Τρίτη 5 Απριλίου 2022

"Ξενιτεμένοι Γιαννιώτες": Ρεσιτάλ από τον Άλκη Παππά

Με τον Άλκη Παππά να πραγματοποιεί "μαγική" εμφάνιση οδηγώντας εκ του ασφαλούς τον ΝΕΟΛ στη νίκη, τους Λευτέρη Μαντζούκα και Νίκο Βασιλείου να παίζουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις Παναθηναϊκού και Προμηθέα Πατρών αντίστοιχα και τον Ανδρέα Τσουμάνη να έχει double double αλλά η ομάδα του να γνωρίζει την ήττα μετά από 18 σερί νίκες συνεχίστηκε η δράση για τους Γιαννιώτες που αγωνίζονται μακριά από την πόλη τους. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα πεπραγμένα τους.  

Λευτέρης Μαντζούκας (Παναθηναϊκός, EuroLeague- Basket League)

Αγωνιστικές υποχρεώσεις σε EuroLeague και Basket League την περασμένη εβδομάδα για τον Παναθηναϊκό και τον Λευτέρη Μαντζούκα. Την Πέμπτη οι "πράσινοι" πανηγύρισαν τη νίκη με 87-86 απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης με τον Γιαννιώτη αθλητή να αγωνίζεται για 16:28 σημειώνοντας 3 πόντους (1/1 τρίποντο).

Την Κυριακή σειρά είχε το πρωτάθλημα της Basket League και η εκτός έδρας νίκη επί της ΑΕΚ με 83-69 με τον Μαντζούκα να πατά παρκέ για 01:25 έχοντας 2 επιθετικά ριμπάουντ.

Νίκος Βασιλείου (Προμηθέας Πατρών, EuroCup- Basket League- Α1 ΕΣΚΑΗ)

Σε τρία παιχνίδια μέσα σε 6 μέρες  αγωνίστηκε ο Νίκος Βασιλείου, δύο με τον Προμηθέα Πατρών, ένα για το EuroCup και έναν για την Basket League, και ένα με τον Προμηθέα 2014 στην Α1 ΕΣΚΑΗ. Οι Πατρινοί γνώρισαν βαριά ήττα με 81-57 την Τετάρτη από την Βενέτσια με τον 16χρονο guard να παίρνει αρκετό χρόνο συμμετοχής καθώς σε 16:56 είχε 2 πόντους (1/1 δίποντο) και 1 ασίστ. 

Το Σάββατο η ομάδα του Ηλία Ζούρου επικράτησε με 88-84 του Ιωνικού με τον Βασιλείου να αγωνίζεται για 01:33 έχοντας 1 ριμπάουντ.

Χθες, ενίσχυσε την προσπάθεια του Προμηθέα 2014 στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΗ έχοντας εξαιρετική παρουσία στην επικράτηση με 85-71 επί της Νίκης Προαστείου με 22 πόντους και 6 τρίποντα.

Άλκης Παππάς (ΝΕΟΛ, Β΄ Εθνική 1ος όμιλος)

Μεγάλη νίκη πανηγύρισε ο ΝΕΟΛ με 82-70 επί της Κηφισιάς έχοντας σε τρομερή μέρα τον Άλκη Παππά. Ο πολύπειρος guard σημείωσε 33 πόντους (7/15 τρίποντα, 4/5 δίποντα, 4/5 βολές) μοίρασε 6 ασίστ, κατέβασε 4 ριμπάουντ, πραγματοποίησε 1 κλέψιμο συγκεντρώνοντας 32 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Στο 10-9 το ρεκόρ του Ληξουρίου στον 1ο όμιλο της Β΄ Εθνικής. 


Δείτε το ρεσιτάλ πίσω από τα 6.75 με τα 7 τρίποντα

Θοδωρής Τσίρμπας-Αναγνώστου (Αριστοτέλης Φλώρινας, Γ΄ Εθνική 5ος όμιλος)

Σούπερ ντέρμπι πραγματοποιήθηκε στη Φλώρινα με τον Αριστοτέλη να φιλοξενεί την ΔΕΚΑ και τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν τελικά με 92-85 με την τρομερή εμφάνιση Σαμοντούροβ (39 πόντοι). Ο Θοδωρής Τσίρμπας-Αναγνώστου σημείωσε 8 πόντους με 2 τρίποντα για τους γηπεδούχους οι οποίοι παρέμειναν 3οι με ρεκόρ 10-7.

Λεωνίδας Γκουντουβάς (Έσπερος ΑΟΠΑ, Α1 ΕΣΚΑΗ)

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα ο Έσπερος ΑΟΠΑ του Λεωνίδα Γκουντουβά επικράτησε με 60-49 των Αραχωβίτικων/Ακταίο με τον Γιαννιώτη forward να είναι πρώτος σκόρερ του αγώνα με 21 πόντους και 2 τρίποντα.


Οι Γιαννιώτες του Εξωτερικού

Ανδρέας Τσουμάνης (Sagrado Corazon Caceres, Liga EBA, Ισπανία)

Με ήττα ξεκίνησε τη σειρά επί της Unicaja-Andalucia η Caceres του Ανδρέα Τσουμάνη με 75-69. Ο Τσουμάνης σε 31΄ είχε 20 πόντους (6/11 δίποντα, 8/11 βολές), 10 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο συγκεντρώνοντας 25 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Παρασκευή με τη σειρά να μεταφέρεται στην έδρα της Caceres. Η Caceres θέλει νίκη με διαφορά άνω των 6 πόντων προκειμένου να πάρει αυτή την πρόκριση. 



*Ο Σπύρος Παπανικολάου δεν αγωνίστηκε στο παιχνίδι του Πανερυθραϊκού με τον Τρίτωνα.

**Το παιχνίδι των Μαχητών Πειραματικού Πεύκων του Δημήτρη Γεωργίου με τον Ερμή Λαγκαδά για την 23η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Β΄ Εθνικής θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Τετάρτη 13 Απριλίου

***Ο Μάριος Τσίγκας δεν αγωνίστηκε στο παιχνίδι του Ζέφυρου κόντρα Ιωνικό Ιωνίας καθώς ταλαιπωρείται από βαρύ διάστρεμμα και μάλιστα αναμένεται να απουσιάσει για περίπου ένα μήνα. 

****Ο Πολυχρόνης Τσίγκας δεν είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις καθώς η regular season στη Basket League Κύπρου έχει ολοκληρωθεί. Πλέον η Ανόρθωση περιμένει την έναρξη των playoff όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με την Πετρολίνα Α.Ε.Κ. στην πρώτη φάση.


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου