Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

"Ξενιτεμένοι Γιαννιώτες": Ο "έλεγχος" των πεπραγμένων τους

φωτο: matchnews.gr

Με τον Ανδρέα Τσουμάνη να πραγματοποιεί μία ακόμα θετική εμφάνιση στην Ισπανία και την ομάδα του να παραμένει στην κορυφή του ομίλου και τον Λεωνίδα Γκουντουβά να πρωταγωνιστεί στη νίκη στην παράταση του Έσπερου ΑΟΠΑ επί του Παναχαϊκού για την Α1 ΕΣΚΑΗ συνεχίστηκε η δράση για τους Γιαννιώτες που αγωνίζονται μακριά από την πατρίδα τους. Αυτά και άλλα πολλά στο αφιέρωμα που ακολουθεί.

Λευτέρης Μαντζούκας (Παναθηναϊκός, Basket League)

Αλλάζοντας πλήρως την εικόνα του στο δεύτερο ημίχρονο όπου το επιμέρους σκορ ήταν 55-24 ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε το 40-33 με το οποίο έχανε στο 20΄ σε 88-64 φεύγοντας με το "διπλό" από την έδρα του Κολοσσού Ρόδου. Ο Λευτέρης Μαντζούκας αγωνίστηκε για 07:06 έχοντας 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Στο 15-1 το ρεκόρ των "πρασίνων" που παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Νίκος Βασιλείου (Προμηθέας Πατρών, Basket League)

"Αφεντικό" της Πάτρας ο Προμηθέας που επικράτησε με 80-60 του Απόλλωνα στο τοπικό ντέρμπι βελτιώνοντας το ρεκόρ του στο 10-4. Ο Νίκος Βασιλείου πάτησε παρκέ για 02:03 στη 2η φετινή του συμμετοχή στη Basket League.

Σπύρος Παπανικολάου (Πανερυθραϊκός, Α2 Ανδρών)

Εκτός έδρας επικράτηση με 79-74 για τον Πανερυθραϊκό επί του Φιλίππου Βέροιας και 10η νίκη στο πρωτάθλημα της Α2. Ο Σπύρος Παπανικολάου έγραψε συμμετοχή αγωνιζόμενος για 01:25 για λογαριασμό της αθηναϊκής ομάδας. 

Θοδωρής Τσίρμπας-Αναγνώστου (Αριστοτέλης Φλώρινας, Γ΄ Εθνική 5ος όμιλος)

Στοπ στο φοβερό σερί των 6 συνεχόμενων νικών που έτρεχε ο Αριστοτέλης Φλώρινας έβαλαν προχθές οι Αετοί Βέροιας κερδίζοντας με 73-69 μέσα στη Φλώρινα. Ο Θοδωρής Τσίρμπας-Αναγνώστου σημείωσε 5 πόντους με 1 εύστοχο τρίποντο.

Μάριος Τσίγκας (Ζέφυρος, Γ΄ Εθνική 6ος όμιλος)

Νέα ήττα για τον Ζέφυρο στο φετινό πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, αυτή τη φορά από τον Αρίωνα Ξάνθης με 61-42. Στους 7 πόντους ο Μάριος Τσίγκας έχοντας και 1 εύστοχο τρίποντο.

Λεωνίδας Γκουντουβάς (Έσπερος ΑΟΠΑ, Α1 ΕΣΚΑΗ)

Νίκη στην παράταση για τον Έσπερο ΑΟΠΑ με 72-63 επί του Παναχαϊκού με τον Λεωνίδα Γκουντουβά να σημειώνει 15 πόντους με 3 εύστοχα τρίποντα. Στην 3η θέση με 31 βαθμούς η ομάδα του Γιαννιώτη forward τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος. 


Οι Γιαννιώτες του Εξωτερικού

Πολυχρόνης Τσίγκας (Ανόρθωση, Basket League Κύπρου)

Με ήττα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της για την 1η φάση της Basket League Κύπρου η Ανόρθωση με 84-78 από την Ομόνοια. Ο Πολυχρόνης Τσίγκας αγωνίστηκε για 01:52 ενώ η ομάδα του τερμάτισε τη regular season στην 8η θέση με ρεκόρ 9-13. 


Ανδρέας Τσουμάνης (Sagrado Corazon Caceres, Liga EBA, Ισπανία)

Τη 18η νίκη της σημείωσε η Caceres με 73-48 επί της Torta Del Casar στο τοπικό ντέρμπι και βρίσκεται ένα βήμα μακριά από την άνοδο. Ο Ανδρέας Τσουμάνης σε 34΄ είχε 15 πόντους (1/3 τρίποντα, 3/4 δίποντα, 6/12 βολές) μαζί με 5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 ασίστ. Μία αγωνιστική έχει απομείνει για το φινάλε με την Caceres να συνεχίζει στην κορυφή με ρεκόρ 18-3 τρέχοντας σερί 17 συνεχόμενων νικών. 


*Ο Άλκης Παππάς δεν αγωνίστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο καθώς ο αγώνας του ΝΕΟΛ με τον Εθνικό αναβλήθηκε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

*Οι Μαχητές Πειραματικό Πεύκων είχαν το δεύτερο προγραμματισμένο ρεπό τους στο 2ο γύρο την περασμένη Κυριακή συνεπώς ο Δημήτρης Γεωργίου δεν αγωνίστηκε. 


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου