Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Το step up του Χρήστου Καννή

Η φετινή σεζόν παρουσίαζε από την αρχή της ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον ΑΓΣ Ιωαννίνων καθώς μετά την αποδοχή της πρόσκλησης της ΕΟΚ ανήλθε στην Β΄ Εθνική και μάλιστα παρότι νεοφώτιστος στην κατηγορία έχει μία ανταγωνιστική ομάδα που με την υπογραφή του Σοφοκλή Τσουκανέλη φιγουράρει στην 6η θέση με 8 νίκες και 6 ήττες. 

Η αρχική 5αδα του ΑΓΣ Ιωαννίνων απαρτίζεται από τους πολύπειρους Ντίνο Νικολόπουλο και Μάρκο Ψάλτου, τον μπαρουτοκαπνισμένο πλέον στις Εθνικές Κατηγορίες, Δημήτρη Μάντζιο, τον κομβικό guard, Γιάννη Γυφτάκη, και τον εξαιρετικά ανεβασμένο Χρήστο Καννή.

Ο Γιαννιώτης guard στα 22 του πραγματοποιεί μία εξαιρετική χρονιά έχοντας γίνει κεντρικό πρόσωπο του φετινού ΑΓΣ Ιωαννίνων. Έχοντας δουλέψει σημαντικά σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού είναι σίγουρα ένας από τους πιο βελτιωμένους παίκτες του 3ου ομίλου της Β΄ Εθνικής και το πιο σημαντικό είναι ότι αποτελεί "προϊόν" των Ακαδημιών της ομάδας. Ήδη από πέρυσι ήταν έτοιμος να δείξει την πρόοδό του όμως η πρόωρη διακοπή της σεζόν λόγω της πανδημίας δεν το επέτρεψε.

 

Φέτος, βοηθάει σε πολλά κομμάτια του παιχνιδιού της ομάδας του coach Τσουκανέλη και δεν είναι απλά ένας καλός σουτέρ. Αναλαμβάνει το κατέβασμα της μπάλας, πηγαίνει στα ριμπάουντ, παίζει άμυνα και γενικότερα αποτελεί σημαντικότατο κομμάτι στο φετινό παζλ του ΑΓΣ Ιωαννίνων. Σε 14 συμμετοχές μετρά 12.3 πόντους Μ.Ο. (172 σύνολο) με 26 εύστοχα τρίποντα. Στο τελευταίο παιχνίδι απέναντι στον Πρωτέα Γρεβενών πραγματοποίησε το season high σε πόντους με 22, ενώ έχει σημειώσει μία ακόμα "20άρα" απέναντι στον Ερμή Σχηματαρίου στην εντός έδρας ήττα της ομάδας του. 

Συνολικά είναι διψήφιος στα 9 από τα 14 παιχνίδια των Γιαννιωτών και δείχνει ότι μπορεί να δώσει ακόμα περισσότερα πράγματα τόσο φέτος όσο και στο μέλλον μέσω της σκληρής δουλειάς. 


Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου