Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Μολοσσοί-Ιόνιος 64-58: Βροντοφώναξαν "παρών" για τα playoff οι Μολοσσοί (pics)

φωτο: Θανάσης Παππάς

Σε ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, όπως ακριβώς δηλαδή και στο αντίστοιχο του 1ου γύρου, οι Μολοσσοί ήταν αυτοί που πανηγύρισαν στο τέλος με 64-58 μπαίνοντας ξανά δυναμικά στο κόλπο της δυάδας καθώς κάλυψαν και τη διαφορά της ήττας του πρώτου αγώνα.

Οι Μολοσσοί έδειξαν μεγάλη θέληση για να φτάσουν στην κατάκτηση του ροζ φύλου και παρά το γεγονός ότι στο 35΄ έχασαν τον Ζήση με 5 φάουλ, κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες με τον Ζώτο, που ήταν ο κορυφαίος του αγώνα, αλλά και τους Μάκη-Κακατσίδη-Κόρδα να δίνουν πολύτιμες λύσεις, έφτασαν στην 9η νίκη της σεζόν.

Ζώτος με 16 πόντους ο καλύτερος παίκτης του αγώνα, 14 είχε ο πολύ καλός Κακατσίδης και 13 πρόσθεσε ο Ζήσης. Μασλαρινός με 12, Μαγκανάς με 11 και Σούκερας-Νεδέλκος με 10 αυτοί που διακρίθηκαν από τον Ιόνιο.

Ζώτος-Κακατσίδης-Ζήσης-Ιωάννου-Μάκης ήταν οι 5 που επέλεξαν Χατζής-Μακρής να ξεκινήσουν το παιχνίδι. Στην αντίπερα όχθη, ο Κοντογιάννης είχε στο αρχικό του σχήμα τους Μαγκανά-Σούκερα-Νεδέλκο-Τσιτσέ-Χατζόπουλο.

Στην αρχή του αγώνα ο Ιόνιος ακουμπώντας στο low post την μπάλα προηγήθηκε με 5-2 όμως οι Μολοσσοί πολύ γρήγορα βρήκαν τις λύσεις. Με μεγάλο πρωταγωνιστή σε όλη τη διάρκεια του δεκαλέπτου τον Ζώτο (8 πόντοι) που είχε αναλάβει αμυντικά τον περιορισμό του Μαγκανά και έβγαζε μπόλικη ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ, οι Γιαννιώτες βρέθηκαν στο 13-7 στο 6΄. Ο Χατζόπουλος ήταν ο παίκτης που προσπαθούσε περισσότερο από πλευράς Ιονίου (7 πόντοι) όμως οι Μολοσσοί διατήρησαν τη διαφορά σταθερά φτάνοντας και στο +9 λίγο πριν το φινάλε της περιόδου (22-13). Τελικά το σκορ στο 10΄ ήταν 22-14. 

φωτο: Θανάσης Παππάς

Το τρίποντο του Μάκη έφερε για πρώτη φορά την ομάδα του πάνω από τους 10 (25-14) με τον Μασλαρινό να απαντά στην αμέσως επόμενη φάση με τον ίδιο τρόπο (25-17). Λίγο αργότερα οι Μολοσσοί με τον Ζώτο να συνεχίζει να τους οδηγεί βρέθηκαν στο +13 (32-19) όμως η ομάδα της Κέρκυρας δεν το έβαλε κάτω. Ο coach Κοντογιάννης με τον Παπαδόπουλο στο παρκέ απέκτησε έναν αξιόπιστο ριμπάουντερ που έκανε ζημία στην άμυνα των γηπεδούχων με τα επιθετικά "σκουπίδια". Μάλιστα ο Ιόνιος τρέχοντας σερί 10-0 μείωσε στους 3 (32-29) αναγκάζοντας το προπονητικό δίδυμο των Γιαννιωτών να καλέσει time out. Ο Ιόνιος είχε το μομέντουμ μέχρι και το τέλος του πρώτου μισού καταφέρνοντας με τον Μασλαρινό, που πρόσφερε πολλές λύσεις με το μακρινό του σουτ, να ισοφαρίσει σε 35-35. Οι δύο ομάδες πήγαν χέρι χέρι στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

φωτο: Θανάσης Παππάς


Καλύτερο ξεκίνημα στην τρίτη περίοδο πραγματοποίησε ο Ιόνιος καθώς με σερί 4-0 ανέκτησε τα ηνία για πρώτη φορά με την αρχή του αγώνα (39-35). Οι γηπεδούχοι με σερί 6-0 μετά από δύο έμμεσα τρίποντα των Ζώτου-Ζήση μετέτρεψαν το σκορ σε 41-39 όμως οι εναλλαγές στην πρωτοπορία ήταν συνεχόμενες με τους Κερκυραίους να κάνουν το 45-41. Οι Μολοσσοί δεν άφησαν τους αντιπάλους τους να ξεφύγουν (45-45) με τον Ιόνιο ναι είναι αυτός που ολοκλήρωσε το δεκάλεπτο μπροστά με +2 (48-46 στο 30΄). 

φωτο: Θανάσης Παππάς


Πολύ σκληρό παιχνίδι σε όλη τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου με τους Μολοσσούς με επιμέρους 8-3 να κάνουν το σκορ 53-51 όμως να έχουν να διαχειριστούν μία δύσκολη κατάσταση καθώς περίπου στο 35΄ ο Ζήσης αποβλήθηκε με το 5ο προσωπικό του φάουλ και ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο στο 53-53. Ο Ζώτος με κλέψιμο έδωσε την ασίστ στον Κόρδα με τον έμπειρο guard με τρίποντο να κάνει το 56-53. Ο Ιόνιος ήταν σε όλο το δεύτερο μισό πολύ άστοχος από τη "γραμμή της φιλανθρωπίας" και ο Κακατσίδης με μεγάλο δίποντο έκανε το 58-53. Τα μεγάλα σουτ των Μολοσσών συνεχίστηκαν με τον Μάκη αυτή τη φορά σε μία φαινομενικά σκοτωμένη επίθεση να ευστοχεί σε τρίποντο με ταμπλό φέρνοντας την ομάδα του στο +8 (61-53). 

φωτο: Θανάσης Παππάς


Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 61-56 με τους Μολοσσούς με 3/4 βολές να κάνουν το 64-56 και το τελικό 64-58 να γίνεται με layup του Γεωργακόπουλου στην τελευταία φάση.

Το μεγάλο τρίποντο του Μάκη


MVP

Σπουδαία εμφάνιση από τον Σωτήρη Ζώτο που είχε 16 πόντους, έπαιξε σπουδαία άμυνα και έβγαλε τρομερή ενέργεια στο παρκέ κυνηγώντας σε όλο το παιχνίδι και τα ριμπάουντ. Ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια με τη φανέλα των Μολοσσών τη φετινή σεζόν.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ

Ο Θάνος Κακατσίδης έκανε πολύ καλό παιχνίδι με 14 πόντους, βγαίνοντας μπροστά και στα κρίσιμα ενώ ήταν κάτι παραπάνω από συνεπής και στα αμυντικά του καθήκοντα.

Ο Σταύρος Μάκης ήταν επίσης σημαντικός, έβαλε το μεγάλο τρίποντο που μετέτρεψε το σκορ σε 61-53 "κόβοντας" τα πόδια του Ιονίου μετρώντας συνολικά 9 πόντους και αμέτρητες μάχες κάτω από τα 2 καλάθια.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Η αντίδραση των Μολοσσών όταν αποβλήθηκε ο αρχηγός τους ήταν υποδειγματική. Το προπονητικό επιτελείο των Γιαννιωτών έβγαλε "άσσους από το μανίκι" με αποτέλεσμα το 53-53 να γίνει με επιμέρους 11-5 64-58 και να δώσει τη νίκη στους Μολοσσούς.

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 35-35, 46-48, 64-58

Διαιτητές: Ντάγκας-Λύτρας

Μολοσσοί (Χατζής-Μακρής): Κόρδας 4(1), Σιδηρόπουλος, Κακατσίδης 14(1), Ζήσης 13(1), Ζώτος 16, Πατραμάνης 5(1), Μάκης 9(2), Μάστορας, Ιωάννου 1, Γκρεκός 2

Ιόνιος (Κοντογιάννης): Χατζόπουλος 8, Τσιτσές 2, Νεδέλκος 10, Μαγκανάς 11, Μασλαρινός 12(2), Παπαδόπουλος 2, Σούκερας 10, Γεωργακόπουλος 3


Δημήτρης Κοσίνας








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου