Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

"Ξενιτεμένοι Γιαννιώτες": Όλα όσα έκαναν την περασμένη εβδομάδα

Με τον Λευτέρη Μαντζούκα να παίρνει αρκετό χρόνο συμμετοχής στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ερυθρού Αστέρα την περασμένη Παρασκευή, τον Άλκη Παππά να οδηγεί τον ΝΕΟΛ στο 8ο ροζ φύλλο της σεζόν, τον Δημήτρη Γεωργίου να συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις με τους Μαχητές Πεύκων και τον Νίκο Βασιλείου να συμμετέχει με τον Προμηθέα στο Final 8 του U18 Rising Stars Tournament της ΕΟΚ συνεχίστηκε η δράση για τους Γιαννιώτες που αγωνίζονται μακριά από την πόλη τους την περασμένη εβδομάδα. Αυτά και άλλα πολλά στο αφιέρωμα που ακολουθεί.

Λευτέρης Μαντζούκας (Παναθηναϊκός, EuroLeague)

Χωρίς αγωνιστική δράση αυτό το Σαββατοκύριακο στο πρωτάθλημα της Basket League λόγω των υποχρεώσεων τις Εθνικής Ελλάδος για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023. Ο Παναθηναϊκός πάντως αγωνίστηκε κανονικά την Παρασκευή που μας πέρασε για την EuroLeague επικρατώντας στο ΟΑΚΑ του Ερυθρού Αστέρα με 79-73. Ο Λευτέρης Μαντζούκας πάτησε παρκέ για 12:57 σημειώνοντας 5 πόντους (1/3 τρίποντα, 1/1 δίποντα) μαζί με 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Αυτή ήταν η 7η νίκη των "πρασίνων" στη φετινή διοργάνωση ενώ σήμερα υποδέχονται την Ζαλγκίρις σε εξ' αναβολής παιχνίδι στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής.

Σπύρος Παπανικολάου (Πανερυθραϊκός, Α2 Ανδρών)

Δύο παιχνίδια έδωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο Πανερυθραϊκός, ένα την Τετάρτη απέναντι στην Καρδίτσα και ένα κόντρα στον Α.Ο. Αγρινίου την Κυριακή. Στο πρώτο χρονικά ματς ηττήθηκε στην έδρα του από την ισχυρή ομάδα του Γιάννη Μπουρούση με 85-75 με τον Σπύρο Παπανικολάου να αγωνίζεται για 06:41 χωρίς να σημειώσει κάποιο καλάθι. Στο δεύτερο αγώνα κόντρα στον Α.Ο. Αγρινίου η αθηναϊκή ομάδα ηττήθηκε με 80-72 με τον Γιαννιώτη guard να μην είναι στην 12αδα. 

Άλκης Παππάς (ΝΕΟΛ, Β΄ Εθνική 1ος όμιλος)

Την 8η νίκη του στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής πανηγύρισε ο ΝΕΟΛ με 79-67 στην έδρα της Πεντέλης την περασμένη Κυριακή. Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Άλκης Παππάς έχοντας 22 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα. Στην 5η θέση του 1ου ομίλου με ρεκόρ 8-7 η ομάδα του Ληξουρίου. 

Δημήτρης Γεωργίου (Μαχητές Πειραματικού Πεύκων, Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

"Τρελαίνουν" κόσμο οι Μαχητές Πεύκων τη φετινή σεζόν στον 4ο όμιλο της Β΄ Εθνικής. Προχθές πέρασαν και από την έδρα του Α.Ο. Αρετσού Καλαμαριάς με 81-75 βελτιώνοντας το ρεκόρ τους στο 12-4 και ανεβαίνοντας στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στους πρωταγωνιστές και αυτή την Κυριακή ο Δημήτρης Γεωργίου που σημείωσε 14 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα. 

Νίκος Βασιλείου (Προμηθέας Πατρών, U18 Rising Stars Tournament)

Την ήττα με σκορ 56-50 από τον Ολυμπιακό γνώρισε την Παρασκευή ο Προμηθέας Πατρών στα προημιτελικά του U18 Rising Stars Tournament στο Final 8 το οποίο διεξήχθη το τριήμερο 25-27 Φεβρουαρίου στο Promitheas Park. Ο Νίκος Βασιλείου αγωνίστηκε για 26:33 έχοντας 7 πόντους (3/4 δίποντα, 1/1 βολή, 0/5 τρίποντα), ασίστ και 1 τάπα

φωτο: Hellenic Basketball Federation (Facebook)


Σε αγώνα για τις θέσεις 5-8 κόντρα στο Περιστέρι το Σάββατο ο Προμηθέας ηττήθηκε με 64-43 με τον Βασιλείου να ξεκινά στην αρχική 5αδα και σε 23:40 να βάζει 3 πόντους (1/4 τρίποντα, 0/2 δίποντα), να μοιράζει 2 ασίστ και να κατεβάζει 2 ριμπάουντ.

Οι Πατρινοί κατέλαβαν τελικά την 7η θέση στο Τουρνουά επικρατώντας την Κυριακή στον αγώνα κατάταξης του ΠΑΟΚ με 83-59. Ο Γιαννιώτης αθλητής ξεκίνησε στην αρχική 5αδα και σε 22:29 σημείωσε 14 πόντους (2/4 τρίποντα, 4/6 δίποντα) μαζί με κλεψίματα και ασίστ. Για την ιστορία το Τουρνουά το κατέκτησε η Ακαδημία "ΔΕΚΑ" επικρατώντας στον τελικό με 69-65 του Ολυμπιακού.  

Λεωνίδας Γκουντουβάς (Έσπερος ΑΟΠΑ, Α1 ΕΣΚΑΗ)

Την 12η νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Έσπερος ΑΟΠΑ με σκορ 58-51 επί της Απολλωνιάδας συνεχίζοντας την προσπάθειά του για κατάληψη της 1ης θέσης. Ένα ακόμα πολύ καλό παιχνίδι πραγματοποίησε ο Λεωνίδας Γκουντουβάς έχοντας 19 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο.

φωτο: matchnews.gr



Οι Γιαννιώτες του Εξωτερικού

Πολυχρόνης Τσίγκας (Ανόρθωση, Basket League Κύπρου)

Εκτός έδρας νίκη κατέκτησε η Ανόρθωση το περασμένο Σάββατο με 94-86 επί του ΑΠΟΠ σε παιχνίδι που διεξήχθη για την 19η αγωνιστική της Basket League Κύπρου. Στη βασική 5αδα ξεκίνησε ο Πολυχρόνης Τσίγκας έχοντας σε 16:24  5 πόντους (1/2 τρίποντα, 1/3 δίποντα), ριμπάουντ και 1 τάπα. Στο 8-10 το ρεκόρ της Ανόρθωσης που βρίσκεται στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

*Το παιχνίδι του Αριστοτέλη Φλώρινας του Θοδωρή Τσίρμπα-Αναγνώστου με τον Φ.Ο. Αριδαίας για την 13η αγωνιστική του 5ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής αναβλήθηκε λόγω ακαταλληλότητας του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Αριδαίας.

*Ο αγώνας του ΒΑΟ με τον Ζέφυρο του Μάριου Τσίγκα αναβλήθηκε.

*Χωρίς αγωνιστική δράση το περασμένο Σαββατοκύριακο η Caceres του Ανδρέα Τσουμάνη.


φωτο Λευτέρη Μαντζούκα: Panathinaikos BC (Facebook)

φωτο Νίκου Βασιλείου: Hellenic Basketball Federation (Facebook)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου