Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Θρύλος Ιωαννίνων-Νικόπολη Πρέβεζας 48-54: Δια πυρός και σιδήρου η Νικόπολη με clutch Τσιτσώνη (pics)

φωτο: Θανάσης Παππάς

Σε ένα παιχνίδι που δε διεκδίκησε δάφνες ποιότητας όμως ήταν ανταγωνιστικό μέχρι τέλους η Νικόπολη, με την εμπειρία της και τον clutch Τσιτσώνη να κάνει τη διαφορά, κατάφερε να φύγει με το ροζ φύλλο από τα Γιάννενα νικώντας τον Θρύλο με 54-48 και παρέμεινε δυνατά στο κόλπο για την πρώτη δυάδα.

23 πόντους για τους νικητές είχε ο Τσιτσώνης και 15 ο Κοντογιάννης. Η πολύ καλή εμφάνιση του Παπαζυγούρα πήγε στράφι για τους Γιαννιώτες καθώς ο νεαρός αθλητής είχε 21 πόντους. 

Αρβανιτάκης-Κυράννας-Σκούμπος-Λυγούρας-Φώτης ήταν οι αρχικές επιλογές του Λευτέρη Κοσμά με τον Σπύρο Πολίτη στην αντίπερα όχθη να εκκινεί με τους Παπαμιχαήλ-Τσιτσώνη-Αντύπα-Δούβλη-Κοντογιάννη.  

Χέρι χέρι πήγαιναν στα πρώτα τρία λεπτά της αναμέτρησης οι δύο ομάδες με την πρόθεση του coach Κοσμά να πάρει επιθέσεις ο Φώτης στο low post να είναι εμφανής και το νεαρό ψηλό με 4/4 βολές να έχει μπροστά το Θρύλο με 9-5. Η Νικόπολη με τον Τσιτσώνη να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, να ευστοχεί δηλαδή σε μακρινά σουτ, και με τον Κοντογιάννη να βρίσκει για πρώτη φορά το δρόμο προς το καλάθι, πέρασε μπροστά με 10-9. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν άμυνα ζώνης και ο Σπύρος Πολίτης πέρασε στο παρκέ και τον Κιτσαντά για να έχει αξιόπιστο μακρινό σουτ. Οι Πρεβεζιάνοι με υπομονή στην κυκλοφορία βρήκαν λύσεις προσπερνώντας με 17-15, όμως ο νεοεισελθών Παλιόγλου με μακρινό σουτ και ο Παπαζυγούρας με τελείωμα κοντά στο καλάθι έφεραν τους "πορτοκαλί" στο 20-17.

φωτο: Θανάσης Παππάς

Με την άμυνα ζώνης να συνεχίζεται από τους γηπεδούχους και να αποδίδει καρπούς η διαφορά πήγε στο +9 (26-17) με τη Νικόπολη να κολλάει επιθετικά για παραπάνω από 6΄ μένοντας χωρίς καλάθι χάνοντας φαινομενικά πολύ εύκολες προσπάθειες. Ο Παπαζυγούρας με jump shoot έφερε την ομάδα του για πρώτη φορά στον αγώνα πάνω από τους 10 (28-17). Το "ρόδι έσπασε" για τους φιλοξενούμενους ο Τσιτσώνης με τρίποντο στον αιφνιδιασμό και έγινε παράλληλα ο πρώτος διψήφιος του αγώνα (11 π.). Το ίδιο έκανε όμως και ο Παπαζυγούρας με ένα εύστοχο ζευγάρι βολών φτάνοντας επίσης τους 11 πόντους (30-20). Οι παίκτες της Νικόπολης δεν είχαν συγκέντρωση χάνοντας πολλά αμυντικά ριμπάουντ με τον coach Πολίτη να προσπαθεί να τους αφυπνίσει από τον πάγκο. Το θετικό για τους φιλοξενούμενους ήταν η άνοδος του Κοντογιάννη στο επιθετικό κομμάτι ο οποίος με 4 μαζεμένους πόντους μείωσε στο 32-24, το οποίο ήταν ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. 

φωτο: Θανάσης Παππάς

Όπως ήταν φυσιολογικό, η Νικόπολη έβγαλε αντίδραση στα πρώτα λεπτά του τρίτου δεκαλέπτου μειώνοντας στους 2 με σερί 6-0 (32-30). Ο Φώτης σημείωσε το πρώτο καλάθι του Θρύλου με τον Τσιτσώνη με τρίποντο να ρίχνει τη διαφορά στον πόντο (34-33). Με τον Παπαζυγούρα να κρατά την ομάδα σταθερά μπροστά συνεχίστηκε το παιχνίδι (41-35), όμως η Νικόπολη και πάλι με τον Τσιτσώνη να είναι "ζεστός" από τα 6.75 έμεινε σε απόσταση αναπνοής (41-39 στο 30΄).

φωτο: Θανάσης Παππάς

Στην τελευταία περίοδο το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε, δηλαδή κανένας από τους δύο δεν μπορούσε να οικοδομήσει μεγάλες διαφορές. Με το σκορ στο 44-43 υπέρ της Νικόπολης ο πολύπειρος Τσιτσώνης πήρε το "όπλο" του και με δύο τρίποντα έκανε τη διαφορά δίνοντας στην ομάδα του αέρα 5 πόντων (50-45). Ο Δούβλης με έμμεσο τρίποντο έκανε το 52-45 (έχασε τη βολή), για να έρθει ο Παπαζυγούρας να μειώσει σε 52-48. Ο Θρύλος είχε την ευκαιρία να μειώσει περαιτέρω αλλά το τρίποντο του Σκούμπου δε βρήκε στόχο. Οι γηπεδούχοι έκαναν φάουλ για να σταματήσουν το χρόνο με τον Κοντογιάννη με 1/2 βολές να κάνει το 53-48. Τελικό σκορ 54-48 με τη Νικόπολη έστω και δύσκολα να κατακτά το 7ο ροζ φύλλο της σεζόν και τον Θρύλο να κρατά την καλή εμφάνιση και την ανταγωνιστική εικόνα που είχε σε όλη τη διάρκεια. 

Τα δύο μεγάλα τρίποντα του Ντίνου Τσιτσώνη


MVP

Ο Ντίνος Τσιτσώνης έκανε τη δουλειά στο σημερινό παιχνίδι έχοντας 23 πόντους με 7 εύστοχα τρίποντα.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ

15 πόντους και πολλές μάχες κάτω από τα δύο καλάθια είχε ο Παναγιώτης Κοντογιάννης.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Δε θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι ο νικητής κρίθηκε από τα μεγάλα τρίποντα του Τσιτσώνη στην τέταρτη περίοδο. Το παιχνίδι ήταν στο όριο με τον Πρεβεζιάνο shooting guard με δύο μεγάλα σουτ να μετατρέπει το 44-43 σε 50-45 και να γέρνει την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 32-24, 41-39, 48-54

Διαιτητές: Ντάγκας- Αναγνωστόπουλος

Θρύλος Ιωαννίνων (Κοσμάς): Τζίμας 2, Παλιόγλου 6(2), Κυράννας 3(1), Παπαζυγούρας 21(1), Λυγούρας, Αρβανιτάκης 4, Σκούμπος 2, Στραγάλης, Φώτης 8, Βελογιάννης 2

Νικόπολη Πρέβεζας (Πολίτης): Κοντογιάννης 15, Τσιτσώνης 23(7), Κιτσαντάς, Παπαμιχαήλ 5, Καλόγηρος 1, Παπαχρήστος, Αντύπας 2, Δούβλης 5, Μακρόπουλος 3

Δημήτρης Κοσίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου