Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Ιόνιος-Νικόπολη Πρέβεζας 54-44: Πήρε "κεφάλι" στη μάχη για τα playoffs ο Ιόνιος

Μεγάλο ντέρμπι πραγματοποιήθηκε σήμερα στον ΕΑΚ Κέρκυρας, αγώνας εξ'  αναβολής από την 5η αγωνιστική, με τον Ιόνιο να αναδεικνύεται νικητής με 54-44 επί της Νικόπολης Πρέβεζας σε ένα παιχνίδι σκληρό στο οποίο τον πρώτο λόγο είχαν οι άμυνες των δύο ομάδων.

Οι Φαίακες άφησαν πίσω τους την ήττα της περασμένης αγωνιστικής από την Παραμυθιά ολοκληρώνοντας τον 1ο γύρο στο 7-1. Για να φτάσουν στη σημερινή πολύτιμη νίκη οι παίκτες του Παναγιώτη Κοντογιάννη χρειάστηκε στα τελευταία περίπου 4΄ να επιτρέψουν στους φιλοξενούμενους να σημειώσουν μόνο ένα καλάθι. Στέφανος Νεδέλκος και Παναγιώτης Μαγκανάς είχαν αμφότεροι 15 πόντους από τους νικητές, ενώ από τη Νικόπολη δεν ήταν κανένας διψήφιος, με τους Πρεβεζιάνος να στέκονται αρκετά άτυχοι στη διάρκεια του αγώνα. Εκτός ήταν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ο playmaker, Μιχάλης Παπαμιχαήλ. Οι φιλοξενούμενοι έχουν παράπονα για τα 2 φάουλ που χρεώθηκε ο Παναγιώτης Κοντογιάννης στο 27΄ και στο 32΄ και με τα οποία αποβλήθηκε με 5 αφήνοντας τον Σπύρο Πολίτη χωρίς λύσεις στους ψηλούς, καθώς είχαν τεθεί εκτός με τραυματισμούς ο Φώτης Μακρόπουλος στο 2ο δεκάλεπτο (διάστρεμμα) και ο Γιώργος Δούβλης από το 25΄. Με ενοχλήσεις στο γόνατο έπαιξε και ο Ντίνος Τσιτσώνης.

Ντέρμπι για γερά νεύρα ήταν ο αγώνας σε όλη του τη διάρκεια με τους παίκτες του Σπύρου Πολίτη να έχουν προβάδισμα 4 πόντων στο τέλος της πρώτης περιόδου (15-11 στο 10΄). Οι γηπεδούχοι βρήκαν καλύτερο ρυθμό στο επιθετικό κομμάτι στη συνέχεια και με τον Μαγκανά να ηγείται κατάφεραν με επιμέρους 20-12 να κλείσουν το πρώτο ημίχρονο στο 31-27. Ο πολύπειρος Φώτης Μακρόπουλος υπέστη διάστρεμμα και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο.

Χέρι-χέρι συνέχισαν οι δύο ομάδες στην τρίτη περίοδο με τη νευρικότητα να είναι κυρίαρχο στοιχείο του παιχνιδιού και τη Νικόπολη να στέκεται εκ νέου άτυχη καθώς έχασε με τραυματισμό και τον Δούβλη στο 25΄. Το σκορ παρόλα αυτά στο 30΄ ήταν 42-40 υπέρ των γηπεδούχων. 

Στα 10 τελευταία αγωνιστικά λεπτά Ιόνιος και Νικόπολη ήταν πολύ άστοχοι. Στο 32΄ αποβλήθηκε με 5 προσωπικά φάουλ ο Κοντογιάννης δημιουργώντας λειψανδρία στη frontline των Πρεβεζιάνων. Ο Ιόνιος είχε την πρωτοπορία με 46-42 περίπου 4΄ πριν το τέλος του αγώνα. Στα τελευταία 2΄ οι Φαίακες έχοντας καλύτερες επιλογές και εμεταλλευόμενοι την κούραση των φιλοξενούμενων κατάφεραν να φτάσουν στο 7ο ροζ φύλλο με 54-44. Για τη Νικόπολη ήταν η 2η ήττα της σεζόν και πλέον βρίσκεται στην 3η θέση με ρεκόρ 6-2.

Τα δεκάλεπτα: 11-15, 31-27, 42-40, 54-44

Διαιτητές: Γεροδήμος-Μίγδος

Ιόνιος (Κοντογιάννης): Τσιτσές, Νεδέλκος 15, Κάντας, Αθανασίου 3(1), Γεωργακόπουλος 5(1), Μαγκανάς 15(2), Σούκερας 9(2), Παπαδόπουλος 7

Νικόπολη Πρέβεζας (Πολίτης): Ζήκας 4, Κοντογιάννης 8, Τσιτσώνης 8(1), Κιτσαντάς, Ζαλοκώστας, Μακρόπουλος 6(1), Αντύπας 8(1), Δούβλης 6, Καλόγηρος 4 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου