Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021

"Μετακομίζει" οριστικά στα Ιωάννινα το κλειστό της ξιφασκίας

Το δελτίο τύπου της Περιφέρειας Ηπείρου:

Το πρώην κλειστό ξιφασκίας, ένα βοηθητικό – βοηθητικό γήπεδο και μηχανολογικό εξοπλισμό θα παραλάβει η Περιφέρεια Ηπείρου από τις υπό αποσυναρμολόγηση Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Ελληνικού. Όπως ανέφερε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης για τις εγκαταστάσεις αυτές υπάρχει η σύμφωνη γνώμη  του Υπουργού  Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη και του Υφυπουργού Αθλητισμού Ελευθερίου Αυγενάκη.

Η Περιφέρεια θα επωμιστεί το κόστος της αποσυναρμολόγησης, που για λογαριασμό της εταιρίας LAMDA στην οποία έχουν περιέλθει οι εγκαταστάσεις του Ελληνικού ανέλαβε η κατασκευαστική εταιρία INTRAKAT-  και το οποίο θα καλυφθεί με ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Περιφερειακό Ταμείο Ηπείρου.

Ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι το κλειστό ξιφασκίας είναι έκτασης περίπου 10.5 στρεμμάτων, έχοντας διαστάσεις 150 μέτρα μήκος και 65 μέτρα πλάτος.

Η λύση της μεταφοράς των κλειστών γυμναστηρίων του Ελληνικού επιλέχτηκε ως η πλέον ρεαλιστική και άμεση καθώς δεν προχώρησε το ζήτημα της κατασκευής του δεύτερου κλειστού στο Βοτανικό Ιωαννίνων.

«Μας είχε ζητηθεί το 2019 από τον τότε Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη η μελέτη του Κλειστού, την οποία παραδώσαμε μαζί με την πολεοδομική άδειας στις 17 Μαΐου 2019. Επειδή ήταν άδεια μελέτης- κατασκευής μας απάντησε  ότι τα θέλει αναλυτικά και τα οποία βγήκαν τον Ιούλιο του 2019, με το κόστος να ανέρχεται σε 15 εκ. ευρώ, αλλά τότε ο κ. Βασιλειάδης είχε αποχωρήσει. Όλα αυτά ναυάγησαν και ξεκινήσαμε και πάλι από την αρχή», εξήγησε ο Περιφερειάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου