Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

ΑΓΣ Ιωαννίνων-Ναύαρχος Βότσης 53-69: Θέλει πολλή δουλειά... (pics, vid)

φωτο: Θανάσης Παππάς

Πραγματοποιώντας μία κακή εμφάνιση σήμερα το απόγευμα στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο ο ΑΓΣ Ιωαννίνων γνώρισε την ήττα με 69-53 από το Ναύαρχο Βότση. 

Ο ΑΓΣ Ιωαννίνων έδειξε ότι χρειάζεται πολλή δουλειά και χρόνο προκειμένου να γίνει ομάδα καθώς οι περισσότεροι παίκτες μαζεύτηκαν το τελευταίο διάστημα και δεν έχουν κάνει πολλές προπονήσεις μαζί. Βέβαια ο χρόνος δε θα είναι με το μέρος των Γιαννιωτών καθώς ο 3ος όμιλος της Β΄ Εθνικής αναμένεται να είναι πολύ δύσκολος και γεμάτο ανηφόρες με τη δράση συνεχόμενη.

Ζαφειρούδης-Κολότσιος-Τσατάλας-Καραθανάσης-Ψάλτου ήταν οι 5 που ξεκίνησαν το παιχνίδι για την ομάδα του Παναγιώτη Ασπρούδη. Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν μπροστά με 6-2 στο 4΄ με τους Γιαννιώτες να απαντούν με σερί 8-0 κάνοντας το 10-6. Ο Κολότσιος πρωταγωνίστησε σε αυτό το διάστημα. Τα λάθη και οι κακές επιλογές χαρακτήρισαν τις δύο ομάδες σε όλη το πρώτο δεκάλεπτο. Πάντως οι Θεσσαλονικείς απάντησαν με τον ίδιο τρόπο μέχρι και το 10΄, δηλαδή με σερί 8-0, κάνοντας το 14-10 στο 10΄.

φωτο: Θανάσης Παππάς


Ο ΑΓΣ Ιωαννίνων συνέχιζε να δυσκολεύεται στο επιθετικό κομμάτι αδυνατώντας να βρει εύκολα καλάθια. Ο Ναύαρχος Βότσης διατηρούσε μία μικρή διαφορά (18-11) με τους γηπεδούχους να προσπαθούν με τον Ψάλτου σημείο αναφοράς να μαζέψουν την κατάσταση. Οι δυσκολίες συνεχίστηκαν για τους Γιαννιώτες και το +8 των φιλοξενούμενων ανάγκασε τον coach Ασπρούδη να καλέσει time out (24-16). Η διαφορά ανέβηκε και στους 12 (28-16) με τον ΑΓΣ Ιωαννίνων να πασχίζει προκειμένου να τη ρίξει μέχρι και το ημίχρονο. Ο Ναύαρχος Βότσης βρήκε εύκολους πόντους με τον Παππά στο ζωγραφιστό με το σκορ να γίνεται 34-20. Η κακή εικόνα των Γιαννιωτών έφερε το 34-22 στο 20΄ με τους παίκτες του Παναγιώτη Ασπρούδη να έχουν ένα βουνό να ανέβουν. 

φωτο: Θανάσης Παππάς

Παρά τους μαζεμένους πόντους του Στεφάνου ο ΑΓΣ Ιωαννίνων συνέχιζε να δυσκολεύεται σε μεγάλο βαθμό με τους Θεσσαλονικείς να έχουν σταθερά το πάνω χέρι (41-28). Ο coach Ασπρούδης με άμυνα ζώνης στο τρίτο δεκάλεπτο προσπάθησε να ρίξει τη διαφορά η οποία έφτασε μέχρι τους 7 (41-34) με τον Τριπολίδη να είναι θετικός. Οι φιλοξενούμενοι δεν πτοήθηκαν καταφέρνοντας εκ νέου να βρεθούν στο +12 (48-36) στο 30΄. Πλέον απαιτούνταν μία υπέρβαση με βάση τα όσα είχαν δείξει οι ομάδες στο παρκέ.

φωτο: Θανάσης Παππάς

Με τον Αγριόπουλο να ανεβάζει στροφές ο Ναύαρχος Βότσης βρέθηκε ακόμα και στο +17 στο 33΄ (56-39) με το έργο των Γιαννιωτών να γίνεται ακόμα πιο δύσκολο. Λίγο αργότερα ο Βλασσόπουλος με ένα καλάθι στη λήξη της επίθεσης έκανε το 60-41 ενδεικτικό της καλής ψυχολογίας που είχαν χτίσει οι Θεσσαλονικείς με το παιχνίδι να θέλει λιγότερο από 5΄ για τη λήξη. Η κατάσταση δεν άλλαξε με το τελικό 69-53 να υποχρεώνει τον ΑΓΣ Ιωαννίνων να ξεκινήσει τη σεζόν με το αριστερό.

φωτο: Θανάσης Παππάς

Επόμενο παιχνίδι για τους Γιαννιώτες στην έδρα της Αναγέννησης Καρδίτσας το ερχόμενο Σάββατο.


Τα δεκάλεπτα: 10-14, 22-34, 36-48, 53-69

Διαιτητές: Παπαγερίδης-Τσιαπλής-Παπανικολάου

ΑΓΣ Ιωαννίνων (Ασπρούδης): Στεφάνου 10(1), Κοντός, Κολότσιος 4, Τσατάλας 11(1), Ζαφειρούδης 2, Τριπολίδης 13(2), Καραθανάσης 2, Ψάλτου 11

Ναύαρχος Βότσης (Καραμουσαλίδης): Καραγιώργος 8, Γιανναράς 3(1), Κυρατζής 4, Βλασσόπουλος 10(1), Νταής, Γκίζης 12, Αγριόπουλος 6(1), Παπαδόπουλος 4, Κωφοτόλης, Μεσκούρης 4, Παππάς 10, Μαυροχωρίδης 8



Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου