Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Μολοσσοί: Η επιτυχημένη σεζόν και η επόμενη μέρα

Αν και νεοφώτιστοι στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ οι Μολοσσοί κατάφεραν να κλέψουν τις εντυπώσεις με τη φετινή τους παρουσία στο πρωτάθλημα μπαίνοντας στα playoff και δείχνοντας άκρως ανταγωνιστική εικόνα. Στο ξεκίνημα της σεζόν και βλέποντας κανείς τα ρόστερ στο Βόρειο όμιλο δεν ήταν πολλοί αυτοί που πόνταραν πάνω στη γιαννιώτικη ομάδα για πλασάρισμα στην πρώτη δυάδα όμως το σύνολο των Χατζή-Μακρή έδειξε τα δόντια του πραγματοποιώντας μία αξιομνημόνευτη σεζόν.

Πριν το πρώτο τζάμπολ του πρωταθλήματος με βάση τις κινήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι και όπως είχαν διαμορφωθεί τα ρόστερ στο Βόρειο όμιλο οι 2 ομάδες που ξεχώριζαν ήταν η Παραμυθιά με τον Ιόνιο. Τελικά Μολοσσοί και Νικόπολη Πρέβεζας άρχισαν να δείχνουν πολύ καλά στοιχεία με αποτέλεσμα μέχρι και το φινάλε της regular season μαζί με τον Ιόνιο να είναι οι 3 που διεκδίκησαν τη 2η θέση. Σε αυτή τη μάχη η γιαννιώτικη ομάδα βγήκε νικήτρια παρά την ήττα της τελευταίας αγωνιστικής από τον Φαίακα Κέρκυρας καθώς ηττήθηκε και ο Ιόνιος την ίδια μέρα από την Παραμυθιά με αποτέλεσμα οι Μολοσσοί να κατακτήσουν τη 2η θέση και να ακολουθήσουν την 1η Παραμυθιά στα playoff. "Κλειδί" για την παρουσία στην posteason αποτέλεσαν οι νίκες στο 2ο γύρο στο Νέο Κλειστό απέναντι σε Ιόνιο (κάλυψαν και τη διαφορά με την οποία είχαν ηττηθεί στον 1ο γύρο) και Νικόπολη και το γεγονός ότι κατόρθωσαν να υπερισχύσουν στην τριπλή ισοβαθμία.

Οι 3 "σωματοφύλακες" και οι 2 x-factors

Βλέποντας τα παιχνίδια των Μολοσσών στη φετινή Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ εύκολα μπορεί κανείς να παρατηρήσει ότι οι 3 παίκτες που ήταν βαρόμετρα στην πορεία τους ήταν οι Δημήτρης Ζήσης, Σωτήρης Ζώτος και Σταύρος Μάκης. Ο αρχηγός των Γιαννιωτών ήταν ο 1ος σκόρερ του Βορείου ομίλου στη regular season ενώ σε 18 συμμετοχές στο πρωτάθλημα μέτρησε 26.9 πόντους. Ο Ζώτος αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες "αποκαλύψεις" της σεζόν διαθέτοντας εξαιρετικά στοιχεία και μάλιστα όντας 19 ετών. Αγωνίστηκε και στα 18 παιχνίδια έχοντας 13.2 πόντους και γενικότερα μία φοβερή παρουσία στο πρωτάθλημα φτιάχνοντας για τα καλά το όνομά του. Όσον αφορά τον Μάκη οι συστάσεις είναι περιττές καθώς μιλάμε για έναν από τους πιο έμπειρους παίκτες στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΒΔΕ. Με 11.3 πόντους σε 18 παιχνίδια και καλές εμφανίσεις στα κρίσιμα ραντεβού της σεζόν απέδειξε την ποιότητά του. 

Κώστας Ιωάννου και Θάνος Κακατσίδης αμφότεροι με 6.6 πόντους ήταν από τους παίκτες "εργαλεία" στα χέρια του προπονητικού διδύμου των Μολοσσών και πρόσφεραν πολλά στη διάρκεια της χρονιάς. Οι Κώστας Κόρδας, Άρης Πατραμάνης, Χρυσόστομος Σιδηρόπουλος και Κυριάκος Μάστορας αποτέλεσαν παίκτες ρόλου που έδωσαν κι αυτοί αρκετά από τη δική τους μεριά. 

Η επόμενη μέρα 

Οι Γιαννιώτες στην παρθενική τους συμμετοχή στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ μπήκαν στα playoff κατακτώντας και την 1η τους νίκη στην postseason. Συνολικά μέτρησαν 13 νίκες και 6 ήττες. Μετά τη φετινή επιτυχημένη σεζόν μένει να δούμε πως θα παρουσιαστούν τη νέα χρονιά καθώς υπάρχουν ορισμένα δεδομένα.

Αρχικά, όπως είχε γνωστοποιήσει η ίδια η ομάδα στην ανασκόπηση που είχε κάνει μετά τον αποκλεισμό από τη Δόξα Πύρρου Άρτας, Κώστας Ιωάννου και Θάνος Κακατσίδης δε θα βρίσκονται στο ρόστερ για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Αυτόματα προκύπτει η ανάγκη αντικατάστασης δύο σημαντικών παικτών του περσινού ρόστερ. 

Όσον αφορά τον Σωτήρη Ζώτο που συγκέντρωσε πολλά βλέμματα πάνω του με τις εμφανίσεις του είναι σχεδόν σίγουρο ότι δε θα συνεχίσει να φορά τη φανέλα των Μολοσσών τη νέα σεζόν και είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιήσει το επόμενο βήμα σε ομάδα Εθνικών Κατηγοριών, κάτι το οποίο βέβαια δεν του είναι άγνωστο μιας και έχει γράψει συμμετοχές με την Καβάλα απ' όπου κατάγεται. Άρα η ενίσχυση στο "1" είναι απαραίτητη.

Η θέση στην οποία "πονούσαν" περισσότερο οι Μολοσσοί στη διάρκεια της χρονιάς ήταν αυτή του center. Δεδομένα κοιτούν στην αγορά για την απόκτηση κάποιου αξιόπιστου 5αριού γνωρίζοντας όμως ότι αυτό μόνο εύκολο δεν είναι καθώς δεν υπάρχει και μεγάλη δεξαμενή επιλογής παικτών στους ψηλούς με τις περιπτώσεις να είναι μετρημένες. 

Τέλος, μένει να δούμε τι θα γίνει και στο θέμα του προπονητή. Το δίδυμο των Βασίλη Χατζή και Κώστα Μακρή κρίνεται επιτυχημένο με βάση τα όσα παρουσίασαν στο παρκέ και παραμένει πάντοτε η πρώτη επιλογή της διοίκησης. Λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν είναι ακόμα σίγουρο αν θα συνεχίσουν στον πάγκο των Γιαννιωτών. Πάντως τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο.


      

Δημήτρης Κοσίνας

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου