Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

"Ξενιτεμένοι Γιαννιώτες": Ηγέτης Γεωργίου, νέο double double από Τσουμάνη, καλός και με φοβερό highlight ο Παππάς (vids)

Με τον Δημήτρη Γεωργίου να πραγματοποιεί μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις οδηγώντας την ομάδα του εκ του ασφαλούς στη νίκη, τον Άλκη Παππά να είναι πολύ καλός αλλά ο ΝΕΟΛ να γνωρίζει την ήττα, τον Ανδρέα Τσουμάνη να γράφει το 10ο double double της σεζόν και τους Νίκο Βασιλείου και Λευτέρη Γκουντουβά να "μονομαχούν" στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΗ συνεχίστηκε η δράση το περασμένο Σαββατοκύριακο για τους Γιαννιώτες που αγωνίζονται μακριά από την πόλη τους.

Λευτέρης Μαντζούκας (Παναθηναϊκός, Basket League)

Τη νίκη με σκορ 103-83 πανηγύρισαν οι "πράσινοι" στο παιχνίδι απέναντι στον Άρη που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Basket League. Ο Λευτέρης Μαντζούκας αγωνίστηκε για 07:31 έχοντας 3 πόντους (1/1 δίποντα, 1/1 βολή, 0/1 τρίποντο), 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ. 

Άλκης Παππάς (ΝΕΟΛ, Β΄ Εθνική 1ος όμιλος)

Νέα ήττα γνώρισε ο ΝΕΟΛ, αυτή τη φορά με 71-69 από τον ΑΠΑΣ Νάξου Τα Φανάρια. Αυτή ήταν η 5η σερί ήττα για την ομάδα του Ληξουρίου που πλέον έχει βρεθεί στην 8η θέση του 1ου ομίλου με ρεκόρ 5-7. Όσον αφορά το παιχνίδι, ο Άλκης Παππάς ήταν πολύ καλός έχοντας 20 πόντους (3/11 τρίποντα, 3/7 δίποντα, 5/7 βολές), μοιράζοντας 7 ασίστ και κατεβάζοντας 2 ριμπάουντ σε 38:42. Highlight του αγώνα το απίστευτο τρίποντο που σημείωσε πετώντας την μπάλα σχεδόν από τη μία μπασκέτα στην άλλη στο τέλος της 3ης περιόδου.

Δείτε το απίστευτο τρίποντο που σημείωσε από το "σπίτι" του


Δημήτρης Γεωργίου (Μαχητές Πειραματικό Πεύκων, Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Απόλυτος πρωταγωνιστής της 8ης νίκης των Μαχητών στο φετινό πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής ήταν ο Δημήτρης Γεωργίου. Η ομάδα του επικράτησε με 78-67 της Ευκαρπίας με τον Γιαννιώτη guard να σημειώνει 26 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα. Στο 8-4 το ρεκόρ των Μαχητών που βρίσκονται στην 5η θέση του 4ου ομίλου.

Απολαύστε τον εν δράση (με το νούμερο 4)


Νίκος Βασιλείου (Προμηθέας 2014, Α1 ΕΣΚΑΗ)

Ήττα με 55-54 γνώρισε η νεανική ομάδα του Προμηθέα 2014 στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΗ από Έσπερο ΑΟΠΑ σε ένα μεγάλο ντέρμπι. Ο Νίκος Βασιλείου σημείωσε 16 πόντους με 2 εύστοχα τρίποντα προσπαθώντας να αποτρέψει την ήττα. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο νεαρός αθλητής ήταν στην 12αδα του Προμηθέα στο παιχνίδι κόντρα στο Περιστέρι για την Basket League την περασμένη Κυριακή, όπου η ομάδα του Ηλία Ζούρου πανηγύρισε τη νίκη.

φωτο: matchnews.gr 

Λεωνίδας Γκουντουβάς (Έσπερος ΑΟΠΑ, Α1 ΕΣΚΑΗ)

Στο ίδιο παιχνίδι, αλλά στην αντίπερα όχθη, αγωνιζόταν και ένας ακόμα Γιαννιώτης, ο Λεωνίδας Γκουντουβάς. Θα μπορούσε να πει κανείς με ευκολία ότι το παιχνίδι είχε γιαννιώτικο χρώμα καθώς ο αριστερόχειρας forward σημείωσε 14 πόντους με 2 τρίποντα όντας ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της νίκης. 


Οι Γιαννιώτες του Εξωτερικού

Πολυχρόνης Τσίγκας (Ανόρθωση, Basket League Κύπρου)

Την ήττα με σκορ 86-73 γνώρισε την περασμένη Κυριακή η Ανόρθωση από την ΑΕΚ Λάρνακας σε αγώνα που διεξήχθη στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής. Ο Πολυχρόνης Τσίγκας αγωνίστηκε για 03:18 έχοντας 1 ριμπάουντ. 

Ανδρέας Τσουμάνης (Sagrado Corazon Caceres, Liga EBA, Ισπανία)

Νέα νίκη για την Caceres με 94-88 επί της Huelva Comercio και πλέον 2η θέση με ρεκόρ 12-3. Σε 35΄ συμμετοχής ο Ανδρέας Τσουμάνης σημείωσε το 10ο double double της σεζόν έχοντας 19 πόντους (3/5 τρίποντα, 3/5 δίποντα, 4/5 βολές), 11 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο. 


*Σπύρος Παπανικολάου (Πανερυθραϊκός Α2 Ανδρών), Θοδωρής Τσίρμπας-Αναγνώστου (Αριστοτέλης Φλώρινας Γ΄ Εθνική) και Μάριος Τσίγκας (Ζέφυρος Γ΄ Εθνική) δεν αγωνίστηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο. Ο Πανερυθραϊκός θα δώσει αύριο το παιχνίδι κόντρα στην Καβάλα, ενώ στη Γ΄ Εθνική δεν υπήρχε προγραμματισμένη δράση. 


πηγή φωτογραφίας Δημήτρη Γεωργίου: Panserraikos BC (Facebook)

πηγή φωτογραφίας Ανδρέα Τσουμάνη: jaortiz@extremadura.elperiodico.com/ J. P. JIMÉNEZ

πηγή φωτογραφίας Άλκη Παππά: ΝΕΟΛ (Facebook)


Δημήτρης Κοσίνας




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου