Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

"Ξενιτεμένοι Γιαννιώτες": Μπόλικες οι αγωνιστικές υποχρεώσεις, πολλές οι καλές εμφανίσεις

Μπόλικες οι υποχρεώσεις των Γιαννιωτών που αγωνίζονται μακριά από την πόλη τους τις τελευταίες μέρες. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα πεπραγμένα τους από Basket League μέχρι Γ΄ Εθνική.

Λευτέρης Μαντζούκας (Παναθηναϊκός-EuroLeague/Basket League)

"Διαβολοβδομάδα" ήταν η περασμένη στη EuroLeague με τον Παναθηναϊκό να δίνει δύο αγώνες στην Ισπανία κόντρα σε Βαλένθια και Μπαρτσελόνα. Στην ήττα από την Βαλένθια στην παράταση με 94-91 ο Μαντζούκας δεν αγωνίστηκε κόντρα όμως στη Μπαρτσελόνα έπαιξε στο τέταρτο δεκάλεπτο και συγκεκριμένα σε 08:11 είχε 3 πόντους (1/2 τρίποντα) και 1 ασίστ. Οι "πράσινοι" ηττήθηκαν με 74-68. 

Την Κυριακή διοργανώθηκε το 25ο All Star Game της Basket League με τον Γιαννιώτη forward να λαμβάνει μέρος στο διαγωνισμό τριπόντων έχοντας πολύ καλή παρουσία καθώς συγκέντρωσε 18 βαθμούς.


Ανδρέας Τσουμάνης (Ελευθερούπολη-Elite League)

Μία πολύ μεγάλη νίκη πανηγύρισε χθες η Ελευθερούπολη με 58-51 επί του Τρίτωνα βελτιώνοντας το ρεκόρ της στο 6-5 και υποχρεώνοντας παράλληλα τον Τρίτωνα να γνωρίσει την 3η του ήττα στο πρωτάθλημα. Ο Τσουμάνης αγωνίστηκε για 10:31 έχοντας 2 πόντους (1/2 δίποντα, 0/1 τρίποντο) και 2 ριμπάουντ. 


Σπύρος Παπανικολάου (Φ.Ε.Α.-Elite League)

Πολλές οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του 21χρονου guard με 3 αγώνες μέσα σε διάστημα 6 ημερών. Η Φ.Ε.Α. συμμετείχε στο UNICEF TROPHY μαζί με Πανιώνιο, Ηρακλή και Παπάγου. Ο νικητής της διοργάνωσης θα έπαιρνε μαζί με το τρόπαιο το εισιτήριο για το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδος το οποίο θα διεξαχθεί στις 16-19 Φεβρουαρίου στο Ηράκλειο.

Στον ημιτελικό η ομάδα του Σπύρου Παπανικολάου αντιμετώπισε τον Παπάγου επικρατώντας με 89-77 παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό. Ο αθλητικός guard σε 06:37 είχε 3 πόντους (1/1 τρίποντο).



με το νούμερο 12 ο Σπύρος Παπανικολάου

φωτο: Hellenic Basketball Federation

Στον τελικό αντίπαλος ήταν ο Πανιώνιος με τους "κυανέρυθρους" να κατακτούν το τρόπαιο με 80-71 και τον Παπανικολάου να αγωνίζεται για 05:45 μοιράζοντας 1 ασίστ. 

Χθες, η Φ.Ε.Α. υποδέχτηκε το Ψυχικό πανηγυρίζοντας μία σπουδαία νίκη με 71-67 επιβεβαιώνοντας την ανοδική της πορεία με τo 3ο σερί ροζ φύλλο και 4ο συνολικά στο πρωτάθλημα (4-7 ρεκόρ). Ο Παπανικολάου είχε συμμετοχή παίζοντας για 01:47 χωρίς να σημειώσει κάποιο πόντο.


Δημήτρης Μάντζιος (Πανσερραϊκός-Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Ιδανικό το κλείσιμο του 2022 για τα λιοντάρια των Σερρών που κατέκτησαν την 4η συνεχόμενη νίκη τους και 7η συνολικά στον 4ο όμιλο της Β΄ Εθνικής με 69-52 επί του Λεύκιππου Ξάνθης εδραιώνοντας τη θέση τους στην πρώτη 4αδα. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Μάντζιο που σημείωσε 13 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο.


Πολυχρόνης Τσίγκας (Ευκαρπία-Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Κάλλιο αργά παρά ποτέ για την Ευκαρπία που στο φινάλε του 1ου γύρου κατέκτησε την 1η της νίκη με 89-66 επί του Πολύγυρου με τον Τσίγκα να σημειώνει 8 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο.


Νίκος Βασιλείου (Προμηθέας 2014-Γ΄ Εθνική 1ος όμιλος/Rising Stars)

Στο Rising Stars ξεκίνησαν οι υποχρεώσεις του Γιαννιώτη guard την περασμένη εβδομάδα με τον Προμηθέα να δίνει 2 παιχνίδια στη Θεσσαλονίκη. Στο πρώτο χρονικά αντιμετώπισε τη ΔΕΚΑ γνωρίζοντας την ήττα με 75-59 με τον Βασιλείου να έχει σε 31:56 7 πόντους (1/4 τρίποντα, 2/6 δίποντα, 0/4 βολές), 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Την Κυριακή οι Πατρινοί κέρδισαν τους Rising Stars του Βορρά με 69-53 έχοντας τον Βασιλείου στους 12 πόντους (1/6 τρίποντα, 3/7 δίποντα, 3/6 βολές), στα 7 ριμπάουντ, στις 3 ασίστ και στα 3 κλεψίματα σε 24:23.  Έχοντας δώσει συνολικά 7 παιχνίδια στο Rising Stars ο Προμηθέας Πατρών βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 5-2. 

φωτο: Hellenic Basketball Federation

Στις 3 νίκες έφτασε την Τετάρτη ο Προμηθέας 2014 επικρατώντας με 75-62 στην έδρα του Πήγασου Θυρέας ανεβαίνοντας στην 9η θέση του 1ου ομίλου. Ο Βασιλείου ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα σημειώνοντας 17 πόντους με 3 εύστοχα τρίποντα.


Λεωνίδας Γκουντουβάς (Α.Ε. Γλαύκου Έσπερου-Γ΄ Εθνική 1ος όμιλος)

Κορυφή πάτησε ο Γλαύκος Έσπερος μετά τη νίκη του με 66-50 επί του Α.Ο. Αχαΐας "Η Γαλήνη". Ο Γκουντουβάς ήταν μεταξύ των παικτών που διακρίθηκαν έχοντας 9 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο. Να σημειωθεί ότι στον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής υπάρχει μία απίστευτη 5πλη ισοβαθμία στην κορυφή με ρεκόρ 8-3 με την ομάδα όμως του αριστερόχειρα Γιαννιώτη forward να κλείνει τη χρονιά όντας στο ρετιρέ. 


Μάριος Τσίγκας (Απόλλων Καλαμαριάς-Γ΄ Εθνική 6ος όμιλος) 

Ήττα για  τον Απόλλωνα Καλαμαριάς με 56-53 από τα Βασιλικά στο φινάλε του 1ου γύρου με το ρεκόρ των "Ποντίων" να είναι 3-7. Ο Τσίγκας ήταν διψήφιος σημειώνοντας 11 πόντους. 

 


*Το αγωνιστικό τους ρεπό είχαν στο φινάλε του 1ου γύρου της Β΄ Εθνικής οι Μαχητές Πειραματικό Πεύκων με τον Δημήτρη Γεωργίου να μην έχει υποχρεώσεις. 


Δημήτρης Κοσίνας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου