Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

IBC-Αναγέννηση Καρδίτσας 76-57: Βαθμολογική ανάσα για το κυρίαρχο IBC με σπουδαίο Τσατάλα (vid, pics)

φωτο: Θανάσης Παππάς

Πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση το IBC ήταν εντυπωσιακό απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας επικρατώντας με 76-57 . Με αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Γιάννη Παπαδόπουλου πήρε μία ζωτικής σημασίας νίκη στη μάχη της σωτηρίας βάζοντας παράλληλα τέλος στο αρνητικό σερί των 9 ηττών (τελευταία νίκη ήταν στις 21 Νοεμβρίου απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου). Επίσης κάλυψε και τη διαφορά με την οποία είχε ηττηθεί στο πρώτο παιχνίδι έχοντας τον πρώτο λόγο σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Παναγιώτης Τσατάλας με 27 πόντους ο καλύτερος παίκτης του αγώνα με τον Παναγιώτη Σπηλιόπουλο να προσθέτει 18. Στους 18 ο Γεωργαντζάς από τους φιλοξενούμενους και στους 13 ο Καλλιάρας. 

Ισορροπημένο παιχνίδι στο ξεκίνημα με το IBC να υπολείπεται με 6-5 έχοντας αρκετές άστοχες επιθέσεις. Οι Γιαννιώτες προσπαθούσαν σε κάθε ευκαιρία να τρέξουν στον αιφνιδιασμό όμως ήταν σε πολλές περιπτώσεις απρόσεχτοι κάνοντας φτηνά λάθη. Τα λάθη όμως ήταν αρκετά και από πλευράς Αναγέννησης με τον Τσατάλα να κάνει το 9-6 στο 7΄. Ο "εκρηκτικός" guard/forward με φόρα από το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στη Νίκη Βόλου (23 πόντοι) μαζί με τον Σπηλιόπουλο ήταν αυτοί που έφεραν την ομάδα τους στο +8 (16-8). Μάλιστα ο Τσατάλας, που ήταν καλός σε άμυνα και επίθεση με μία προσωπική φάση με κλέψιμο και καλάθι στον αιφνιδιασμό έδωσε για πρώτη φορά διψήφια διαφορά στην ομάδα του (18-8) αναγκάζοντας τον Βασίλη Κρομμύδα να καλέσει το πρώτο time out στον αγώνα. Τελικά το 18-8 ήταν το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

φωτο: Θανάσης Παππάς

Έχοντας πάρει από τα πρώτα 10 αγωνιστικά λεπτά το μομέντουμ το IBC με ευστοχία πίσω από τα 6.75 κατάφερε να φτάσει τη διαφορά στο +16 (26-10). Ζώνη 2-3 στην άμυνα από τους φιλοξενούμενους όμως το παιχνίδι ήταν διαφορετική ιστορία συγκριτικά με αυτό κόντρα στη Νίκη Βόλου καθώς το μεγαλύτερο όπλο του IBC, όσον αφορά το καλό μακρινό σουτ, Παναγιώτης Σπηλιόπουλος, μετρούσε ήδη 2 εύστοχα και μαζί με τον Παναγιώτη Τσατάλα που είχε φτάσει τους 13 πόντους έφεραν την ομάδα τους στο +20 (34-14). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 41-23 με τους Τσατάλα και Σπηλιόπουλο να έχουν 16 και 13 πόντους αντίστοιχα.

φωτο: Θανάσης Παππάς

Η μεγάλη συγκέντρωση των παικτών του Γιάννη Παπαδόπουλου στην άμυνα έκανε τη διαφορά με τους γηπεδούχους να βρίσκονται στο 50-25 στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου. Με τον Καλλιάρα και τον Οικονόμου η Αναγέννηση μείωσε σε 55-39 με το IBC να κρατά σταθερά τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα έχοντας πάει εξαιρετικά και στον περιορισμό του ψηλού των φιλοξενούμενων (μόλις 6 πόντοι σε εκείνο το σημείο ο Καλλιάρας). Στο 30΄ το σκορ ήταν στο 58-40 με τον coach Παπαδόπουλο να έχει να διαχειριστεί τα 4 φάουλ του Τσατάλα μετά από τεχνική ποινή που χρεώθηκε.

φωτο: Θανάσης Παππάς

Δυσκολίες στο επιθετικό κομμάτι στην αρχή του τελευταίου δεκαλέπτου για το IBC καθώς ήταν άστοχο στα μακρινά σουτ με την Αναγέννηση Καρδίτσας, που επέμενε στην άμυνα ζώνης, με επιμέρους 6-2 να μειώνει σε 60-46 και τον coach Παπαδόπουλο να επιστρατεύει τον Τσατάλα για να δώσει τις λύσεις. Με τον Τσατάλα και τον Πάντσιο να "ξεκολλάνε" την ομάδα τους η διαφορά έφτασε τους 20 (66-46) με λιγότερα από 4΄ να απομένουν μέχρι το φινάλε. Με Καλλιάρα-Γεωργαντζά να πρωταγωνιστούν η θεσσαλική ομάδα μείωσε σε 66-51. Ένα τρίποντο του Σπηλιόπουλου από ασίστ του Τσατάλα ήταν ουσιαστικά η χαριστική βολή με το σκορ στο 70-51 και περίπου 1΄ Ο Παναγιώτης Σπηλιόπουλος πραγματοποίησε μεστό παιχνίδι με 18 πόντους. 

Καλός και ο Αποστόλης Πάντσιος με 9 πόντους και σωστές επιλογές οργανωτικά 50΄΄ να απομένουν. Μικρό σερί 4-0 των φιλοξενούμενων ανάγκασε τον προπονητή των Γιαννιωτών να καλέσει time out (70-55). Δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα μέχρι και το τέλος με το IBC να φτάνει στην 4η νίκη του με 76-57. Επόμενο παιχνίδι την Κυριακή στην έδρα του Ολυμπιακού Βόλου.


MVP

Νέα μεγάλη εμφάνιση από τον Παναγιώτη Τσατάλα που είχε 27 πόντους όντας ο τεράστιος πρωταγωνιστής.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ

Ο Παναγιώτης Σπηλιόπουλος πραγματοποίησε μεστό παιχνίδι με 18 πόντους. 

Καλός και ο Αποστόλης Πάντσιος με 9 πόντους και σωστές επιλογές οργανωτικά.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Το IBC βρισκόταν σταθερά όχι απλά σε διψήφια διαφορά αλλά γύρω ή ακόμα και πάνω από τους 20 πόντους.


Highlights του αγώνα


Τα δεκάλεπτα: 18-8, 41-23, 58-40, 76-57

Διαιτητές: Παπαγερίδης-Μελανίδης-Χατζηχαρίσης 

IBC (Παπαδόπουλος-Χαντέλης): Τσατάλας 27(2), Σωτηρίου, Κωνσταντινίδης 7, Πάντσιος 9(1), Ξιούρας 9(1), Σφουγγάρης 4, Σπηλιόπουλος 18(3), Μπαρτζώκας 2

Αναγέννηση Καρδίτσας (Κρομμύδας): Ψυχογιός 5(1), Χαλιμούρδας 2, Γεωργαντζάς 18(1), Αρκούδας 5, Ντίνας, Αντωνίου 7, Καλλιάρας 13, Οικονόμου 7

Δημήτρης Κοσίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου