Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Βίκος Σπάρτακος-Αναγέννηση Λαμίας 92-74: Δεν κρατιέται για την άνοδο ο Βίκος Σπάρτακος (pics, vid)

φωτο: Θανάσης Παππάς

Επιβεβαιώνοντας απόλυτα τον τίτλο του φαβορί ο Βίκος Σπάρτακος επιβλήθηκε εύκολα της Αναγέννησης Λαμίας με σκορ 92-74 σήμερα το απόγευμα στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο κάνοντας το 13Χ13.

Σίμος Ιωακειμίδης με 17 πόντους, Ντίνος Λαμπρόπουλος-Γιάννης Καστανιώτης με 13, Βασίλης Κολότσιος με 11 και Ντίνος Σταυρόπουλος με 10 οι κορυφαίοι των νικητών.

Αγγελόπουλος-Αναγνωστάκης-Ιωακειμίδης στην περιφέρεια, Σταυρόπουλος-Λαμπρόπουλος στους ψηλούς ήταν η αρχική 5αδα του coach Ρήγγα.

Το 7-2 με το οποίο προηγήθηκε η Αναγέννηση Λαμίας στο 2΄ εκμεταλλευόμενη την αμυντική χαλαρότητα των Γιαννιωτών μετατράπηκε πολύ γρήγορα σε 13-7 στο 4΄ μετά από σερί 11-0 που πραγματοποίησαν οι παίκτες του Νίκου Ρήγγα. Ιωακειμίδης και Λαμπρόπουλος ήταν οι πρωταγωνιστές επιθετικά με τον Αγγελόπουλο να οργανώνει μαεστρικά τις επιθέσεις της ομάδας του. Οι φιλοξενούμενοι αντιστάθηκαν και με επιμέρους 12-3 βρέθηκαν ξανά μπροστά με +3 (19-16). Η έλλειψη συγκέντρωσης στο αμυντικό κομμάτι συνεχίστηκε με αποτέλεσμα η Αναγέννηση να έχει γίνει "στενός κορσές". Ο Καστανίωτης έδωσε λύσεις στο "5" (6 πόντοι σε σύντομο διάστημα) και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με πολύ υψηλό σκορ μετά από τρίποντο του Αγγελόπουλο στη λήξη (29-26 στο 10΄).

φωτο: Θανάσης Παππάς


Δήμος-Κολότσιος-Πρεμέτης συνέθεσαν 3αδα guard στην περιφέρεια των γηπεδούχων στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου. Υποδειγματικός αιφνιδιασμός η πρώτη επίθεση με τον Δήμο να τρέχει την ομάδα του μοιράζοντας την ασίστ στον Κολότσιο και τον Τρικαλινό με έμμεσο τρίποντο να ανοίγει το σκορ στο δεύτερο δεκάλεπτο (32-26). Ο coach Ρήγγας βλέποντας τους παίκτες του να αδυνατούν να χτίσουν μία καλή διαφορά κάλεσε το time out στο 14΄ με το σκορ στο 34-30. Η επιστροφή στο παρκέ των Ιωακειμίδη-Λαμπρόπουλου σε συνάρτηση με την αμυντική προσήλωση του Σταυρόπουλου έφερε τη γιαννιώτικη ομάδα στο +8 (40-32) και παρά το γεγονός ότι η Αναγέννηση προσπαθούσε να κρατηθεί κοντά η διαφορά πήγε στο +10 στο 20΄ με τον Λαμπρόπουλο να είναι σε εγρήγορση κάνοντας το 48-38.

φωτο: Θανάσης Παππάς


Με τον Καστανιώτη να παίρνει επιθέσεις όντας αποδοτικός και φτάνοντας τους 13 πόντους το σκορ μετατράπηκε σε 59-42 με τους παίκτες του Νίκου Ρήγγα να αρχίζουν να αποδεικνύουν σίγα σιγά τη διαφορά δυναμικότητας που τους χώριζε από τον αντίπαλο. Όλα ξεκίνησαν από τη βελτίωση στην άμυνα και τον έλεγχο των ριμπάουντ. Η διαφορά παρέμενε σταθερά πάνω από τους 15 μέχρι και το 30΄ με το σκορ στο τέλος της περιόδου να είναι στο 69-52. 

φωτο: Θανάσης Παππάς



Το σχήμα με τους Δήμο-Κολότσιο-Αναγνωστάκη-Νταβουλτζόπουλο-Θώδη ήταν πολύ αποδοτικό στα πρώτα λεπτά του τελευταίου δεκαλέπτου με τη διαφορά να πηγαίνει πάνω από τους 20 (82-58) καθώς η πίεση στην άμυνα και η ενέργεια που έβγαλαν οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να ματσαριστούν από την Αναγέννηση. Ο Κολότσιος είχε φορτσάρει για τα καλά και έγινε ο 5ος διψήφιος σε πόντους (13) από τους Γιαννιώτες. Ο coach Ρήγγας έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον νεαρό Βαράκα χρησιμοποιώντας έτσι και τους 12 παίκτες που είχε στη διάθεσή του. Μάλιστα μαζί με τον Δήμο πρόσφεραν τα δύο highlights της αναμέτρησης καρφώνοντας αμφότεροι στον αιφνιδιασμό. Το τελικό 92-74 έφερε το 13ο ροζ φύλλο και πλέον ο Βίκος Σπάρτακος πηγαίνει στο ρεπό της επόμενης εβδομάδας έχοντας κάνει ένα ακόμα βήμα για την εκπλήρωση του στόχου της ανόδου. 


MVP

Δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς μόνο έναν παίκτη στο σημερινό αγώνα. Ο Σίμος Ιωακειμίδης με 17 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ. Γιάννης Καστανιώτης και Ντίνος Λαμπρόπουλος ήταν επίσης καθοριστικοί με 13.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ

Καλό παιχνίδι πραγματοποίησαν τόσο ο Ντίνος Σταυρόπουλος με 10 πόντους και πολλά ριμπάουντ όσο και ο Βασίλης Κολότσιος που είχε 11 πόντους ερχόμενος από τον πάγκο.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Όπως έχει συνηθίσει σε πολλά παιχνίδια τη φετινή σεζόν ο Βίκος Σπάρτακος πάτησε το γκάζι στο τρίτο δεκάλεπτο και με επιμέρους 21-14 έφτασε στο 69-52 στο 30΄ καθαρίζοντας ουσιαστικά το παιχνίδι.



Τα δεκάλεπτα: 29-26, 48-38, 69-52, 92-74

Διαιτητές: Ντίγκο-Σταμπουλής

Βίκος Σπάρτακος (Ρήγγας-Καΐκας): Νταβουλτζόπουλος 6, Κολότσιος 11(2), Αναγνωστάκης 4(1), Λαμπρόπουλος 13, Ιωακειμίδης 17(1), Καστανιώτης 13(1), Αγγελόπουλος 9(1), Θώδης, Πρεμέτης 2, Βαράκας 2, Σταυρόπουλος 10(2), Δήμος 5

Αναγέννηση Λαμίας (Κουμπούρας): Φετοκάκης 8(1), Λιάπης 7(1), Αντωνόπουλος 5(1), Κουμπούρας 3(1), Χρυσοσπάθης 2, Χαντζόπουλος 12(2), Πελεκούδας 20, Κονταλάτος 17(2)



Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου