Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

"Ξενιτεμένοι Γιαννιώτες": Σούπερ Γεωργίου "σκαρφάλωσε" στην 1η θέση των σκόρερ στον 4ο όμιλο της Β΄ Εθνικής


Με τον Δημήτρη Γεωργίου να οδηγεί την ομάδα του σε σπουδαία νίκη κόντρα στη Γέφυρα και να γίνεται ο 1ος σκόρερ στον 4ο όμιλο της Β΄ Εθνικής, τον Πανσερραϊκό του Δημήτρη Μάντζιου να κατακτά την 3η συνεχόμενη νίκη του και τους 3 εκπροσώπους στην Elite League να αγωνίζονται κανονικά συνεχίστηκε η δράση το περασμένο Σαββατοκύριακο για τους Γιαννιώτες που βρίσκονται μακριά από την πόλη τους. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα πεπραγμένα τους.


Άλκης Παππάς (Ερμής Σχηματαρίου- Elite League) 

Την ήττα με 77-65 γνώρισε την Κυριακή ο Ερμής Σχηματαρίου στην έδρα του Κόροιβου Αμαλιάδας σε παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Elite League. Ο Παππάς ήταν στην αρχική 5άδα του Νίκου Οικονόμου και σε 13:36 ήταν άστοχος (0/6 σουτ) έχοντας 2 ριμπάουντ. Στην 11η θέση με ρεκόρ 3-3 ο Ερμής.

φωτο: Hellenic Basketball Federation



Ανδρέας Τσουμάνης (Ελευθερούπολη- Elite League) 

3η συνεχόμενη αγωνιστική μακριά από τις νίκες παρέμεινε η Ελευθερούπολη καθώς το περασμένο Σάββατο ηττήθηκε από τον Αμύντα με 88-85. Σε 15:01 ο Τσουμάνης σημείωσε 5 πόντους (1/1 τρίποντα, 2/2 βολές, 0/1 δίποντο) έχοντας ακόμα 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Στην 7η θέση με ρεκόρ 3-3 η Ελευθερούπολη σε μία τρελή ισοβαθμία μετά τις πρώτες 6 αγωνιστικές καθώς 6 ομάδες έχουν το ίδιο ρεκόρ. 


Τα highlights του αγώνα (με το νούμερο 7 ο Ανδρέας Τσουμάνης)




Σπύρος Παπανικολάου (Φ.Ε.Α.- Elite League)

Δύσκολο έργο είχε η Φ.Ε.Α. κόντρα στον ισχυρό Ηρακλή με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με σκορ 90-69 στο Ιβανώφειο. Ο Παπανικολάου αγωνίστηκε για 16:04 πετυχαίνοντας 5 πόντους (1/3 τρίποντα, 1/1 δίποντο), κατεβάζοντας 2 ριμπάουντ και μοιράζοντας 1 ασίστ. Στο 0-6 το ρεκόρ της Φ.Ε.Α.


Τα highlights του αγώνα (με το νούμερο 12 ο Σπύρος Παπανικολάου)



Δημήτρης Γεωργίου (Μαχητές Πειραματικό Πεύκων- Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Γρήγορα άφησαν πίσω τους την ήττα της περασμένης αγωνιστικής στο ντέρμπι με το Μακεδονικό Μαχητές και Δημήτρης Γεωργίου και αυτό γιατί ακολούθησε νέο μεγάλο ντέρμπι με τη Γέφυρα το οποίο και πήραν με 72-70. Ο Γιαννιώτης guard ήταν σε εξαιρετική κατάσταση σημειώνοντας 23 πόντους με 4 τρίποντα σε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της αγωνιστικής. Με αυτή την επίδοση είναι ο 1ος σκόρερ στο 4ο όμιλο με 110 πόντους και 5ος σε ολόκληρη τη Β΄ Εθνική. Να σημειωθεί ότι οι Μαχητές έπιασαν ξανά τον Μακεδονικό στην κορυφή (έχασε από τη ΔΕΚΑ) με τις δύο ομάδες να έχουν 5 νίκες και 1 ήττα.


Τα highlights του αγώνα (με το νούμερο 4 ο Δημήτρης Γεωργίου)

  
Δημήτρης Μάντζιος (Πανσερραϊκός- Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Σε πολύ καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα ο Πανσερραϊκός καθώς κατέκτησε την 3η συνεχόμενη νίκη του στην έδρα της Χ.Α.Ν.Θ. με 79-67 ανεβαίνοντας στην 6η θέση του ομίλου με 3 νίκες και 2 ήττες. Ο Μάντζιος σημείωσε 6 πόντους.



Νίκος Βασιλείου (Προμηθέας 2014- Γ΄ Εθνική 1ος όμιλος) 

Με μία από τις πιο δυνατές ομάδες του ομίλου, τη Νήαρ Ηστ, δοκιμάστηκε προχθές ο Προμηθέας 2014 γνωρίζοντας την ήττα με 68-58. Ο Βασιλείου είχε 6 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα με την ομάδα του να βρίσκεται στο 0-6.


Μάριος Τσίγκας (Απόλλων Καλαμαριάς- Γ΄ Εθνική 6ος όμιλος)

Μεγάλη "μάχη" έγινε στο παιχνίδι του Απόλλωνα Καλαμαριάς με το Ανατόλια με το παιχνίδι να κρίνεται στην παράταση υπέρ των φιλοξενούμενων με 88-83 (71-71 κ.α.). Ο Τσίγκας είχε συμμετοχή στο παιχνίδι χωρίς να σημειώσει κάποιο πόντο. Στη 10η θέση με ρεκόρ 2-4 οι "Πόντιοι".



*Ο Λευτέρης Μαντζούκας δεν αγωνίστηκε στη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπασκόνια στην EuroLeague.

**Ο Πολυχρόνης Τσίγκας της Ευκαρπίας δεν πάτησε παρκέ το περασμένο Σάββατο καθώς η ομάδα του είχε το αγωνιστικό της ρεπό στον 4ο όμιλο της Β΄ Εθνικής. Πάντως να σημειώσουμε ότι πραγματοποιεί μία καλή χρονιά μετρώντας σε 5 συμμετοχές 13.0 πόντους κατά Μ.Ο. (65 σύνολο). 

 
 Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου