Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

"Ξενιτεμένοι Γιαννιώτες": Ντεμπούτο στο φετινό EuroCup για τον Νίκο Βασιλείου, υψηλές πτήσεις για Άλκη Παππά και Δημήτρη Γεωργίου

Το ντεμπούτο του στο φετινό EuroCup πραγματοποίησε ο Νίκος Βασιλείου με τον Προμηθέα Πατρών όντας θετικός, ο Άλκης Παππάς συνεχίζει να πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με τον ΝΕΟΛ στον 1ο όμιλο της Β΄ Εθνικής, ο Δημήτρης Γεωργίου πρωταγωνίστησε ξανά για τους Μαχητές Πεύκων και συγκαταλέγεται στο top 5 των καλύτερων σκόρερ του 4ου ομίλου της Β΄ Εθνικής. Αυτά και πολλά ακόμα στο αφιέρωμα που ακολουθεί.

Νίκος Βασιλείου (Προμηθέας, EuroCup)

Διπλή αγωνιστική ευρωπαϊκή υποχρέωση για τον Προμηθέα Πατρών την περασμένη εβδομάδα για το EuroCup. Αρχικά, την Τρίτη υποδέχθηκε την Ούλμ για την 14η αγωνιστική της διοργάνωσης κερδίζοντας με 79-68 με τον Βασιλείου να είναι στην 12αδα αλλά να μην αγωνίζεται.

Την Πέμπτη ταξίδεψε στη Σλοβενία για να αντιμετωπίσει την Τσεντεβίτα Ολύμπια, σε εξ' αναβολής παιχνίδι για την 9η αγωνιστική, από την οποία ηττήθηκε με 98-84. Ο 16χρονος guard έκανε το ντεμπούτο του τη φετινή σεζόν στο EuroCup και αγωνιζόμενος για 13:42 σημείωσε 5 πόντους (1/2 τρίποντα, 1/2 δίποντα), μοιράζοντας και 2 ασίστ. 

Άλκης Παππάς (ΝΕΟΛ, Β΄ Εθνική 1ος όμιλος)

Τέλος στο νικηφόρο σερί του ΝΕΟΛ μπήκε το προηγούμενο Σάββατο με τον Έσπερο Καλλιθέας να επικρατεί με 78-75 και να υποχρεώνει την ομάδα του Άλκη Παππά στην πρώτη της ήττα στο 2ο γύρο. Ο Γιαννιώτης guard ήταν σε ένα ακόμα παιχνίδι εντυπωσιακός όντας ο πρώτος σκόρερ με 22 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο. Στην 5η θέση του 1ου ομίλου με ρεκόρ 9-8 ο ΝΕΟΛ.

Δημήτρης Γεωργίου (Μαχητές Πειραματικού Πεύκων, Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Μετά το ρεπό της προηγούμενης εβδομάδας οι Μαχητές επέστρεψαν φρέσκοι φτάνοντας σε μία ακόμα νίκη, την 6η συνεχόμενη, με 65-59 επί της ΜΕΝΤ. Πρώτος σκόρερ του αγώνα ήταν ο Δημήτρης Γεωργίου σημειώνοντας 19 πόντους με εύστοχα τρίποντα οδηγώντας την ομάδα του στη 12η νίκη της. 5ος καλύτερος σκόρερ του 4ου ομίλου ο Γιαννιώτης guard με 268 πόντους σύνολο με την ομάδα του μάλιστα να έχει κάνει το ένα ρεπό της και την ερχόμενη Κυριακή να έχει το δεύτερό της. Στο 13-4 το σύνολο του Χατζούλη. 

Απολαύστε τον εν δράσει (με το νούμερο 4)


Θοδωρής Τσίρμπας-Αναγνώστου (Αριστοτέλης Φλώρινας, Γ΄ Εθνική 5ος όμιλος)

6η σερί νίκη για τον "καυτό" Αριστοτέλη Φλώρινας την περασμένη Κυριακή με το 81-61 επί των Ικάρων Γιαννιτσών να βελτιώνει το ρεκόρ του στο 10-4 φέρνοντάς τον στην 3η θέση του 5ου ομίλου. Στους πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα ο Θοδωρής Τσίρμπας-Αναγνώστου. 

Μάριος Τσίγκας (Ζέφυρος, Γ΄ Εθνική 6ος όμιλος)

Δύο παιχνίδια μέσα σε 3 μέρες έδωσε ο Ζέφυρος του Μάριου Τσίγκα την περασμένη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή ηττήθηκε με 77-65 από τον ΒΑΟ με τον Γιαννιώτη guard να έχει 7 πόντους. 

Ούτε την Κυριακή απέφυγε την ήττα η ομάδα της Θεσσαλονίκης με το 85-67 από τον ΚΑΟ Δράμας να την υποχρεώνει στο 14ο αρνητικό αποτέλεσμα σε ισάριθμους αγώνες. Ο Μάριος Τσίγκας σημείωσε 9 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο.


Οι Γιαννιώτες του Εξωτερικού

Πολυχρόνης Τσίγκας (Ανόρθωση, Basket League Κύπρου)

Δύο αγώνες την προηγούμενη εβδομάδα για την Ανόρθωση του Πολυχρόνη Τσίγκα. Αρχικά, την περασμένη Τετάρτη επικράτησε εντός έδρας του Αχιλλέα Καϊμακλίου με 85-75 σε παιχνίδι εξ'  αναβολής για την 18η αγωνιστική με τον Γιαννιώτη αθλητή να ξεκινά στην αρχική 5αδα και σε 12:27 να σημειώνει 3 πόντους (1/1 τρίποντο) μαζί με 2 ριμπάουντ. 

Στην εκτός έδρας ήττα της Κυριακής από την ΕΘΑ Έγκωμης με 81-76 ο Τσίγκας ξεκίνησε εκ νέου στην αρχική 5αδα και σε 12:19 σημείωσε 3 πόντους (1/3 τρίποντα) μαζί με ριμπάουντ. Στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 9-12 η Ανόρθωση.

Ανδρέας Τσουμάνης (Sagrado Corazon Caceres, Liga EBA, Ισπανία)

Χαμηλό ήταν το εμπόδιο της Climbis για την εξαιρετικά φορμαρισμένη Caceres του Ανδρέα Τσουμάνη με το τελικό 101-57 να αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Μία ακόμα all around εμφάνιση με double double από τον Τσουμάνη που σε 31΄ είχε 17 πόντους (7/10 δίποντα, 3/4 βολές), 10 ριμπάουντ, 5 ασίστ και κλέψιμο. Στο 17-3 η Caceres που πλέον το σερί που τρέχει έχει φτάσει στις 16 συνεχόμενες νίκες. 


*Ο Λευτέρης Μαντζούκας δεν αγωνίστηκε στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Περιστερίου λόγω ίωσης που τον ταλαιπωρούσε. 

**Ο Σπύρος Παπανικολάου δεν αγωνίστηκε στα 2 παιχνίδια του Πανερυθραϊκού απέναντι σε Κόροιβο Αμαλιάδας και Παγκράτι για το πρωτάθλημα της Α2. 

***Ο αγώνας Ολυμπιάδα-Έσπερος ΑΟΠΑ για το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΗ δεν πραγματοποιήθηκε λόγω κρουσμάτων κορονοϊού συνεπώς ο Λεωνίδας Γκουντουβάς δεν αγωνίστηκε. 


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου