Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

"Ξενιτεμένοι Γιαννιώτες": Ο "έλεγχος" της περασμένης εβδομάδας


Αρκετές καλές εμφανίσεις για τους Γιαννιώτες που αγωνίζονται μακριά από την πόλη τους την περασμένη εβδομάδα. Επιστροφή στη δράση για τον Λευτέρη Μαντζούκα με τον Παναθηναϊκό, θετική παρουσία του Ανδρέα Τσουμάνη στη νίκη της Ελευθερούπολης επί του Ερμή Σχηματαρίου και νέα καλή εμφάνιση του Δημήτρη Μάντζιου με τον Πανσερραϊκό. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τι έκαναν άπαντες.

Λευτέρης Μαντζούκας (Παναθηναϊκός-Basket League/EuroLeague)

Επιστροφή στη δράση για τον Μαντζούκα ο οποίος αρχικά αγωνίστηκε την Παρασκευή στην ήττα του Παναθηναϊκού με 92-91 από τη Βαλένθια. Σε 10:29 σημείωσε 2 πόντους (1/1 δίποντο) παίρνοντας και 1 ριμπάουντ.

Οι "πράσινοι" τη Δευτέρα το απόγευμα επικράτησαν δύσκολα με 87-79 του Προμηθέα Πάτρας για τη 16η αγωνιστική της Basket League. Ο 19χρονος forward σε 13:13 είχε 6 πόντους (2/2 δίποντα, 2/2 βολές, 0/3 τρίποντα) και 1 κλέψιμο.  


Ανδρέας Τσουμάνης (Ελευθερούπολη-Elite League)

Διπλή αγωνιστική υποχρέωση την προηγούμενη εβδομάδα για την Ελευθερούπολη καθώς αρχικά την Τετάρτη αντιμετώπισε τον Ερμή Σχηματαρίου σε εξ' αναβολής παιχνίδι επικρατώντας με 87-77. Ο Τσουμάνης αγωνίστηκε για 16:35 έχοντας 8 πόντους (3/4 δίποντα, 2/2 βολές, 0/1 τρίποντο) και 3 ριμπάουντ.


με το νούμερο 7 ο Ανδρέας Τσουμάνης 

 

Το Σάββατο, πραγματοποιώντας μία εντυπωσιακή τελευταία περίοδο όπου το επιμέρους σκορ ήταν 32-17 η Ελευθερούπολη πήρε τη νίκη με σκορ 91-77 επί της Φ.Ε.Α. Ο Γιαννιώτης forward σε 03:16 είχε 2 πόντους (2/4 βολές, 0/1 δίποντο) και 1 ριμπάουντ. Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Elite League βρίσκεται η Ελευθερούπολη με ρεκόρ 12-5. 


Δημήτρης Γεωργίου (Μαχητές Πειραματικό Πεύκων-Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Δεύτερο συνεχόμενο μεγάλο ντέρμπι είχαν το περασμένο Σάββατο οι Μαχητές γνωρίζοντας την ήττα στην έδρα της Γέφυρας με 68-61. Ο Γεωργίου σημείωσε 7 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο με την ομάδα του να υποχωρεί στο 10-6 βρισκόμενη στην 4η θέση του ομίλου. 


με το νούμερο 4 ο Δημήτρης Γεωργίου


Δημήτρης Μάντζιος (Πανσερραϊκός-Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Εντός έδρας ήττα από τη Χ.Α.Ν.Θ. με 54-51 γνώρισε ο Πανσερραϊκός υποχωρώντας στο 10-5 και την 5η θέση. Ο Μάντζιος ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα έχοντας 15 πόντους. Μεγάλο παιχνίδι το ερχόμενο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη με τους Μαχητές Πειραματικό Πεύκων να υποδέχονται τον Πανσερραϊκό. 



με το νούμερο 11 ο Δημήτρης Μάντζιος


Νίκος Βασιλείου (Προμηθέας Πάτρας-Adidas Next Generation Tournament/Προμηθέας 2014 Γ΄ Εθνική-1ος όμιλος)

Το Adidas Next Gen Tournament έκανε "στάση" στην Πάτρα το τριήμερο 10-12 Φεβρουαρίου με τον Προμηθέα να είναι μία από τις ομάδες που συμμετείχαν. Οι Πατρινοί τερμάτισαν στην 8η θέση γνωρίζοντας 4 ήττες σε ισάριθμους αγώνες από Ράστα Βέχτα, Μπανταλόνα, Σολέ και Ολυμπιακό. Ο Βασιλείου σε κάτι παραπάνω από 20΄ κατά Μ.Ο. μέτρησε 4.8 πόντους, 2.3 ριμπάουντ, 1.8 ασίστ και 1.0 κλέψιμο. 

Χθες ο Βασιλείου αγωνίστηκε και με τον Προμηθέα 2014 κόντρα στη Νήαρ Ηστ για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής με τους Πατρινούς να γνωρίζουν την ήττα με 67-47 και τον 17χρονο guard να έχει 5 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο.



Λεωνίδας Γκοντουβάς (Γλαύκος Έσπερος-Γ΄ Εθνική 1ος όμιλος)

3η συνεχόμενη ήττα για τον Γλαύκο Έσπερο από την Παναχαϊκή αυτή τη φορά με 66-60. Ο Γκουντουβάς αγωνίστηκε χωρίς να σημειώσει κάποιο πόντο με την ομάδα του πλέον να έχει ρεκόρ 9-8 όντας στην 6η θέση.



*Ο Άλκης Παππάς δεν αγωνίστηκε στη νίκη του Πανερυθραϊκού με 69-67 επί του Αμύντα.

**Ο Σπύρος Παπανικολάου δεν αγωνίστηκε στην ήττα της Φ.Ε.Α. με 91-77 από την Ελευθερούπολη.

***Η Ευκαρπία είχε το προγραμματισμένο της ρεπό το περασμένο Σάββατο συνεπώς ο Πολυχρόνης Τσίγκας δεν είχε αγωνιστική υποχρέωση.

****Ο Απόλλων Καλαμαριάς του Μάριου Τσίγκα αγωνίζεται σήμερα κόντρα στο Ανατόλια. 


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου