Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Ο τέλειος Μάρτιος του ΑΓΣΙ

Ο ΑΓΣ Ιωαννίνων το τελευταίο διάστημα διανύει μία τρομερή περίοδο φορμαρίσματος τρέχοντας νικηφόρο σερί 6 παιχνιδιών το οποίο του έχει δώσει τη δυνατότητα να σκαρφαλώσει στην 4η θέση του 3ου ομίλου της Β΄ Εθνικής.

Ο Μάρτιος αποτέλεσε τον τέλειο μήνα για την ομάδα του Σοφοκλή Τσουκανέλη η οποία κατάφερε στα 4 παιχνίδια που έδωσε να μετρήσει ισάριθμες νίκες όντας η μοναδική αήττητη ομάδα το συγκεκριμένο διάστημα σε ολόκληρο τον όμιλο (εξαιρετικός ήταν και ο Πρωτέας Γρεβενών αλλά με ρεκόρ 4-1).

Για να συμβεί αυτό η γιαννιώτικη ομάδα παρουσίασε μία εξαιρετικά ισορροπημένη εικόνα τόσο στο αμυντικό κομμάτι όσο και στο επιθετικό. Συγκεκριμένα το Μάρτιο είχε την καλύτερη άμυνα δεχόμενος 68.3 π. κατά Μ.Ο. Την ίδια ώρα επιθετικά ήταν ο 4ος καλύτερος σκοράροντας 75.5 π. κατά Μ.Ο.


Οι ομάδες με τις καλύτερες άμυνες τον Μάρτιο:

1. Αίολος-Γόμφοι Τρικάλων 65.8 π. Μ.Ο.

2. Τιτάνες Παλαμά 67.3 π. Μ.Ο.

3. Πρωτέας Γρεβενών 67.6 π. Μ.Ο.

-Δόξα Λευκάδας 67.6 π. Μ.Ο.

5. ΑΓΣ Ιωαννίνων 68.3 π. Μ.Ο.


Οι ομάδες με τις καλύτερες επιθέσεις τον Μάρτιο:

1. Ερμής Σχηματαρίου 79.3 π. Μ.Ο.

2. Πρωτέας Γρεβενών 78.4 π. Μ.Ο.

3. Δόξα Λευκάδας 76.7 π. Μ.Ο.

4. ΑΓΣ Ιωαννίνων 75.5 π. Μ.Ο.


Όσον αφορά τους παίκτες που διακρίθηκαν αυτό το μήνα ο Ντίνος Νικολόπουλος ήταν αναμφίβολα ο νούμερο ένα έχοντας εξαιρετικά νούμερα. Με 21.5 πόντους και 19 εύστοχα τρίποντα ήταν ο κινητήριος μοχλός των Γιαννιωτών σε αυτό το 4-0. Κομβικός ήταν και ο Γιάννης Γυφτάκης που απέδειξε ότι δουλεύει συστηματικά το μακρινό του σουτ με 11.0 πόντους και 8 τρίποντα. Οι Μάρκο Ψάλτου και Δημήτρης Μάντζιος αποτέλεσαν τις σταθερές κάτω από τα δύο καλάθια με 13.5 και 11.5 πόντους αντίστοιχα ενώ ο Χρήστος Καννής πρόσφερε 11.5 πόντους με 10 τρίποντα. Φίλιππος Ιωαννίδης και Χριστόφορος Βαγγέλης έδωσαν λύσεις από τον πάγκο με τον Βαγγέλη Μητρόπουλο να παίρνει περισσότερα λεπτά συμμετοχής αποκτώντας και αυτός ρόλο. 



Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου