Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Κώστας Κρικώνης στο Epirusbasket.gr: "Με υγεία και σοβαρότητα θα είμαστε στα playoff"

Ένας από τους καλύτερους παίκτες και της φετινής Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ είναι χωρίς καμία αμφιβολία ο Κώστας Κρικώνης. Ο πολύπειρος combo guard πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν έχοντας 13.4 πόντους Μ.Ο. και είναι ένας από τους ηγέτες της εξαιρετικής πορείας της Παραμυθιάς που μετά τον 1ο γύρο βρίσκεται στην κορυφή του Βορείου ομίλου με ρεκόρ 7-1. Ο Κώστας Κρικώνης μίλησε στο Epirusbasket.gr για την παρουσία της ομάδας του στο φετινό πρωτάθλημα, τον στόχο των playoff, τον ανταγωνιστικό Βόρειο όμιλο όπου 4 ομάδες διεκδικούν 2 προνομιούχες θέσεις και πολλά ακόμη.

Στην αρχή της κουβέντας ο παίκτης της Παραμυθιάς δήλωσε ικανοποιημένος μεν με την παρουσία της ομάδας του στο πρώτο μισό της σεζόν, προβληματισμένος δε κυρίως για τις χαμένες διαφορές στα ντέρμπι: 

"Από τη στιγμή που υπάρχουν 4 ικανές ομάδες που διεκδικούν 2 θέσεις και εμείς είμαστε στην 1η θέση δεν μπορώ να μην είμαι ικανοποιημένος. Η αλήθεια όμως είναι ότι η ήττα στο ντέρμπι από τους Μολοσσούς και οι χαμένες διαφορές στα τελευταία λεπτά των ντέρμπι μας αφήνουν μία γλυκόπικρη γεύση".

Παραμυθιά, Ιόνιος, Νικόπολη και Μολοσσοί δείχνουν ότι βρίσκονται μία ταχύτητα πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου. Άρα εύλογη είναι η σκέψη ότι τα μεταξύ τους ντέρμπι θα κρίνουν την πρώτη δυάδα. Ο guard της Παραμυθιάς συμφωνεί με τη συγκεκριμένη άποψη τονίζοντας:

"Δύσκολα βλέπω κάποια από τις άλλες ομάδες να κάνει κάποια έκπληξη. Ίσως κάποια ομάδα της Κέρκυρας εντός έδρας. Γι' αυτό οι διαφορές με τον Ιόνιο και τη Νικόπολη, που θα μπορούσαν να είναι κοντά στους 10 πόντους και χάθηκαν, μας άφησαν τη γλυκόπικρη γεύση".

Φυσικά, δεν μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε τις προβλέψεις του σχετικά με την κατάληξη της φετινής μάχης για τα playoff, με τον Γιαννιώτη αθλητή να δίνει τα προγνωστικά του:

"Αν είμαστε σοβαροί και υπερασπιστούμε την έδρα μας νομίζω δε θα έχουμε κανένα πρόβλημα να είμαστε στην προνομιούχο δυάδα μιας και έχουμε μόνο ένα ντέρμπι εκτός, αυτό με τον Ιόνιο. Ελαφρύ προβάδισμα δίνω και στον Ιόνιο, με τον οποίο έχω την αίσθηση ότι θα παλέψουμε για την πρώτη θέση την τελευταία αγωνιστική. Εκτός αν Μολοσσοί και Νικόπολη έχουν άλλη άποψη στην έδρα τους...".  

Ποια πιστεύει όμως ότι είναι τα στοιχεία που θα διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο για την Παραμυθιά ώστε να είναι στην πρώτη δυάδα στο τέλος και ποια η άποψή του για το ρόστερ της ομάδας;

"Βασικό στο δεύτερο γύρο είναι να κάνουμε πλήρεις προπόνηση. Λόγω της στρατιωτικής τους θητείας οι Βασίλης Μπέλλος και Πέτρος Τάχιας έχουν κάνει μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού προπονήσεις. Αν συνυπολογίσουμε και τους μικροτραυματισμούς σπάνια μπορέσαμε να κάνουμε οικογενειακό διπλό. Οπότε το βασικό είναι να είμαστε υγιείς και ίσως να βρούμε ένα καλό μέσο για τα παιδιά..."(σ.σ. γέλια).

"Όσον αφορά το ρόστερ της ομάδας θεωρώ ότι έχουμε δύο παίκτες σε κάθε θέση. Μόλις λύσουμε και αυτά τα θεματάκια που ανέφερα πριν τότε θα μιλάμε αλήθεια για ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ". 

φωτο: Γιάννης Κοσμάς


Η εμπειρία του από την κατηγορία είναι τεράστια αποτελώντας έναν από τους πλέον κατάλληλους ανθρώπους για να μιλήσουν για το επίπεδο των δύο ομίλων της φετινής Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ:

"Στον όμιλό μας, που έχω και καλύτερη εικόνα, οι ομάδες είναι δύο ταχυτήτων. Οι 4 πρώτες και μετά οι άλλες 5. Το όμορφο όμως είναι πως όλες οι ομάδες προωθούν νεαρούς αθλητές οπότε η πορεία τους δεν μπορεί να κριθεί από τις νίκες αλλά από τις πολύτιμες εμπειρίες που δίνουν στα νέα παιδιά. Αυτό κάνουμε και εμείς καθώς εκτός από μένα, τον Μάλλιο και τον Τσιρώνη, όλοι οι υπόλοιποι αθλητές είναι κάτω των 25 με δύο μάλιστα μαθητές Β΄ Λυκείου".

"Ο άλλος όμιλος φαίνεται να είναι πιο αδύναμος όμως εκεί συμμετέχει το μεγάλο φαβορί για άνοδο, η Δόξα-Πύρρου Άρτας. Ελπίζω να τους συναντήσουμε στον τελικό!". 

Ο Τάκης Παππάς ανέλαβε το περασμένο καλοκαίρι head coach της Παραμυθιάς με τον Κώστα Κρικώνη να λέει μόνο τα καλύτερα για τη συνεργασία τους:

"Η πορεία του coach είναι γνωστή και η ποιότητά του δεδομένη. Πολλή δουλειά, μπασκετικές γνώσεις και καυστικό χιούμορ είναι βασικά του χαρακτηριστικά και θεμέλια πάνω στα οποία χτίζεται η ομάδα μας".

Παραμυθιά και Κρικώνης έχουν τη φιλοδοξία και το κίνητρο να βρεθούν στα playoff και ο στόχος που είχε τεθεί το καλοκαίρι ήταν αυτός. Ήταν όμως αυτός ο μοναδικός λόγος που συντέλεσε στο να αγωνιστεί στην Παραμυθιά;

"Αν δεν έβρισκα κάποια ομάδα με κίνητρο ίσως να σταματούσα! Όμως ακόμα θέλω να πετύχω πραγματάκια ως παίκτης πριν αφοσιωθώ στο επόμενο βήμα. Ο Τσιρώνης και ο Μάλλιος που βρισκόταν ήδη από πέρυσι στην ομάδα και έχουμε αγωνιστεί για χρόνια μαζί στο παρελθόν έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου. Επίσης οι στόχοι της διοίκησης καθώς και οι άνθρωποι που την απαρτίζουν, άνθρωποι απλοί που είναι πάντα δίπλα μας και ζουν για την Παραμυθιά, ήταν ένας ακόμα καθοριστικός λόγος".

Πριν την ολοκλήρωση της συζήτησης η κουβέντα πήγε και στο IBC, ομάδα με την οποία έζησε μεγάλες στιγμές ως παίκτης από τη Γ΄ ΕΣΚΑΒΔΕ μέχρι και τη Γ΄ Εθνική όντας καθοριστικός σε όλη αυτή την πορεία. Πλέον υπηρετεί την ομάδα από από διαφορετικό πόστο:

"Ως παίκτης του IBC αγωνίστηκα στο πρώτο του ματς στο Γ΄ τοπικό και σε όλα όσα ακολούθησαν μέχρι και που ανέβηκε στη Γ΄ Εθνική. Από εκεί και πέρα συνεχίζω να αγωνίζομαι από άλλα πόστα και από την κερκίδα! Ταυτόχρονα προπονώ το εφηβικό και άλλα δύο τμήματα των Ακαδημιών. Η σχέση μου είναι πραγματικά εξαιρετική και οι αναμνήσεις μου ως παίκτης μοναδικές!".


Ο Γιαννιώτης αθλητής έστειλε τις ευχές του σε όλο τον κόσμο ενόψει της νέας σεζόν:

"Κλείνοντας Δημήτρη θα ήθελα να σου δώσω συγχαρητήρια για την αφοσίωση και τη δουλειά που κάνεις και να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο καλή χρονιά με υγεία! Μία χρονιά στα γήπεδα μία χρονιά γεμάτη". 


Δημήτρης Κοσίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου