Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

"Ξενιτεμένοι Γιαννιώτες": Ο "έλεγχος" της περασμένης εβδομάδας

Χωρίς τα πρωταθλήματα της Β΄ και Γ΄ Εθνικής συνεχίστηκε η αγωνιστική δράση την περασμένη εβδομάδα για τους Γιαννιώτες που αγωνίζονται μακριά από την πατρίδα τους καθώς υπήρχε διακοπή λόγω των Αποκριών. Λευτέρης Μαντζούκας με Εθνική ομάδα και Παναθηναϊκό, Άλκης Παππάς, Ανδρέας Τσουμάνης και Σπύρος Παπανικολάου στην Elite League είχαν αρκετές αγωνιστικές υποχρεώσεις τις οποίες και θα δούμε αναλυτικά παρακάτω.

Λευτέρης Μαντζούκας (Εθνική Ελλάδος-Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου/Παναθηναϊκός-EuroLeague)

Ο Γιαννιώτης forward αγωνίστηκε στη χθεσινή ανώδυνη ήττα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος με 67-57 από τη Λετονία. Συγκεκριμένα βρέθηκε στο παρκέ για 06:24 σημειώνοντας 2 πόντους (1/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο), παίρνοντας και 1 ριμπάουντ. Η Ελλάδα είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Την περασμένη Πέμπτη με τον Παναθηναϊκό ταξίδεψε στο Μιλάνο προκειμένου να αντιμετωπίσουν την Αρμάνι στο πρώτο παιχνίδι του Χρήστου Σερέλη ως head coach των "πρασίνων". Ο Μαντζούκας σε 17:07 είχε 2 πόντους (1/2 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ με τον Παναθηναϊκό να γνωρίζει την ήττα με 78-76. 


Άλκης Παππάς (Πανερυθραϊκός-Elite League) 

Non stop η αγωνιστική δράση στην Elite League με τη 19η και 20η αγωνιστική την περασμένη Τετάρτη και Σάββατο αντίστοιχα. Εύκολη επικράτηση του Πανερυθραϊκού επί της Καβάλας με 83-58 με τον Παππά σε 08:21 να έχει 2 πόντους (1/1 δίποντο), 2 ασίστ και 1 ριμπάουντ.


με το νούμερο 1 ο Άλκης Παππάς  

Το Σάββατο οι "ερυθρόλευκοι" γνώρισαν την ήττα με 97-94 από τον Α.Ο. Αγρινίου με τον πολύπειρο guard σε 05:25 να μη σημειώνει κάποιο πόντο (0/3 σουτ) έχοντας όμως 1 ασίστ και 1 ριμπάουντ. Ο Πανερυθραϊκός μετά από 20 αγωνιστικές παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 14-6. 


Ανδρέας Τσουμάνης (Ελευθερούπολη-Elite League) 

Μία νίκη και μία ήττα ήταν ο απολογισμός και της Ελευθερούπολης την περασμένη εβδομάδα. Την Τετάρτη υποδέχτηκε το πολύ δυνατό Μαρούσι καταβάλλοντας την αντίστασή του με 73-68 με τον Τσουμάνη να μην αγωνίζεται.

Το Σάββατο η Ελευθερούπολη ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσει στο Ιβανώφειο τον Ηρακλή και παρότι βρισκόταν μπροστά με 90-84 2:27 πριν το φινάλε ο "Γηραιός" ανέτρεψε το σκηνικό υποχρεώνοντας την ομάδα του Τσουμάνη να γνωρίσει την ήττα με 97-93. Ο 21χρονος forward πάτησε ελάχιστα παρκέ (00:26). Στη 2η θέση με ρεκόρ 13-7 η Ελευθερούπολη.


Σπύρος Παπανικολάου (Φ.Ε.Α.-Elite League)

Απαιτητικά παιχνίδια απέναντι σε Παπάγου και Μαρούσι έδωσε η Φ.Ε.Α. γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες. Αρχικά, κόντρα στον Παπάγου δεν τα κατάφερε με το τελικό 91-82 να την κρατάει χαμηλά βαθμολογικά. Ο Παπανικολάου έπαιξε για 05:10 έχοντας 1 ριμπάουντ.

Η δεύτερη ήττα ήρθε από το Μαρούσι με 91-77 με τον αθλητικό guard σε 07:18 να σημειώνει 3 πόντους (1/3 τρίποντα) μαζί με 1 ριμπάουντ. Στην προτελευταία θέση η Φ.Ε.Α. με 5 νίκες και 14 ήττες έχοντας και έναν αγώνα λιγότερο. 


Δημήτρης Κοσίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου