Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

"Ξενιτεμένοι Γιαννιώτες": Ο "έλεγχος" της περασμένης εβδομάδας

Με τον Λευτέρη Μαντζούκα να είναι θετικός κόντρα στον ΠΑΟΚ στη Basket League, τον Σπύρο Παπανικολάου να έχει την καλύτερη του εβδομάδα με τη φανέλα της Φ.Ε.Α. σε Elite League και Κύπελλο Ελλάδος, τον Δημήτρη Μάντζιο να είναι διψήφιος στην 4η νίκη του Πανσερραϊκού στη Β΄ Εθνική και τους Νίκο Βασιλείου και Μάριο Τσίγκα να πραγματοποιούν καλές εμφανίσεις στη Γ΄ Εθνική συνεχίστηκε η δράση για τους Γιαννιώτες που αγωνίζονται μακριά από την πόλη τους. 

Λευτέρης Μαντζούκας (Παναθηναϊκός- EuroLeague & Basket League)

Με δύο νίκες ολοκλήρωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο Παναθηναϊκός. Η αρχή έγινε στη EuroLeague όπου επικράτησε με 77-58 της Βιλερμπάν σε παιχνίδι που διεξήχθη στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής. Ο 19χρονος Γιαννιώτης αθλητής έπαιξε ελάχιστα καθώς βρέθηκε στο παρκέ για 01:30.

Την Κυριακή η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς υποδέχτηκε τον ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική της Basket League επικρατώντας εύκολα με 87-63 και βελτιώνοντας το ρεκόρ της στο 5-1. Ο Μαντζούκας πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής όντας πολύ θετικός καθώς σε 24:32 σημείωσε 7 πόντους (1/2 τρίποντα, 2/2 δίποντα), κατέβασε 5 ριμπάουντ ενώ μοίρασε και 1 ασίστ.


Ανδρέας Τσουμάνης (Ελευθερούπολη- Elite League)

Τέλος στο αρνητικό σερί των 4 ηττών έβαλε την Κυριακή η Ελευθερούπολη επικρατώντας στο τοπικό ντέρμπι της Καβάλας με 91-75. Ο Τσουμάνης αγωνίστηκε για 03:44 έχοντας 1 πόντο (1/2 βολές). Στο 50% το ρεκόρ της Ελευθερούπολης (4 νίκες και 4 ήττες).


Σπύρος Παπανικολάου (Φ.Ε.Α.- Elite League)

Την καλύτερή του εβδομάδα με τη φανέλα της Φ.Ε.Α. είχε ο Σπύρος Παπανικολάου πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις.

Αρχικά, την περασμένη Τετάρτη, η Φ.Ε.Α. επικράτησε μετά από δύο παρατάσεις στην έδρα του Αίαντα Ευόσμου με 87-80 σε παιχνίδι που έγινε για την 3η αγωνιστική του 2ου γύρου του Κυπέλλου Ελλάδος παίρνοντας το εισιτήριο για τον 3ο γύρο. Σε 19:47 ο 21χρονος guard είχε 7 πόντους (1/4 τρίποντα, 2/2 δίποντα), 4 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο.

Το Σάββατο η Φ.Ε.Α. αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Κόροιβο Αμαλιάδας γνωρίζοντας την ήττα με 91-77. Ο Παπανικολάου πραγματοποίησε back to back καλή εμφάνιση καθώς σε 18:14 σημείωσε 11 πόντους (3/4 τρίποντα, 1/1 δίποντο) μαζί με 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Στο 1-7 το ρεκόρ της Φ.Ε.Α. στην Elite League.


Δημήτρης Γεωργίου (Μαχητές Πειραματικό Πεύκων- Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Ένα πολύ εύκολο απόγευμα Σαββάτου είχαν οι Μαχητές κόντρα στον Πολύγυρο με το τελικό 84-43 να αποδεικνύει τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Ο coach Μελετιάδης έδωσε ευκαιρίες σε νεαρούς αθλητές μιας και το παιχνίδι προσφέρονταν για κάτι τέτοιο με τους βασικούς να αγωνίζονται ελάχιστα. Ο Γεωργίου στο χρόνο που αγωνίστηκε πρόλαβε να σημειώσει 6 πόντους με την ομάδα του να φτάνει στο 7-1. 



Δείτε τον εν δράσει (με το νούμερο 4)


Δημήτρης Μάντζιος (Πανσερραϊκός- Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Τις 4 νίκες έφτασε ο Πανσερραϊκός επικρατώντας εκτός έδρας της ΔΕΚΑ με 78-51. Μάλιστα αυτό ήταν το 3ο εκτός έδρας ροζ φύλλο για τους "ερυθρόλευκους" των Σερρών. Ο Μάντζιος ήταν πολύ καλός έχοντας 12 πόντους με 4 τρίποντα.


Πολυχρόνης Τσίγκας (Ευκαρπία- Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Ένα εκ των πραγμάτων δύσκολο παιχνίδι είχε το Σάββατο η Ευκαρπία υποδεχόμενη τον Μακεδονικό. Η ομάδα του Τσίγκα δεν μπόρεσε να αποφύγει την 7η ήττα της με το τελικό 73-56 να τη φέρνει στο 0-7. Ο αριστερόχειρας guard σημείωσε 6 πόντους. 


Νίκος Βασιλείου (Προμηθέας 2014- Γ΄ Εθνική 1ος όμιλος)

Την πρώτη του φετινή νίκη στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής πανηγύρισε ο Προμηθέας 2014 με το επιβλητικό 96-53 επί της Ερμιονίδας στο ντεμπούτο του Κώστα Χουντή στον πάγκο της ομάδας. Ο Βασιλείου ήταν μεταξύ των πολλών πρωταγωνιστών των Πατρινών έχοντας 11 πόντους με 2 τρίποντα. 


Μάριος Τσίκας (Απόλλων Καλαμαριάς- Γ΄ Εθνική 6ος όμιλος) 

Διπλή αγωνιστική υποχρέωση για Απόλλωνα Καλαμαριάς και Μάριο Τσίγκα την περασμένη εβδομάδα. Την Τετάρτη οι "Πόντιοι" τέθηκαν αντιμέτωποι εκτός έδρας με την Α.Ο. Γαλάτιστα για την 7η αγωνιστική της Γ΄ Εθνικής γνωρίζοντας την ήττα με 71-66. Ο Τσίγκας είχε 11 πόντους με 1 τρίποντο.

Την Κυριακή ο Απόλλωνας κατέκτησε τη 2η νίκη του καθώς επικράτησε με 72-60 της Ασπίδας Ξάνθης με τον Γιαννιώτη αθλητή να έχει 2 πόντους.  



Δημήτρης Κοσίνας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου