Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

"Ξενιτεμένοι Γιαννιώτες": Ο "έλεγχος" του περασμένου Σαββατοκύριακου

Με τον Ανδρέα Τσουμάνη να πραγματοποιεί μία μεστή εμφάνιση αγγίζοντας το double double στη νίκη της Ελευθερούπολης, τον Δημήτρη Γεωργίου να είναι διψήφιος στην ήττα των Μαχητών, τον Δημήτρη Μάντζιο να είναι θετικός στην 5η νίκη του Πανσερραϊκού και τον Λεωνίδα Γκουντουβά να πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση στο απίθανο "διπλό" του Γλαύκου Έσπερου στη Γ΄ Εθνική συνεχίστηκε η δράση το περασμένο Σαββατοκύριακο για τους Γιαννιώτες που αγωνίζονται μακριά από την πόλη τους. Πάμε να δούμε αναλυτικά τι έκαναν όλοι τους.

Ανδρέας Τσουμάνης (Ελευθερούπολη- Elite League)

2η συνεχόμενη νίκη και 5η συνολικά στο φετινό πρωτάθλημα της Elite League για την Ελευθερούπολη με 88-75 επί του Α.Ο. Αγρινίου. Ο Τσουμάνης πραγματοποίησε μεστή εμφάνιση φτάνοντας κοντά στο double double καθώς σε 16:11 είχε 10 πόντους (5/10 δίποντα, 0/1 τρίποντο) και 8 ριμπάουντ. Στο 5-4 το ρεκόρ της Ελευθερούπολης.


με το νούμερο 7 ο Ανδρέας Τσουμάνης 


Σπύρος Παπανικολάου (Φ.Ε.Α.- Elite League) 

Τη 2η νίκη στο πρωτάθλημα κατέκτησε η Φ.Ε.Α. το περασμένο Σάββατο με 65-60 επί της Καβάλας βελτιώνοντας το ρεκόρ της στο 2-7. Ο 21 χρονος guard αγωνίστηκε για 05:12 χωρίς να σημειώσει κάποιο πόντο (0/2 τρίποντα) κατεβάζοντας 2 ριμπάουντ.


Δημήτρης Γεωργίου (Μαχητές Πειραματικό Πεύκων- Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Μία από τις πιο δύσκολες εξόδους στον 4ο όμιλο είχαν οι Μαχητές το Σάββατο στην έδρα του Ερμή Λαγκαδά γνωρίζοντας την ήττα με 62-51 στο τοπικό ντέρμπι. Το νικηφόρο σερί των 3 παιχνιδιών σταμάτησε με τους Μαχητές να είναι στη 2η θέση με ρεκόρ 7-2. Ο Γεωργίου σημείωσε 10 πόντους στο συγκεκριμένο αγώνα.  


Με τον νούμερο 4 ο Δημήτρης Γεωργίου

Δημήτρης Μάντζιος (Πανσερραϊκός- Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Εντός έδρας νίκη με 80-62 πανηγύρισε ο Πανσερραϊκός κόντρα στη Σταυρούπολη το Σάββατο βελτιώνοντας το ρεκόρ του στο 5-3 βρισκόμενος στην 5η θέση του 4ου ομίλου της Β΄ Εθνικής. Ο Μάντζιος σημείωσε 8 πόντους βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει στην κατάκτηση του ροζ φύλλου. 



Πολυχρόνης Τσίγκας (Ευκαρπία- Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Δύσκολη αποστολή είχε το Σάββατο η Ευκαρπία στην έδρα μίας εκ των καλύτερων ομάδων του ομίλου, τη Γέφυρα, και μοιραία γνώρισε την ήττα με 67-59. Ο Τσίγκας σημείωσε 3 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο. Στο 0-8 το ρεκόρ της Ευκαρπίας.


Νίκος Βασιλείου (Προμηθέας 2014- Γ΄ Εθνική 1ος όμιλος)

Εκτός έδρας ήττα από το Δίωνα Κυπαρισσίας, γνώρισε ο Προμηθέας 2014 με 75-63 την Κυριακή. Ο Βασιλείου σημείωσε 8 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα. Στο 1-9 το ρεκόρ των Πατρινών. 


Λεωνίδας Γκουντουβάς (Α.Ε. Γλαύκου Εσπέρου- Γ΄ Εθνική 1ος όμιλος)

Πολύ μεγάλη νίκη πανηγύρισε ο Γλαύκος Έσπερος μέσα στο σπίτι της Καλαμάτας και μάλιστα με φοβερό buzzer beater τρίποντο με 76-75 στην παράταση. Ο Γιαννιώτης forward ήταν εκ των πρωταγωνιστών του "διπλού" έχοντας 13 πόντους με 3 εύστοχα τρίποντα. Στο 6-3 και την 6η θέση ο Γλαύκος Έσπερος. 


Μάριος Τσίγκας (Απόλλων Καλαμαριάς- Γ΄ Εθνική 6ος όμιλος)

Σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι ο Απόλλων Καλαμαριάς ηττήθηκε με 76-75 από την Ελπίδα Αμπελοκήπων με τον Τσίγκα να σημειώνει 2 πόντους. Στη 10η θέση του 6ου ομίλου ο Απόλλων Καλαμαριάς με ρεκόρ 2-6. 


*Ο Λευτέρης Μαντζούκας δεν αγωνίστηκε στη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στη Ζαλγκίρις στη EuroLeague και στην ήττα των "πρασίνων" στο χθεσινό "αιώνιο" ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για τη Basket League. 


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου