Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ: Το preview της 6ης αγωνιστικής

Επιστροφή στη δράση για τις ομάδες της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ αυτό το Σαββατοκύριακο μετά τη διακοπή της περασμένης εβδομάδας. Μεγάλες "μάχες" και στους 2 ομίλους τόσο στην κορυφή όσο και στην ουρά.

Στο Βορρά, δύο παιχνίδια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο και δύο την Κυριακή. Στον πρώτο χρονικά αγώνα, η Γ.Ε.Κ. (1-4) τίθεται αντιμέτωπη με το Θρύλο Ιωαννίνων (2-2) στο ΔΑΚ Ηγουμενίτσας. Λόγω φόρτου ωραρίου στο ΕΑΚ Κέρκυρας το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Κλειστό της Ηγουμενίτσας στις 13:00 το μεσημέρι. Από τη μία, η ομάδα του Σπύρου Αλεξίου προέρχεται από την πρώτη της νίκη κόντρα στην Αστράκα και γνωρίζει τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου αγώνα για την υπόθεση παραμονή. Από την άλλη, οι Γιαννιώτες βρίσκονται σε καλύτερη θέση έχοντας κάνει και το ρεπό τους όμως ο Λευτέρης Κοσμάς και οι παίκτες του γνωρίζουν ότι σε περίπτωση που κατακτήσουν το ροζ φύλλο τότε θα πάρουν τεράστιο πλεονέκτημα κόντρα σε έναν άμεσο ανταγωνιστή αρχίζοντας να ρίχνουν κλεφτές ματιές και για πιο ψηλά. Στα ενδιαφέροντα στοιχεία του αγώνα το γεγονός ότι Δημήτρης Καραγιάννης και Γιώργος Ντρίτσος θα τεθούν αντιμέτωποι με τον Θρύλο, τη φανέλα του οποίου φόρεσαν για πολλά χρόνια.

Μία ώρα αργότερα, στις 14:00, στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων, θα διεξαχθεί ένα από τα πιο σημαντικά ματς της αγωνιστικής με τους Μολοσσούς (2-1) να φιλοξενούν τον αήττητο Ιόνιο (5-0). Οι Γιαννιώτες θα πατήσουν παρκέ για επίσημο παιχνίδι μετά από περίπου 1 μήνα καθώς τελευταία φορά που αγωνίστηκαν ήταν στις 5 Νοεμβρίου. Πάντως, το σύνολο των Χατζή-Μακρή προέρχεται από 2 σερί νίκες. Αντίπαλος είναι η κατά τεκμήριο πιο δυνατή ομάδα του Βορείου ομίλου που μετρά 5 σερί νίκες έχοντας το πιο γεμάτο ρόστερ και παρουσιάζοντας σε όλα του τα παιχνίδια πολυφωνία. Την περσινή σεζόν οι δύο ομάδες είχαν παλέψει για το πλασάρισμα στην πρώτη δυάδα με τους Μολοσσούς να βγαίνουν τελικά 2οι, σε εκείνη την "τρελή" τριπλή ισοβαθμία μαζί και με τη Νικόπολη, παίρνοντας το εισιτήριο για τα playoff. Στα μεταξύ τους παιχνίδια το σκορ είναι 1-1 καθώς πέρυσι και οι 2 προστάτεψαν την έδρα τους. 

Την Κυριακή υπάρχει ένα ακόμα μεγάλο ντέρμπι με τον Φαίακα Κέρκυρας (3-2) να υποδέχεται τη Νικόπολη Πρέβεζας (3-1). Η ομάδα του Παναγιώτη Κοντογιάννη έχει "χτυπηθεί" από τους τραυματισμούς το τελευταίο διάστημα έχοντας χάσει δύο παίκτες "κλειδιά", τους Περούλη και Σκούρτη. Αυτό έχει οδηγήσει σε 2 συνεχόμενες ήττες και πλέον προσπαθεί να συνέλθει θέλοντας το ροζ φύλλο κόντρα στους Πρεβεζιάνους. Η Νικόπολη, όπως και οι Μολοσσοί, έχει αρκετό καιρό να δώσει επίσημο αγώνα καθώς το τελευταίο της παιχνίδι διεξήχθη στις 12 Νοεμβρίου και ήταν η νίκη κόντρα στο Θρύλο. Μάλιστα, η ομάδα του Σπύρου Πολίτη είχε πραγματοποιήσει το καλύτερό της ημίχρονο ενώ γενικότερα προέρχεται από 2 συνεχόμενες νίκες. Ο Κώστας Νίκας θα τεθεί αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του καθώς τη σεζόν 2018-19 είχε αγωνιστεί με τη φανέλα του Φαίακα στη Β΄ Εθνική έχοντας συμπαίκτες τους Περούλη και Χατζόπουλο. 

Η 6η αγωνιστική ολοκληρώνεται με τον αγώνα του Κερκυραϊκού (2-2) με την Αστράκα (0-4) στο ΕΑΚ Κέρκυρας. Οι γηπεδούχοι έχουν το 2/2 στο σπίτι τους και θέλουν να τριτώσει το καλό με ένα ακόμα ροζ φύλλο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν δώσει μεγάλη "μάχη" στο τελευταίο τους παιχνίδι με τη Γ.Ε.Κ. όμως τελικά λύγισαν μετά από δύο παρατάσεις. 


Αναλυτικά το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 

Γ.Ε.Κ.- Θρύλος Ιωαννίνων (13:00 ΔΑΚ Ηγουμενίτσας)

Μολοσσοί- Ιόνιος (14:00 Νέο Κλειστό Γυμναστήριο)

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου

Φαίακας Κέρκυρας- Νικόπολη Πρέβεζας (14:00 ΕΑΚ Κέρκυρας)

Κερκυραϊκός- Αστράκα BC (16:00 ΕΑΚ Κέρκυρας)

Ρεπό: Λέων Κέρκυρας


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

1. Ιόνιος 10 (5-0)

2. Φαίακας Κέρκυρας 8 (3-2)

3. Νικόπολη Πρέβεζας 7 (3-1)

4. Κερκυραϊκός 6 (2-2)

5. Θρύλος Ιωαννίνων 6 (2-2)

6. Γ.Ε.Κ. 6 (1-4)

7. Μολοσσοί 5 (2-1)

8. Λέων Κέρκυρας 5 (1-3)

9. Αστράκα BC 4 (0-4)

*Μολοσσοί & Λέων Κέρκυρας έχουν 1 παιχνίδι λιγότερο

**Νικόπολη, Κερκυραϊκός, Θρύλος Ιωαννίνων, Μολοσσοί και Αστράκα BC έχουν κάνει το ρεπό τους 

 


Στο Νότο, 4 παιχνίδια θα διεξαχθούν αύριο, Σάββατο, και 1 την Κυριακή. Η Δόξα Πύρρου Άρτας (5-0) δεν αναμένεται να έχει ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα στο Γρηγόρη Λιακατά (0-5) όντας το τεράστιο φαβορί για τη νίκη και μαζί τη διεύρυνση του αήττητου. 

Ο Πύρρος Αρταίων (3-2) φιλοξενείται από την Α.Λ.Φ.Α. 93΄ (1-3) με την ομάδα του Γιώργου Κωσταπαππά να προέρχεται από τη μεγάλη νίκη κόντρα στον Π.Α.Σ. Ναυπάκτου και να στοχεύει στο 2ο "διπλό" της σεζόν.

Αίας Άρτας (2-3) και Β.Α.Ο. Άρτας (1-4) "διασταυρώνουν τα ξίφη τους" την Κυριακή στο Νέο Τ9 Άρτας σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τους δύο με το μεν Αία να προέρχεται από την εκτός έδρας ήττα από τον Λέοντα Μεσολογγίου και το δε Β.Α.Ο. από τη νίκη στην έδρα του Γρηγόρη Λιακατά.

Το μεγαλύτερο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής στο Νότιο όμιλο είναι αυτό ανάμεσα σε Γ.Ε. Αγρινίου (3-2) και Λέοντα Μεσολογγίου (5-0). Πρόκειται για ένα δυνατό crash test και για τους δύο καθώς η ομάδα του Μιχάλη Σταμουλάκη βρίσκεται σε καλή κατάσταση έχοντας 2 συνεχόμενες νίκες και ο Λέοντας του Σωτήρη Φαράντου είναι μαζί με τη Δόξα Πύρρου Άρτας οι δύο αήττητες ομάδες του ομίλου. Μάλιστα το παιχνίδι αποκτά ξεχωριστή σημασία και για την επιστροφή του coach Φαράντου στη Γ.Ε. Αγρινίου, αυτή τη φορά ως αντίπαλος για 40΄, με τον έμπειρο coach να έχει γράψει τη δική του ιστορία με τους Αγρινιώτες.

Ο Π.Α.Σ. Ναυπάκτου (3-2) θέλει να βάλει τέλος στο σερί των 2 ηττών υποδεχόμενος τον Παναιτωλικό (2-3). Η ομάδα του Αγρινίου βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση καθώς μετρά επίσης 2 ήττες.


Αναλυτικά το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 

Α.Λ.Φ.Α. 93΄- Πύρρος Αρταίων (15:00 ΔΑΚ Αερογέφυρας)

Γ.Ε. Αγρινίου- Λέων Μεσολογγίου (17:30 ΔΑΚ Αερογέφυρας)

Π.Α.Σ. Ναυπάκτου- Παναιτωλικός (18:00 ΔΑΚ Ναυπάκτου)

Δόξα Πύρρου Άρτας- Γρηγόρης Λιακατάς (18:30 Νέο Τ9 Άρτας)

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 

Αίας Άρτας- Β.Α.Ο. Άρτας (14:00 Νέο Τ9 Άρτας)


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Δόξα Πύρρου Άρτας 10 (5-0)

2. Λέων Μεσολογγίου 10 (5-0)

3. Γ.Ε. Αγρινίου 8 (3-2)

4. Π.Α.Σ. Ναυπάκτου 8 (3-2)

5. Πύρρος Αρταίων 8 (3-2)

6. Αίας Άρτας 7 (2-3)

7. Παναιτωλικός 7 (2-3)

8. Β.Α.Ο. Άρτας 6 (1-4)

9. Γρηγόρης Λιακατάς 5 (0-5)

10. Α.Λ.Φ.Α. 93΄ 4 (1-3)

*Η Α.Λ.Φ.Α. 93΄ έχει αφαίρεση 1 βαθμού λόγω μη προσέλευσης σε αγώνα  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου