Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

"Ξενιτεμένοι Γιαννιώτες": Ο "έλεγχος" του περασμένου Σαββατοκύριακου


Μία all around εμφάνιση του Ανδρέα Τσουμάνη και τη 10η σερί νίκη της ομάδας του, τον διψήφιο Άλκη Παππά στη Β΄ Εθνική και τον διψήφιο Μάριο Τσίγκα στη Γ΄ Εθνική περιελάμβανε μεταξύ άλλων το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε όσον αφορά τους Γιαννιώτες που αγωνίζονται μακριά από την πόλη τους. Για πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τις εμφανίσεις τους. 

Άλκης Παππάς (ΝΕΟΛ, Β΄ Εθνική 1ος όμιλος)

Δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το 2022 για το Ληξούρι το οποίο ηττήθηκε στην έδρα του με 79-75 από την Αχαγιά 82΄ για τη 12η αγωνιστική. Αυτή μάλιστα ήταν η 4η συνεχόμενη ήττα της ομάδας του Γιαννιώτη guard και πλέον βρίσκεται στην 7η θέση με ρεκόρ 5-6. Ο Παππάς σημείωσε 15 πόντους με 4 εύστοχα τρίποντα στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής.

Δημήτρης Γεωργίου (Μαχητές Πειραματικό Πεύκων, Β΄ Εθνική 4ος όμιλος)

Την ήττα με 70-57 γνώρισαν εκτός έδρας οι Μαχητές από τον Πανσερραϊκό για τη 13η αγωνιστική της Β΄ Εθνικής. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρισκόταν μπροστά στο 30΄ με 49-50, όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο το επιμέρους 21-7 του Πανσερραϊκού ανέτρεψε το σκηνικό. 9 πόντους με 3 τρίποντα είχε ο Γεωργίου από πλευράς Μαχητών. Στην 5η θέση του ομίλου με ρεκόρ 7-4 βρίσκονται οι Θεσσαλονικείς.

Θοδωρής Τσίρμπας-Αναγνώστου (Αριστοτέλης Φλώρινας, Γ΄ Εθνική 5ος όμιλος)

Τέλος στο σερί των 2 ηττών έβαλε ο Αριστοτέλης Φλώρινας την περασμένη Κυριακή με την εύκολη επικράτηση με 70-46 επί των Γαλάζιων στο παιχνίδι που διεξήχθη στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Γ΄ Εθνικής. Ο Τσίρμπας-Αναγνώστου αγωνίστηκε κανονικά στο παιχνίδι έχοντας 2 πόντους. Στο 5-4 το ρεκόρ της ομάδας του coach Μουρουζίδη που βρίσκεται στην 4η θέση του 5ου ομίλου.

Μάριος Τσίγκας (Ζέφυρος, Γ΄ Εθνική 6ος όμιλος)

Μία από τις καλύτερές του εμφανίσεις στη φετινή σεζόν πραγματοποίησε ο Μάριος Τσίγκας στη νέα ήττα της ομάδας του με 99-55 από τον Α.Ο. Γαλατίστας. Ο Τσίγκας σημείωσε 14 πόντους με 1 τρίποντο όμως η καλή του εμφάνιση δε συνοδεύτηκε από το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στις 9 συνεχόμενες ήττες ο Ζέφυρος που βρίσκεται στην τελευταία θέση του 6ου ομίλου χωρίς καμία νίκη (0-9).

Νίκος Βασιλείου (Προμηθέας Πατρών, U18 Rising Stars)

Το Τουρνουά U18 Rising Stars που διοργανώνει η ΕΟΚ είχε την προγραμματισμένη του Β΄ Φάση το περασμένο Σαββατοκύριακο με τον Προμηθέα να δίνει 2 παιχνίδια κόντρα σε Ολυμπιακό και Δούκα στην Αθήνα. Ο Βασιλείου αγωνίστηκε στον αγώνα του Σαββάτου κόντρα στον Ολυμπιακό στον οποίο η ομάδα του επικράτησε με 60-48. Σε 11:00 λεπτά συμμετοχής κατέβασε 3 ριμπάουντ και μοίρασε 1 ασίστ. Οι Πατρινοί ντούμπλαραν τις νίκες τους κόντρα στα Εκπαιδευτήρια Δούκα την Κυριακή με 69-64 με τον Βασιλείου να μην αγωνίζεται στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Στους 9 βαθμούς και την 3η θέση με ρεκόρ 4-1 ο Προμηθέας μετά την ολοκλήρωση και της Β΄ Φάσης. 


Οι Γιαννιώτες του Εξωτερικού

Πολυχρόνης Τσίγκας (Ανόρθωση, Basket League Κύπρου)

Ήττα με 90-74 γνώρισε η Ανόρθωση του Πολυχρόνη Τσίγκα από τον 2ο του βαθμολογικού πίνακα Κεραυνό Στροβόλου σε παιχνίδι που διεξήχθη για την 14η αγωνιστική της Basket League Κύπρου. Ο Τσίγκας πάτησε παρκέ για 04:14 χωρίς να σημειώσει κάποιο πόντο. Στην 6η θέση με 7 νίκες και 7 ήττες η Ανόρθωση.

Ανδρέας Τσουμάνης (Sagrado Corazon Caceres, Liga EBA, Ισπανία)

H Caceres δεν άλλαξε τις καλές συνήθειες ούτε το 2022 καθώς συνεχίζει να εντυπωσιάζει με το νικηφόρο σερί που τρέχει και την έχει φέρει στην 3η θέση του ομίλου της με 11 νίκες και 3 ήττες. Την Κυριακή έφτασε τις 10 συνεχόμενες νίκες με το 83-68 επί της CBSFDO με τον Τσουμάνη σε 38 λεπτά συμμετοχής να έχει μία all around εμφάνιση με 18 πόντους (1/5 τρίποντα, 4/7 δίποντα, 7/8 βολές), 12 ριμπάουντ (7 επιθετικά- 5 αμυντικά), 7 ασίστ, 3 κλεψίματα και 1 τάπα. 

Δείτε στο παρακάτω βίντεο που ετοίμασε η ισπανική ομοσπονδία highlights του Ανδρέα Τσουμάνη από τη φετινή σεζόν.


*Λευτέρης Μαντζούκας και Σπύρος Παπανικολάου δεν αγωνίστηκαν καθώς το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ηρακλή για την Basket League αναβλήθηκε χθες λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει την Αθήνα, ενώ ο αγώνας του Πανερυθραϊκού  με την Ελευθερούπολη για την Α2 Ανδρών αναβλήθηκε το Σάββατο λόγω κορονοϊού.

πηγή φωτογραφίας Άλκη Παππά: Hellenic Basketball Federation (Facebook)

πηγή φωτογραφίας Δημήτρη Γεωργίου: Panserraikos BC (Facebook)

πηγή φωτογραφίας Ανδρέα Τσουμάνη: jaortiz@extremadura.elperiodico.com/ J. P. JIMÉNEZ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου