Σάββατο 9 Απριλίου 2022

Μολοσσοί-Δόξα Πύρρου Άρτας 73-61: Με οδηγό την άμυνα έφεραν τη σειρά στα ίσια οι Μολοσσοί (pics, vids)

φωτο: Θανάσης Παππάς

Κάνοντας κάτι το οποίο δεν είχαν κάνει στο πρώτο παιχνίδι, παίζοντας δηλαδή εξαιρετική άμυνα και εκμεταλλευόμενοι στο μέγιστο βαθμό την απουσία του Χρήστου Μπάλλα οι Μολοσσοί επικράτησαν με 73-61 της Δόξας-Πύρρου Άρτας σήμερα το απόγευμα στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 1-1.
Δημήτρης Ζήσης με 23, Σωτήρης Ζώτος με 21 και Σταύρος Μάκης με 17 έκαναν τη διαφορά για τους Μολοσσούς με τον Κώστα Ιωάννου να είναι επίσης καθοριστικός έχοντας 9. Αλέξανδρος Βασιλειάδης με 16, Κώστας Νίκας με 13 και Δημήτρης Γυφτοκώστας με 11 οι παίκτες που ξεχώρισαν από την ομάδα της Άρτας η οποία εκτός από τον Μπάλλα δεν είχε και τον Γεωργάκη στη σύνθεσή της.

Οι δύο ομάδες μαζί με τους διαιτητές έστειλαν το αντιπολεμικό τους μήνυμα πριν το εναρκτήριο τζάμπολ κρατώντας ένα πανό που προέτρεπε να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

φωτο: Θανάσης Παππάς


Με πάθος μπήκαν στο παιχνίδι οι γηπεδούχοι προηγούμενοι με 6-0 με τα 3 καλάθια να είναι όλα στο ζωγραφιστό. Το πρώτο καλάθι της Δόξας-Πύρρου ήρθε δια χειρός Βασιλειάδη (6-2) με τους Γιαννιώτες παρόλα αυτά να είναι αυτοί που είχαν επιβάλει το ρυθμό τους με καθοριστικούς τους Ιωάννου-Μάκη και το σκορ να βρίσκεται στο 14-7. 

φωτο: Θανάσης Παππάς


Η ομάδα του Ηλία Κιφοκέρη δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό σε κανένα σημείο του πρώτου δεκαλέπτου με τους Μολοσσούς να χτυπούν και στον αιφνιδιασμό βρίσκοντας αρκετούς πόντους στο ανοιχτό γήπεδο και τη διαφορά να πηγαίνει στο +14 (22-8). Το τελευταίο καλάθι ήταν ένα τρίποντο του Γυφτοκώστα (22-11 στο 10΄) με τους Αρτινούς πάντως να έχουν μπόλικη δουλειά να κάνουν στη συνέχεια του αγώνα.

φωτο: Θανάσης Παππάς



Με τρίποντο του Ιωάννου από την κορυφή ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος (25-11) όμως το σύνολο του Ηλία Κιφοκέρη με σερί 10-0 το μάζεψε στο -4 (25-21) με τους Νίκα-Βασιλειάδη να κάνουν τη δουλειά. Σερί 5-0 των Μολοσσών τους έφερε στο 30-21 και λίγο μετά κατάφεραν να στείλουν ξανά τη διαφορά άνω των 10 (34-23). Οι γηπεδούχοι είχαν σταθερά την πρωτοκαθεδρία σε όλο το δεκάλεπτο με τον Ζήση να έχει ανεβάσει απόδοση και τον Ζώτο να κάνει σπουδαία εμφάνιση κλείνοντας το ημίχρονο στο 44-32. Ζήσης και Ζώτος είχαν μαζί 29 από τους 44 πόντους των Μολοσσών, με τους Βασιλειάδη με 10 και Νίκα με 9 να ξεχωρίζουν από πλευράς Δόξας-Πύρρου. 


φωτο: Θανάσης Παππάς


Με σερί 6-0 των παικτών του Ηλία Κιφοκέρη ξεκίνησε το τρίτο δεκάλεπτο με το σκορ να γίνεται 44-38 όμως ο Ζήσης ήταν εκεί και με 4 μαζεμένους πόντους ανέβασε ξανά σε διψήφιο νούμερο τη διαφορά (48-38). Η ομάδα της Άρτας προσπάθησε να κατεβάσει τη διαφορά όμως δεν είχε καθαρό μυαλό στις επιλογές της με τους Μολοσσούς με τον Ζώτο ξανά πρωταγωνιστή να κρατούν σταθερά τα ηνία (57-45). 

φωτο: Θανάσης Παππάς


Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν μέχρι και τους 6 (57-51) όμως οι Γιαννιώτες με τον Μάκη να βάζει buzzer beater τρίποντο έκλεισαν το δεκάλεπτο στο 60-51.

Το buzzer beater του Μάκη 


Οι Μολοσσοί συνέχιζαν να είναι συνεπείς στο αμυντικό τους πλάνο κρατώντας χαμηλά τη Δόξα-Πύρρου Άρτας φτάνοντας στο +15 (70-55). Σε εκείνο το σημείο σφυρίχτηκε αντιαθλητικό φάουλ στον Μουκάι σε προσπάθεια να σταματήσει τον Ζώτο προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από πλευράς φιλοξενουμένων. Τα πράγματα δεν άλλαξαν δραματικά μέχρι το φινάλε του αγώνα με το τελικό 73-61 να δίνει στους Μολοσσούς τη νίκη φέρνοντας τη σειρά στα ίσια και τις δύο ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για το 3ο και καθοριστικό παιχνίδι που θα κρίνει την ομάδα που θα προκριθεί στους τελικούς, παιχνίδι το οποίο θα γίνει στην έδρα της Δόξας-Πύρρου Άρτας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Μολοσσοί  έγιναν η πρώτη ομάδα που κέρδισαν τη φετινή σεζόν τη Δόξα-Πύρρου Άρτας και παράλληλα διατήρησαν το αήττητο στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο.


MVP

Το δίδυμο Ζήσης-Ζώτος πραγματοποίησε σπουδαίο παιχνίδι με 23 και 21 πόντους αντίστοιχα. Εξαιρετικός και ο Σταύρος Μάκης με 17.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ

Κώστας Ιωάννου με 9 πόντους και δουλειά που δεν αποτυπώνεται στη στατιστική πραγματοποίησε μεστή εμφάνιση από τους νικητές.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Οι 18 πόντοι με τους οποίους ξέφυγαν οι Μολοσσοί στο 37΄ (73-55) τους έφερε μία ανάσα από τη νίκη.


Τα highlights του αγώνα





Τα δεκάλεπτα: 22-11, 44-32, 60-51, 73-61

Διαιτητές: Θώμος Β.-Ρούγκας

Μολοσσοί (Χατζής-Μακρής): Παπαδούδης, Κόρδας 3(1), Σιδηρόπουλος, Κακατσίδης, Ζήσης 23(1), Ζώτος 21(1), Πατραμάνης, Μάκης 17(1), Μάστορας, Ιωάννου 9(1), Καλούπτσογλου, Γκρεκός 

Δόξα-Πύρρου Άρτας (Κιφοκέρης): Πετρέκας 3, Γυφτοκώστας 11(1), Γεωργίου 4, Νίκας 13(1), Δήμος 2, Βάσιος, Βασιλείου 2, Μουκάι 2, Μάνθας 8, Βασιλειάδης 16(1)


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου