Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Η απάντηση του John Μαργαρίτη μέσω του δικηγόρου του για τα εις βάρος του άρθρα

Ο νέος προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα WBC John Μαργαρίτης μέσω του δικηγόρου του, Κωνσταντίνου Παπαστεργίου,  πήρε θέση με αφορμή τα άρθρα που είχε δημοσιεύσει το αθλητικό σάιτ "SDNA" για τη συμπεριφορά του ελληνοαμερικανού απέναντι σε αθλήτριες του στο πανεπιστήμιο UC Riverside.

Η σχετική τοποθέτηση του John Μαργαρίτη:

Την Τρίτη, 17 Μαΐου 2022, δημοσιεύτηκε στο διαδικτυακό δημοσιογραφικό μέσο «SDNA» άρθρο με τίτλο «ΟΧΙ, αυτό δεν μπορεί να είναι μια καλή ιδέα». Ακολούθως, την Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022, δημοσιεύτηκε δεύτερο άρθρο, από την ίδια συγγραφέα, με τίτλο «Μεντιόλα στο SDNA: Δεν αξίζει το προνόμιο να είναι προπονητής!». Τα άρθρα αφορούν τον νέο προπονητή της γυναικείας ομάδας basketball του Π.Α.Σ., John Μαργαρίτη, και τη συμπεριφορά του απέναντι σε αθλήτριες κατά τη θητεία του στο πανεπιστήμιο UC Riverside, όπου προπονούσε επί 15 έτη. Η άποψη του John Μαργαρίτη δεν ελήφθη ποτέ υπόψη πριν την δημοσίευση του άρθρου. Η δήλωσή του, μέσω του πληρεξουσίου του είναι η εξής:

Τα Μ.Μ.Ε. και το κίνημα metoo έχουν συνεισφέρει σημαντικότατα στην εξυγίανση του χώρου το αθλητισμού στη χώρα μας. Η καπηλεία ωστόσο της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, για να βεβηλωθεί η τιμή προσώπων και να εξυπηρετηθούν αλλότριες επιδιώξεις, είναι άκρως επικίνδυνη και δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή. Περιστατικά που αναφέρονται στα άρθρα «ΟΧΙ, αυτό δεν μπορεί να είναι μια καλή ιδέα» και «Μεντιόλα στο SDNA: Δεν αξίζει το προνόμιο να είναι προπονητής!» είναι ανεξακρίβωτα, αναληθή ή παραποιημένα, και παρουσιάζουν τη πραγματικότητα λειψή προς σχηματισμό στρεβλών εντυπώσεων.

Ο coach John Μαργαρίτης έχει υπηρετήσει τον αθλητισμό, την γυναίκα και τη νεολαία για 40 έτη ως προπονητής ομάδων κολεγιακού μπάσκετ. Δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες αθλήτριες τον θεωρούν μέντορα και οικογένειά τους. Μια εξ αυτών τον ακολούθησε στον Π.Α.Σ. Στο χώρο της προπονητικής είναι αδύνατο να μην υπάρχουν παράπονα, τα οποία καμία αθλήτρια δε πρέπει να διστάσει να αναφέρει και είναι απολύτως ευπρόσδεκτα. Αυτό που δεν είναι ευπρόσδεκτο είναι η παραποίηση της πραγματικότητας και τα υποκινούμενα σχόλια.

Το πανεπιστήμιο UC Riverside το 2019 διεξήγε έλεγχο για ενδεχόμενη ανάρμοστη συμπεριφορά του John Μαργαρίτη. Η Giouliana Mendiola τοποθετήθηκε θετικά υπέρ του. Ένα χρόνο αργότερα κατάθεσε ένδικο βοήθημα κατά του πανεπιστημίου UC Riverside και του John Μαργαρίτη, ζητώντας να αποζημιωθεί για την μη ανανέωση του ετήσιου συμβολαίου της για λόγους ρατσιστικούς και αντεκδίκησης. Για την διαλεύκανση των κατηγοριών ο John Μαργαρίτης ζήτησε η υπόθεση να κριθεί από δικαστήριο.

Διψήφιος αριθμός αθλητριών προσφέρθηκαν να τον υπερασπιστούν, που συμπεριλάμβανε και άτομο που αναφέρεται στα άρθρα ως δήθεν κακοποιημένο. Η Giouliana Mendiola επέλεξε να προβεί σε συμβιβασμό με το πανεπιστήμιο, έναντι αξιόλογου ποσού, υπογράφοντας ότι ο John Μαργαρίτης δεν υπέχει καμία ευθύνη.

Με την παρούσα ανακοίνωση δεν επιθυμούμε να ακολουθήσουμε την Giouliana Mendiola σε αλληλοδυσφήμιση, ή διεξαγωγή δίκης ενώπιον των Μ.Μ.Ε. Εφόσον η ίδια θεωρεί ότι η υπόθεση δεν έχει κλείσει, η συνέχεια θα δοθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, όπου, παραπλανητικά επιχειρήματα του τύπου ότι 1.032 νυν και πρώην φοιτητές του πανεπιστημίου υπέγραψαν εις βάρος του θα ληφθούν υπόψη με τη προσοχή που τους αρμόζει (επρόκειτο για μία ανοιχτή πρόσκληση μέσω διαδικτύου την οποία υπέγραφε οποιοσδήποτε πάνω στη γη δίχως καμία διαπίστευση της ταυτότητάς του). Ο σκοπός της παρούσας ανακοίνωσης είναι θετικός, και είναι η ενημέρωση του κοινού για τα περιστατικά και τον John Μαργαρίτη.

Ο John Μαργαρίτης είναι ένας άνθρωπος τον οποίον εκατοντάδες αθλήτριες ευγνωμονούν για την υποστήριξή του. Είναι ένας άνθρωπος οποίος ανακήρυξε ως επίτιμη προπονήτρια μία γυναίκα για ψυχολογική στήριξη στη μάχη της κατά της επάρατης νόσου. Ο οποίος κατέβαλε τα νοσήλια της μητέρας αθλήτριας για την αποκατάσταση απειλητικού της ζωής τραυματισμού της από ενδοοικογενειακή βία. Ο οποίος σέβεται την ιδιωτική ζωή και έχει επιλέξει να προσλάβει ομοφυλόφιλα άτομα στο UC Riverside. Στη καριέρα του απέλυσε μόνο μία φορά βοηθό προπονητή, ο οποίος ήταν άνδρας, και αμέσως έκανε συστάσεις για να βρει δουλειά. Όλα αυτά, δεν θα έπρεπε να έρθει ποτέ στη θέση να τα δηλώσει δημοσίως, για να μη χάσει την υπόληψή του στη χώρα μας, λόγω αντιδεοντολογικής δημοσιογραφίας. Ο John Μαργαρίτης έχει αφιερώσει τη ζωή του στο να βοηθάει νέες αθλήτριες να ξεπερνούν τον εαυτό τους και να πετυχαίνουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Το ίδιο θα κάνει και στον Π.Α.Σ., αποδεικνύοντας έμπρακτα ποιος είναι ο νέος ελληνοαμερικάνος προπονητής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου