Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Παραμυθιά-Α.Ε. Καναλακίου 68-65: Ντέρμπι με τα όλα του με νικήτρια την Παραμυθιά

Ντέρμπι για γερά νεύρα στο ΔΑΚ Παραμυθιάς παρακολούθησαν οι φίλοι και των 2 ομάδων που έκαναν το Κ.Γ. "να μην πέφτει καρφίτσα" με νικήτρια την Παραμυθιά με 68-65 επί του Καναλακίου.

Ένα πολύ βελτιωμένο Καναλάκι έβαλε δύσκολα στην ομάδα του Μιχάλη Μπάθα, που με μπροστάρη τoν Στέργιο Σωτηρίου που έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι σημειώνοντας 18 πόντους και άπειρη δουλειά σε επίθεση και άμυνα με ουκ ολίγα ριμπάουντ και ασίστ κατάφερε να ηγηθεί της προσπάθειας των "πρασίνων" προς τη νίκη.

Ένα συνολικά άστοχο παιχνίδι που κύριο λόγο έπαιζε η άμυνα των 2 ομάδων, λειψό σε επιθετική ποιότητα, κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό όπου οι γηπεδούχοι έδειξαν καθαρό μυαλό και "ξέφυγαν" από την παγίδα του ουραγού Καναλακίου, που βυθίστηκε και άλλο στην βαθμολογία. Σούπερ παιχνίδι από τον Κακιούζη που έβλεπε το καλάθι "βαρέλι" και ευστοχώντας σε 5 τρίποντα, με 3 από αυτά να είναι "από το σπίτι του", με άξιο συμπαραστάτη τον Πάνου με 17 πόντους. Το δίδυμο πάντως δεν ήταν αρκετό και "λύγισε" εν τέλει.

Πλήγμα από νωρίς για τους φιλοξενούμενους, με τον νεοαποκτηθέντα Ζεκιριέ να γυρίζει τον αστράγαλό του και να βάζει δύσκολα στον coach Βαβέτση. Η απουσία του ήταν αισθητή στο 2ο δεκάλεπτο που η Παραμυθιά ξέφυγε στο σκορ με πολύ καλή αμυντική λειτουργία που κατέληξε σε εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό, διαμορφόνωντας το 40-24 του ημιχρόνου. 

Στο 2ο ημίχρονο το Καναλάκι παρουσιάστηκε αποφασισμένο και με ένα επί μέρους 26-12 έφερε το παιχνίδι στο καλάθι. Στο τέλος, οι γηπεδούχοι παίρνοντας σημαντική ώθηση από τους φιλάθλους τους, "έβγαλαν" κρίσιμες άμυνες και παρότι το Καναλάκι υπήρξε και μπροστά στο σκορ, η σωστή αντιμετώπιση της κρίσιμης στιγμής από τους παίκτες του coach Μπάθα έφερε το ροζ φύλλο. Στο 8-6 η Παραμυθιά μετρώντας 3 σερί νίκες πλέον. Υποχώρησε στο 1-11 το Καναλάκι, παραμένοντας στην τελευταία θέση του 4ου ομίλου.


Οι τελευταίες 2 κρίσιμες φάσεις του αγώνα



Τα δεκάλεπτα: 17-15, 40-24, 52-50, 68-65

Διαιτητές: Θώμος-Πλιάκος

Παραμυθια (Μπάθας): Χάιδος 11, Ματσάγγας 3, Κρικώνης 10, Μάλλιος 11, Σωτηρίου 18(1), Κατσίβελος 8(1), Krypci 7, Τσιρώνης 

Α.Ε. Καναλακίου (Βαβέτσης): Τάτσης, Σταύρου Ζεκιριέ 5(1), Κασκάνης 8(1), Βασιλειάδης 2, Χρήστου 10, Κακιούζης 23(5), Πάνου 17(2)


φωτο & βίντεο: Λευτέρης Τζωρτζης


Δονάτος Κωσταράς 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου