Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

"Ξενιτεμένοι Γιαννιώτες": Με Γεωργίου, Τσίγκα και Βασιλείου οι καλύτερες εμφανίσεις του περασμένου Σαββατοκύριακου

Ο Δημήτρης Γεωργίου οδήγησε τους Μαχητές Πειραματικό Πεύκων στη 6η νίκη τους στον 4ο όμιλο της Β΄ Εθνικής. Ο Νίκος Βασιλείου πρωταγωνίστησε στα δύο παιχνίδια που έδωσε ο Προμηθέας Πατρών στο Rising Stars. Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τι έκαναν οι Γιαννιώτες που αγωνίζονται μακριά από την πατρίδα τους.

Λευτέρης Μαντζούκας (Παναθηναϊκός- Basket League/EuroLeague)

Σε δύο παιχνίδια αγωνίστηκε ο Λευτέρης Μαντζούκας την προηγούμενη εβδομάδα με την αρχή να γίνεται στη βαριά ήττα του Παναθηναϊκού στην Κωνσταντινούπολη από τη Φενέρμπαχτσε με 107-77 στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της EuroLeague. Ο 19χρονος forward έπαιξε για 04:08 χωρίς όμως να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Την Κυριακή οι "πράσινοι" φιλοξενήθηκαν από την Καρδίτσα σε παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε για την 6η αγωνιστική της Basket League επικρατώντας με 99-82 βελτιώνοντας το ρεκόρ τους στο 4-1. Ο Γιαννιώτης αθλητής πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής και σε 17:32 σημείωσε 6 πόντους (2/3 τρίποντα, 0/1 δίποντα) μαζί με 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 τάπα. 


Άλκης Παππάς (Ερμής Σχηματαρίου- Elite League)

Πραγματοποιώντας μία εξαιρετική τρίτη περίοδο όπου το επιμέρους σκορ ήταν 17-4 ο Ερμής Σχηματαρίου επιβλήθηκε της Καβάλας με 69-45 βελτιώνοντας το ρεκόρ του στο 4-3 στο πρωτάθλημα Elite League. Ο Παππάς σε 13:44 δε σημείωσε κάποιο πόντο (0/4 τρίποντα, 0/2 δίποντα) μοίρασε όμως 2 ασίστ κάνοντας και 1 κλέψιμο. Μάλιστα, αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι του έμπειρου guard με τη φανέλα του Ερμή, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω των social media, ευχαριστώντας τον προπονητή, τη διοίκηση και τους συμπαίκτες του για τη συνεργασία που είχαν αυτό το διάστημα ευχόμενος καλή συνέχεια στη χρονιά.


Ανδρέας Τσουμάνης (Ελευθερούπολη- Elite League) 

Δεν μπόρεσε να βάλει τέλος στο σερί ηττών η Ελευθερούπολη γνωρίζοντας την 4η συνεχόμενη αυτή τη φορά από τον Κόροιβο Αμαλιάδας στην έδρα της με 73-67. Για 08:36 βρέθηκε στο παρκέ ο Ανδρέας Τσουμάνης χωρίς να σημειώσει κάποιο πόντο έχοντας 4 ριμπάουντ. Στο 3-4 πλέον το ρεκόρ της Ελευθερούπολης στην Elite League. 


Σπύρος Παπανικολάου (Φ.Ε.Α.- Elite League)

Σεφτέ στις νίκες έκανε στη φετινή Elite League η Φ.Ε.Α. επικρατώντας με 92-66 του Αμύντα. Ο Παπανικολάου βρέθηκε στο παρκέ για 05:39 χωρίς να πάρει κάποια προσπάθεια έχοντας 1 ριμπάουντ.


Δημήτρης Γεωργίου (Μαχητές Πειραματικό Πεύκων- Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)


Την 3η εκτός έδρας νίκη και 6η συνολικά στο φετινό πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής πανηγύρισαν οι Μαχητές με 67-60 στην έδρα του Πανσερραϊκού. Ο Γεωργίου ήταν σε ένα ακόμα παιχνίδι καθοριστικός για την ομάδα του έχοντας 12 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο. Στο 6-1 οι Μαχητές στον 4ο όμιλο.


Τα highlights του αγώνα (με το νούμερο 4 ο Δημήτρης Γεωργίου)


Δημήτρης Μάντζιος (Πανσερραϊκός- Β΄ Εθνική 4ος όμιλος) 

Σερί 3 νικών είχε χτίσει ο Πανσερραϊκός πριν το παιχνίδι με τους Μαχητές Πειραματικό Πεύκων όμως δεν κατάφερε να το επεκτείνει γνωρίζοντας την ήττα με 67-60. Ο 27χρονος center σημείωσε 2 πόντους στο συγκεκριμένο αγώνα. 


Πολυχρόνης Τσίγκας (Ευκαρπία- Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Την 6η ήττα της σε ισάριθμους αγώνες γνώρισε το περασμένο Σάββατο η Ευκαρπία από τον Λεύκιππο Ξάνθης με 78-63. Ο Τσίγκας ήταν ξανά ανάμεσα στους διακριθέντες από την ομάδα της Θεσσαλονίκης έχοντας 11 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο.


Νίκος Βασιλείου (Προμηθέας Πατρών- Rising Stars) 

Μετά από 20 μέρες το Rising Stars επέστρεψε με δύο γκρουπ ομάδων, ένα στην Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη. Ο Προμηθέας Πατρών ήταν ανάμεσα στις ομάδες του γκρουπ της Αθήνας δίνοντας δύο αγώνες στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο του Αγίου Δημητρίου. 

Αρχικά, το Σάββατο, ο Προμηθέας τέθηκε αντιμέτωπος με την μεικτή ομάδα του Νότου γνωρίζοντας την ήττα στην παράταση με 95-94. Ο Βασιλείου σε 35:02 σημείωσε 18 πόντους (5/10 δίποντα, 1/8 τρίποντα, 5/7 βολές) μαζί με 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα. 

Την Κυριακή ο Προμηθέας αντιμετώπισε το Περιστέρι το οποίο και κέρδισε με 84-74 με τον Βασιλείου να είναι ξανά πρωταγωνιστής. Σε 31:05 είχε 17 πόντους (3/4 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 2/2 βολές), 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ. 




Λεωνίδας Γκουντουβάς (ΑΕ Γλαύκου Έσπερου- Γ΄ Εθνική 1ος όμιλος)

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση για τον Λεωνίδα Γκουντουβά την περασμένη Κυριακή στην ήττα της ομάδας του με 74-65 από την ΚΑΠ. Ο αριστερόχειρας Γιαννιώτης forward σημείωσε 5 πόντους με τον Γλαύκο Έσπερο να είναι στην 7η θέση του ομίλου με ρεκόρ 4-3. 



*Το παιχνίδι του Απόλλωνα Καλαμαριάς του Μάριου Τσίγκα κόντρα στην Γαλάτιστα για την 7η αγωνιστική του 6ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής θα γίνει αύριο Τετάρτη 23 Νοεμβρίου. 


Δημήτρης Κοσίνας






  

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου