκη της Ελευθερούπολης με 93-64 επί της Καβάλας.


Δημήτρης Κοσίνας 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου