Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Νικόπολη-Ιόνιος 52-47: Έβαλε "φωτιά" στη μάχη των playoff η Νικόπολη

φωτο: gosports.gr

Τεράστιας σημασίας νίκη κατέκτησε σήμερα το απόγευμα στο ΔΑΚ Πρέβεζας η Νικόπολη επικρατώντας με 52-47 του Ιονίου φτάνοντας τα 10 ροζ φύλλα στο φετινό πρωτάθλημα. 

Παναγιώτης Κοντογιάννης με 17 πόντους ο καλύτερος του αγώνα με τον Ντίνο Τσιτσώνη να τον ακολουθεί με 11. Στέφανος Νεδέλκος με 14 ο πρώτος σκόρερ του Ιονίου. Το παρήγορο για τον Ιόνιο ήταν ότι κράτησε τη διαφορά σε περίπτωση ισοβαθμίας των δύο ομάδων. Στο 11-3 το ρεκόρ του Ιονίου, στο 10-3 αυτό της Νικόπολης.

Παπαμιχαήλ-Τσιτσώνης-Αντύπας-Μακρόπουλος-Κοντογιάννης ήταν οι αρχικές επιλογές του Σπύρου Πολίτη με τον Παναγιώτη Κοντογιάννη να απαντά στην αντίπερα όχθη με τους Γεωργακόπουλο-Μαγκανά-Νεδέλκο-Τσιτσέ-Χατζόπουλο.

Νευρικές οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα με αρκετά λάθη και μεγάλη αστοχία. Στο 4΄ το σκορ ήταν στο 6-6 και η πρόθεση των γηπεδούχων να εκμεταλλευτούν στο low post τον Κοντογιάννη εμφανής. Ένα σερί 5-0 της Νικόπολης την έφερε στο 11-6 με τον Σούκερα με δυναμικό drive να μειώνει στους 3 (11-8). Ο Ιόνιος είχε αρκετά ελεύθερα σουτ όμως η αστοχία ήταν απελπιστική. Κοντογιάννης-Μακρόπουλος έλεγξαν τα ριμπάουντ ενώ τα λάθη των Φαιάκων δεν τους επέτρεψαν σε κανένα σημείο της πρώτης περιόδου να βρουν ρυθμό στο επιθετικό κομμάτι. Το σκορ στο 10΄ ήταν στο 13-8 υπέρ της Νικόπολης με τον Κοντογιάννη να έχει τους 7 από τους 13 πόντους της ομάδας του.

Εμφανώς καλύτερες στο επιθετικό κομμάτι οι δύο ομάδες ήδη από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου. Ο Ζαλοκώστας ήταν "ζεστός" ερχόμενος από τον πάγκο δίνοντας στη Νικόπολη προβάδισμα 9 πόντων με δύο εύστοχα τρίποντα (23-14). Η είσοδος ενός μικρού σκυλιού στον αγωνιστικό χώρο (!) προκάλεσε μία μικρή διακοπή στην αγωνιστική δράση περίπου στο 15΄ με τους γηπεδούχους να μην πτοούνται και να φτάνουν για πρώτη φορά σε διψήφιο προβάδισμα μετά από 1/2 βολές του Δούβλη (25-15). Οι παίκτες του coach Πολίτη ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στο πλάνο τους και βγάζοντας πάθος στην άμυνα και με τον Τσιτσώνη να βάζει μεγάλα σουτ βρέθηκαν στο +11 ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (32-21). Το χειρότερο για τους φιλοξενούμενους ήρθε όμως στην τελευταία επίθεση των Πρεβεζιάνων με τον Μακρόπουλο να κερδίζει το φάουλ σε σουτ τριών πόντων από τον Χατζόπουλο και με 2/3 βολές να διαμορφώνει το σκορ ημιχρόνου στο 34-21.

Δυναμικό ξεκίνημα από τον αρχηγό του Ιονίου, Στέφανο Νεδέλκο, που τα έκανε όλα στην αρχή της τρίτης περιόδου. Αρχικά σταμάτησε προσπάθεια του Δούβλη μετά μοίρασε ασίστ στον Χατζόπουλο και εν συνεχεία ευστόχησε σε σουτ από το high post (34-25). Στο 22΄ ο Ιόνιος είχε μειώσει σε 35-27 έχοντας τις ευκαιρίες του να "ροκανίσει" ακόμα περισσότερο αλλά η αστοχία του πίσω από τα 6.75 συνεχίζονταν. Ένα σφύριγμα για βήματα σε drive του Γεωργακόπουλου προκάλεσε τις αντιδράσεις από τον πάγκο των φιλοξενουμένων. Οι δύο ομάδες "κόλλησαν" επιθετικά με το επιμέρους σκορ να είναι μετά τα 5΄ πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου 6-1 υπέρ του Ιονίου. Ο Κοντογιάννης με το αγαπημένο του αριστερό hook έβαλε το πρώτο καλάθι του μετά την πρώτη περίοδο (39-29). Ο Νεδέλκος ήταν ξεκάθαρα αυτός που έκανε ότι μπορούσε αμυντικά και επιθετικά για να ανατρέψει η ομάδα του το σκηνικό και μάλιστα με κάρφωμα στον αιφνιδιασμό μείωσε σε 39-32 με τον coach Πολίτη να καλεί το time out. Έμμεσο τρίποντο του Κοντογιάννη έκανε το 42-32 σκορ με το οποίο έπεσε η αυλαία στην τρίτη περίοδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι Μαγκανάς από τον Ιόνιο και Αντύπας από τη Νικόπολη είχαν αποβληθεί με 5 φάουλ.

Ο coach του Ιονίου έριξε στη μάχη τον Κάντα για πρώτη φορά στο παιχνίδι μήπως βρει κάποιο μακρινό σουτ καθώς οι Κερκυραίοι δεν είχαν ούτε ένα εύστοχο μετά από 30 αγωνιστικά λεπτά. Ο Ιόνιος με το πρώτο τρίποντό του δια χειρός Σούκερα μείωσε σε 43-37. Οι γηπεδούχοι έφτασαν ξανά στο +10 (47-37) με τον Νεδέλκο με σουτ τριών πόντων από την κορυφή να μειώνει σε 47-40. Παρότι έβγαλαν την άμυνα δεν κατάφεραν να ρίξουν ακόμα περισσότερο το πρεβεζιάνικο προβάδισμα καθώς ο Νεδέλκος σε ένα φαινομενικά εύκολο drive αστόχησε δείχνοντας βέβαια να έχει ένα τράβηγμα στην γάμπα στην προσγείωσή του στο παρκέ. Ο Νεδέλκος επέστρεψε όμως είχε και νέο τραυματισμό καθώς έπαθε διάστρεμμα σε νέα προσπάθεια για drive βγαίνοντας νοκ άουτ για τα τελευταία 2:42 που απέμεναν. Ο Ιόνιος ανανέωνε πολλές επιθέσεις με τα επιθετικά ριμπάουντ που έπαιρναν οι παίκτες του αλλά δεν μπορούσε με τίποτα να βρει το στόχο με τους γηπεδούχους να κρατάνε σταθερά τη διαφορά στο +7. Δυναμικό μπάσιμο του Σούκερα έφερε τους Φαίακες στο -5 (50-45) με μόλις 41΄΄ να απομένουν. Καλάθι του Ζήκα και 2/2 βολές του Κάντα διατήρησαν αυτή τη διαφορά (52-47) στα 13΄΄ πριν το φινάλε. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν φάουλ στον Μακρόπουλο για να σταματήσουν το χρόνο με τον έμπειρο ψηλό να έχει 0/2 βολές. Ο Κοντογιάννης πήρε το επιθετικό ριμπάουντ με τους διαιτητές να σφυρίζουν αντιαθλητικό φάουλ. Ο αριστερόχειρας forward/center είχε και αυτός 0/2 βολές όμως δεν άλλαξε κάτι μέχρι να ακουστεί η κόρνα της γραμματείας για τελευταία φορά με το 52-47 να είναι το τελικό σκορ.


Τα δεκάλεπτα: 13-8, 34-21, 42-32, 52-47

Διαιτητές: Τσίγας-Γαληνάς Χρ.

Νικόπολη Πρέβεζας (Πολίτης): Κοντογιάννης 17, Ζήκας 4, Τσιτσώνης 11(3), Ζαλοκώστας 6(2), Παπαμιχαήλ 3, Μακρόπουλος  6, Αντύπας, Δούβλης 5

Ιόνιος (Κοντογιάννης): Τσιτσές 6, Νεδέλκος 14(1), Αθανασίου, Γεωργακόπουλος 6, Σούκερας 8(1), Χατζόπουλος 2, Κάντας 3, Μαγκανάς 6, Παπαδόπουλος 2


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου