Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022

Β΄ Εθνική (3ος όμιλος): Ψάχνει το "διπλό" που θα τον εδραιώσει στην 6η θέση ο ΑΓΣ Ιωαννίνων

Μετά από τις 22 Δεκεμβρίου οι ομάδες της Β΄ Εθνικής θα πατήσουν ξανά παρκέ με την 12η αγωνιστική στον 3ο όμιλο να προμηνύεται συναρπαστική.

Ο ΑΓΣ Ιωαννίνων (5-5) είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του γιαννιώτικου μπάσκετ αυτή την Κυριακή στη Β΄ Εθνική καθώς το IBC έχει το προγραμματισμένο του ρεπό. Το 2021 είχε κλείσει ιδανικά για το σύνολο του Σοφοκλή Τσουκανέλη καθώς με τις δύο συνεχόμενες νίκες του σκαρφάλωσε στην 6η θέση. Τώρα καλείται να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Ολυμπιακό Βόλου (2-8) που δίνει μάχη για τη σωτηρία του. Οι Βολιώτες αγνοούν τη χαρά της νίκης από τις 28 Νοεμβρίου μετρώντας έκτοτε 4 σερί ήττες. Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν ενισχυθεί και με τον πρώην παίκτη του IBC, Μπάμπη Μουρατίδη, που γνωρίζει καλά τον ΑΓΣ Ιωαννίνων. Αναμφίβολα πρόκειται για μία δύσκολη αποστολή σε μία δυνατή έδρα όμως οι παίκτες του coach Τσουκανέλη γνωρίζουν πολύ καλά πως με ενδεχόμενο "διπλό" θα εδραιωθούν για τα καλά στην 6η θέση αρχίζοντας να "ρίχνουν ματιές" και για ακόμα πιο ψηλά. 

Η 12η αγωνιστική περιλαμβάνει δύο μεγάλα παιχνίδια με το πρώτο από αυτά να διεξάγεται στο Σχηματάρι, όπου ο Ερμής (9-1) υποδέχεται την Δόξα Λευκάδας (7-3). Αμφότεροι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση με την ομάδα του Νίκου Οικονόμου να τρέχει σερί 3 νικών και αυτή του Γιώργου Ζαφειρούδη 5. Οι φιλοξενούμενοι γνωρίζουν πως αν θέλουν να κυνηγήσουν την άνοδο τότε θα πρέπει να πάρουν μεγάλες νίκες απέναντι σε ομάδες που βρίσκονται πιο ψηλά από αυτούς στη βαθμολογία.

Ο άλλος σπουδαίος αγώνας θα διεξαχθεί στο "Χαλκιοπούλειο" όπου ο αήττητος εντός έδρας Έσπερος Λαμίας (έχει το 6/6 στο γήπεδό του) θα φιλοξενήσει τους ισχυρούς Ικάρους Τρικάλων (9-1). Η ομάδα της Φθιώτιδας (7-3) πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις στο 2021, κυρίως στο "σπίτι" της και θέλει να είναι ανταγωνιστική κόντρα στους Ικάρους και να διεκδικήσει τις πιθανότητές της. Το σύνολο του Γρηγόρη Γιασσάρη πηγαίνει με καλή ψυχολογία στον αγώνα της Κυριακής έχοντας πανηγυρίσει 3 σερί νίκες.

Αγώνας με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τη μάχη της παραμονής αναμένεται να είναι αυτός ανάμεσα σε Αναγέννηση Καρδίτσας (3-7) και Τιτάνες Παλαμά (2-8). Οι 2 από τις 3 νίκες της Αναγέννησης έχουν έρθει στο γήπεδό της όπου παρουσιάζει καλή εικόνα. Το ματς είναι πρόκληση για τους Τιτάνες όντας ουραγοί του 3ου ομίλου, αν συνυπολογίσουμε μάλιστα το γεγονός ότι δεν έχουν κερδίσει μακριά από την έδρα τους και μάλιστα βρίσκονται σε άσχημη φόρμα μετρώντας 6 συνεχόμενες ήττες (το τελευταίο ροζ φύλλο κατακτήθηκε στις 7 Νοεμβρίου).

Ο Αίολος-Γόμφοι Τρικάλων (9-1) είναι με διαφορά η πιο φορμαρισμένη ομάδα του 3ου ομίλου έχοντας 7 συνεχόμενες νίκες (η μοναδική ήττα στις 7 Νοεμβρίου από τη Δόξα Λευκάδας) και αυτή την Κυριακή φιλοξενεί τον Πρωτέα Γρεβενών (4-6) που βρίσκεται στην 9η θέση. 

Η Νίκη Βόλου (4-7) θέλει να αφήσει πίσω της το 2021 και να βάλει φρένο στις 5 σερί ήττες που μετρά υποδεχόμενη τη Μελίκη (2-8) που προέρχεται από μεγάλη νίκη κόντρα στο IBC.


Αναλυτικά το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής:

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 17:00

Ολυμπιακός Βόλου- ΑΓΣ Ιωαννίνων 

Ερμής Σχηματαρίου- Δόξα Λευκάδας

Έσπερος Λαμίας- Ίκαροι Τρικάλων

Αίολος/Γόμφοι Τρικάλων- Πρωτέας Γρεβενών

Αναγέννηση Καρδίτσας- Τιτάνες Παλαμά

Νίκη Βόλου- Μελίκη

Ρεπό: IBC

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ερμής Σχηματαρίου 19 (9-1)

2. Ίκαροι Τρικάλων 19 (9-1)

3. Αίολος-Γόμφοι Τρικάλων 19 (9-1)

4. Έσπερος Λαμίας 17 (7-3)

5. Δόξα Λευκάδας 17 (7-3)

6. ΑΓΣ Ιωαννίνων 15 (5-5)

7. Νίκη Βόλου 15 (4-7)*

8. IBC 14 (3-8)*

9. Πρωτέας Γρεβενών 14 (4-6)

10. Αναγέννηση Καρδίτσας 13 (3-7)

11. Ολυμπιακός Βόλου 12 (2-8)

12. Μελίκη 12 (2-8)

13. Τιτάνες Παλαμά 12 (2-8)

*IBC και Νίκη Βόλου δεν έχουν κάνει το ρεπό τους

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου