Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Θρύλος Ιωαννίνων-Μολοσσοί 52-76: Με σούπερ άμυνα έκαναν αποφασιστικό βήμα για τα playoff οι Μολοσσοί (vid)

Την 11η νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισαν οι Μολοσσοί επικρατώντας εύκολα στο τοπικό ντέρμπι του Θρύλου Ιωαννίνων με 76-52.

Η άμυνα ζώνης των Μολοσσών έκανε μεγάλη διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο καθώς στο τέλος του τους έφερε στο +25. Δημήτρης Ζήσης με 34 ο καλύτερος του αγώνα ενώ 13 είχε ο πολύ καλός Σταύρος Μάκης. Περικλής Κυράννας με 14, Δημήτρης Αρβανιτάκης με 10 και Κώστας Σκούμπος με 9 οι διακριθέντες του Θρύλου. 

Με το δίδυμο Μάκης-Ζήσης να ξεκινούν καλά το παιχνίδι οι Μολοσσοί βρέθηκαν στο +4 (9-5 στο 3΄). Κυράννας-Αρβανιτάκης "τραβούσαν το κουπί" επιθετικά για τον Θρύλο ο οποίος ήταν όμως πολύ άστοχος σε όλη τη διάρκεια της πρώτης περιόδου από τη "γραμμή της φιλανθρωπίας". Ο Ζήσης είχε ήδη από τα πρώτα 10 αγωνιστικά λεπτά φτάσει τους 16 πόντους αλλά είχε χρεωθεί και με 2 φάουλ. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν τη διαφορά πάνω από τους 10 (20-9) με τον Θρύλο να προσπαθεί να το μαζέψει όμως το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 26-17.

Ο Αρβανιτάκης είχε επωμισθεί τον περιορισμό του Ζήση στην πρώτη περίοδο με τον Λευτέρη Κοσμά να δίνει τη σκυτάλη για αυτό το ρόλο στον Παλιόγλου στο δεύτερο δεκάλεπτο. Πρόβλημα για τους Χατζή-Μακρή αποτέλεσε το 3ο προσωπικό φάουλ του Ζώτου που τους ανάγκασε να τον αποσύρουν γρήγορα στον πάγκο. Χωρίς καλάθι οι δύο ομάδες στα πρώτα 3΄ με τον Αρβανιτάκη να επιστρέφει "φρέσκος" στο παρκέ και με έμμεσο τρίποντο να μειώνει σε 26-20 φτάνοντας παράλληλα τους 10. Το πρώτο καλάθι των Μολοσσών ήρθε από τον Πατραμάνη που έκανε το 28-20. Στο μεγαλύτερο διάστημα ο Θρύλος πίεζε με full court press σε όλα τα μήκη και πλάτη όμως οι Μολοσσοί βρήκαν τις λύσεις με τον Πατραμάνη να συνεισφέρει σημαντικά (6 πόντοι και αρκετά ριμπάουντ) και να γίνεται ο τρίτος πόλος πίσω από τους Ζήση και Μάκη. Οι παίκτες των Χατζή-Μακρή κατάφεραν να απολαμβάνουν μία διαφορά της τάξεως των 15 πόντων στο ημίχρονο (39-24 στο 20΄).

Με σερί 5-0 μετά από 5 πόντους του Κυράννα ο Θρύλος το μάζεψε στους 10 (39-29) όμως η άμυνα ζώνης του Θρύλου δυσκόλεψε την ομάδα του coach Κοσμά καθώς οι παίκτες του ήταν στατικοί χωρίς την απαραίτητη υπομονή για τη διάσπασή της. Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν από τον Μάκη τους πόντους που χρειαζόταν για να "ξεκολλήσουν" και με σερί 7-0 ανάγκασαν τον Λευτέρη Κοσμά να καλέσει time out (46-29 στο 24΄). Το +20 ήρθε για πρώτη φορά μετά από τρίποντο του Ζήση (49-29) με τους Μολοσσούς να έχουν σε πολύ καλή κατάσταση τον Σταύρο Μάκη συνεχίζοντας από εκεί που το είχε αφήσει στο πρώτο ημίχρονο με εξαιρετική παρουσία στα αμυντικά του καθήκοντα και τα ριμπάουντ. Ο Θρύλος έμεινε χαμηλά στην επιθετική παραγωγικότητα (μόλις 9 πόντοι) με το σκορ στο 30΄ να είναι στο 58-33. 

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι Μολοσσοί συνέχισαν με την άμυνα ζώνης μέχρι περίπου και το 37΄ έχοντας σταθερά τη διαφορά γύρω στους 20 πόντους και το παιχνίδι ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Τελικό σκορ 76-52 με την ομάδα των Χατζή-Μακρή να φτάνει στο 11-3 και να έχει μπροστά της ένα ακόμα παιχνίδι πρακτικά κόντρα στον Φαίακα Κέρκυρας αφού τον αγώνα απέναντι στον Πρωτέα Ηγουμενίτσας θα τον πάρει με 20-0. Ο Θρύλος έπεσε στο 5-10 έχοντας ακόμα ένα παιχνίδι μπροστά του απέναντι στον Πύρρο Αρταίων.

MVP

Στους 34 πόντους σταμάτησε ο Δημήτρης Ζήσης κάνοντας σε ένα ακόμα παιχνίδι τη μεγάλη διαφορά για τους Μολοσσούς.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ

Γεμάτο παιχνίδι από τον Σταύρο Μάκη με 13 πόντους, μεγάλες μάχες, οι περισσότερες εκ των οποίων κερδισμένες, φοβερή άμυνα και πολλά ριμπάουντ.

Σημαντική η παρουσία και του Άρη Πατραμάνη που είχε 8 πόντους δίνοντας ώθηση και στο κομμάτι των ριμπάουντ και μάλιστα σε σημεία που το χρειαζόταν η ομάδα του.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Στο τρίτο δεκάλεπτο "καθάρισαν" ουσιαστικά την υπόθεση νίκη οι Μολοσσοί με την άμυνα ζώνης να δυσκολεύει πολύ τον Θρύλο και το επιμέρους 19-9 να τους δίνει αέρα 25 πόντων στο 30΄ (58-33). 

Τα δεκάλεπτα: 17-26, 24-39, 33-58, 52-76 

Διαιτητές: Ντάγκας-Καλαμαράς

Θρύλος Ιωαννίνων (Κοσμάς): Βαρδής, Τζίμας, Παλιόγλου 3(1), Κυράννας 14(2), Νικολίτσας, Παπαζυγούρας 2, Λυγούρας 3, Αρβανιτάκης 10, Σκούμπος 9(2), Στραγάλης 5(1), Φώτης 6, Βελογιάννης

Μολοσσοί (Χατζής-Μακρής): Κόρδας, Γκανιάτσας, Κακατσίδης 8(1), Ζήσης 34(3), Ζώτος 7, Πατραμάνης 8, Μάκης 13(2), Μάστορας, Ιωάννου 4, Βαρδάκης 2, Σχίζας

Δημήτρης Κοσίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου