Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022

Αφιέρωμα: Οι 10 κορυφαίες ατομικές εμφανίσεις των Γιαννιωτών


Η δράση στις Εθνικές Κατηγορίες έχει διακοπεί λόγω της πανδημίας μέχρι και τις 22 Ιανουαρίου και αυτό αποτελεί μία καλή ευκαιρία να θυμηθούμε τις καλύτερες ατομικές εμφανίσεις παικτών του ΑΓΣ Ιωαννίνων και του IBC στις πρώτες 11 αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής. Αυτό θα γίνει μέσω ενός top 10 και σημαντικό ρόλο όσο προσεγγίζουμε τις πρώτες θέσεις παίζει φυσικά οι εξαιρετικές ατομικές εμφανίσεις να συνοδεύτηκαν και με νίκες. 


#10 Μπάμπης Μουρατίδης VS Αίολος-Γόμφοι Τρικάλων (26 πόντοι με 5 τρίποντα)


Στην 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος το IBC φιλοξένησε τον Αίολο-Γόμφοι Τρικάλων στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο. Η ομάδα του Γιάννη Παπαδόπουλου κόντραρε στα ίσια ένα από τα μεγάλα φαβορί για άνοδο χάνοντας στο τέλος το παιχνίδι με 65-64. Κύριος λόγος της ανταγωνιστικής εικόνας των Γιαννιωτών ήταν η εμφάνιση του Μπάμπη Μουρατίδη που είχε σημειώσει 26 πόντους με 5 τρίποντα.

#9 Ντίνος Νικολόπουλος VS Ερμής Σχηματαρίου (31 πόντοι με 5 τρίποντα)




Ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι για μία εκ των δύο γιαννιώτικων ομάδων ήταν αυτό του ΑΓΣ Ιωαννίνων κόντρα στον πρωτοπόρο του 3ου ομίλου, Ερμή Σχηματαρίου. Ο ΑΓΣ Ιωαννίνων ήταν πολύ καλός στον αγώνα που διεξήχθη στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής αλλά η ομάδα του Νίκου Οικονόμου έφυγε τελικά με το "διπλό" με 96-87. Ο Ντίνος Νικολόπουλος ήταν "συγκινητικός" με 31 πόντους και 5 τρίποντα αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ήττα.

#8 Γιάννης Γυφτάκης VS Νίκη Βόλου (18 πόντοι με 2 τρίποντα)




Την καλύτερή του εμφάνιση μέχρι στιγμής με τη φανέλα του ΑΓΣ Ιωαννίνων στο φετινό πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής ο Γυφτάκης τη φύλαξε για το τελευταίο παιχνίδι του 2021 απέναντι στη Νίκη Βόλου. Η ομάδα του Σοφοκλή Τσουκανέλη επικράτησε με 82-74 των Βολιωτών και ένας από τους δύο πρωταγωνιστές ήταν χωρίς καμία αμφιβολία ο 22χρονος playmaker . Σημείωσε 18 πόντους με 2 τρίποντα, όμως το κυριότερο ήταν η άριστη οργάνωση του παιχνιδιού και φυσικά η εξαιρετική παρουσία του στο αμυντικό κομμάτι.

#7 Μάρκο Ψάλτου VS Νίκη Βόλου (21 πόντοι)/ Δημήτρης Μάντζιος VS Τιτάνες Παλαμά (21 πόντοι)/ Μπάμπης Μουρατίδης VS Πρωτέα Γρεβενών (21 πόντοι με 2 τρίποντα)


Η μοναδική τριπλή συγκατοίκηση που θα βρούμε στο top 10 βρίσκεται στη θέση 7. Ο Μάρκο Ψάλτου ήταν ο έτερος πρωταγωνιστής του ροζ φύλλου που κατέκτησε ο ΑΓΣ Ιωαννίνων απέναντι στη Νίκη Βόλου στις 22 Δεκεμβρίου έχοντας 21 πόντους και όντας καθοριστικός στα κρίσιμα σημεία του αγώνα. 

Στις 28 Νοεμβρίου με ηγέτη τον Δημήτρη Μάντζιο ο ΑΓΣ Ιωαννίνων υπερκερούσε το εμπόδιο των Τιτάνων Παλαμά με 72-68 κατακτώντας τότε την πρώτη εντός έδρας νίκη της σεζόν. Ο Γιαννιώτης center είχε 21 πόντους.

Μία από τις πιο κομβικές νίκες μέχρι στιγμής στο δρόμο για τη σωτηρία το IBC τη σημείωσε την 4η αγωνιστική απέναντι στον Πρωτέα Γρεβενών με 66-60. Ο Μουρατίδης δήλωσε "παρών" με 21 πόντους.

#6 Μάρκο Ψάλτου VS IBC (23 πόντοι)




Το πρώτο μεγάλο τοπικό ντέρμπι είχε νικητή των ΑΓΣ Ιωαννίνων που επικράτησε στις 19 Δεκεμβρίου του IBC με 72-67. Ο πολύπειρος Μάρκο Ψάλτου έδωσε τα διαπιστευτήριά του με τους 23 πόντους που σημείωσε όντας η κεντρική φιγούρα του ντέρμπι.

#5 Παναγιώτης Σπηλιόπουλος VS Ολυμπιακός Βόλου (24 πόντοι με 6 τρίποντα)




Το καλύτερο φετινό παιχνίδι με το IBC ο Παναγιώτης Σπηλιόπουλος το πραγματοποίησε στις 21 Νοεμβρίου στη μεγάλη νίκη των Γιαννιωτών με 88-76 επί του Ολυμπιακού Βόλου. Ο forward του Γιάννη Παπαδόπουλου σημείωσε 24 πόντους με 6 τρίποντα όντας ασταμάτητος.

#4 Μπάμπης Μουρατίδης VS Τιτάνες Παλαμά (25 πόντοι με 1 τρίποντο)




Στην πρεμιέρα της Β΄ Εθνικής το IBC κατακτούσε μεγάλη νίκη με 85-71 επί των Τιτάνων Παλαμά με τον Θεσσαλονικιό guard να συστήνεται στο γιαννιώτικο κοινό με 25 πόντους.

#3 Ντίνος Νικολόπουλος VS Αναγέννηση Καρδίτσας (27 πόντοι με 4 τρίποντα)


Το μεγαλύτερο "διπλό" μέχρι στιγμής για το ΑΓΣ Ιωαννίνων ήταν αυτό στην πολύ δύσκολη έδρα της Αναγέννησης Καρδίτσας με 79-78 στις 5 Δεκεμβρίου. Ο Νικολόπουλος έδειξε την κλάση του παίρνοντας την ομάδα του από το χέρι με τους 27 πόντους και τα 4 τρίποντα.

#2 Μπάμπης Μουρατίδης VS Ολυμπιακός Βόλου (29 πόντοι με 7 τρίποντα)




Μία από τις ατομικές επιδόσεις που μνημονεύονται ακόμα ήταν αυτή του Μουρατίδη απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου με 88-76. Είχε σταματήσει στους 29 πόντους με 7 τρίποντα και δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι σε πολλές περιπτώσεις είχε κρατήσει την ομάδα του όρθια οδηγώντας την τελικά στο ροζ φύλλο.

#1 Ντίνος Νικολόπουλος VS Μελίκη (33 πόντοι με 8 τρίποντα)


Η πρώτη θέση ανήκει δικαιωματικά στον Ντίνο Νικολόπουλο καθώς στις 7 Νοεμβρίου είχε δώσει μία πραγματική παράσταση στην έδρα της Μελίκης. Ο αρχισκόρερ του ΑΓΣ Ιωαννίνων είχε σημειώσει 33 πόντους με όπλο του το δυνατό του σημείο, δηλαδή το εξαιρετικό μακρινό σουτ, καθώς είχε ευστοχήσει σε 8 τρίποντα οδηγώντας τότε τους Γιαννιώτες στην πρώτη νίκη της σεζόν.

Δημήτρης Κοσίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου