Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

IBC-Τιτάνες Παλαμά 85-71: Με τη σφραγίδα του Μουρατίδη το πρώτο ροζ φύλλο (pics, video)

Καλύτερο ξεκίνημα στη χρονιά δε θα μπορούσε να είχε φανταστεί το IBC του Γιάννη Παπαδόπουλου καθώς επικράτησε σήμερα το απόγευμα στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων των Τιτάνων Παλαμά με σκορ 85-71 στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μπάμπης Μουρατίδης που σημείωσε 25 πόντους και ηγήθηκε για την ομάδα του. Εξαιρετικός και ο Γιώργος Κωνσταντινίδης με 18 πόντους όντας κομβικός κάτω από τα καλάθια. Ο Παναγιώτης Τσατάλας είχε 13 πόντους στην επανεμφάνισή του με τη φανέλα των γιαννιωτών. Διψήφιος και ο Γιώργος Ξιούρας με 10. Ο Μανδαλάκης με τους 34 πόντους που σημείωσε δεν ήταν αρκετός για τους Τιτάνες Παλαμά.

φωτογραφία: Θανάσης Παππάς

Πέτρος Ρούζιος, Μπάμπης Μουρατίδης, Γιώργος Ξιούρας, Παναγιώτης Σπηλιόπουλος και Γιώργος Κωνσταντινίδης ήταν οι αρχικές επιλογές του Γιάννη Παπαδόπουλου. Το IBC είχε από νωρίς τον Κωνσταντινίδη σε καλή μέρα καθώς στο 8-7 με το οποίο προηγήθηκε ο ψηλός του είχε και τους 8 πόντους. Στα 5΄ 42΄΄ πριν τη λήξη της περιόδου πάτησε παρκέ ο Τσατάλας για πρώτη φορά μετά από 2.5 χρόνια με τα χρώματα του IBC. Λίγο αργότερα το 11-8 με το οποίο βρισκόταν μπροστά οι γηπεδούχοι έγινε 14-11 υπέρ των Τιτάνων μετά από 6-0 σερί. Ο Μανδαλάκης είχε ήδη τους 9 από τους 14 πόντους της ομάδας του. Με τον Μουρατίδη να βγαίνει μπροστά έχοντας 10 πόντους μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου, το σύνολο του coach Παπαδόπουλου βρέθηκε στο 24-20 στο 10΄.

φωτογραφία: Θανάσης Παππάς

Ο Κωνσταντινίδης έγινε και αυτός διψήφιος (10 π.) στις αρχές της δεύτερης περιόδου, με τη διαφορά στο 13΄ να είναι στους 7 πόντους υπέρ των γηπεδούχων (30-23). Το πρώτο διψήφιο προβάδισμα ήρθε από το χέρι του Άκη Καραμπίνη (35-23), η επιστροφή του οποίου ήταν πολύ σημαντική για το IBC. Ο Κωνσταντινίδης συνέχιζε να κάνει θραύση στο ζωγραφιστό (14 πόντους) με τους Γιαννιώτες να απολαμβάνουν ένα +13 (37-24). Φοβερή δουλειά στο κομμάτι των ριμπάουντ και της ενέργειας από τον Παναγιώτη Σπηλιόπουλου στα πρώτα 20΄. Οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο όντας μπροστά με 45-35.

φωτογραφία: Θανάσης Παππάς

Στο 23΄ η κατάσταση είχε παγιωθεί με το IBC να είναι σταθερά άνω των 10 (52-39) και τον Παναγιώτη Τσατάλα να παίρνει περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες και  να γίνεται και αυτός διψήφιος. Η άμυνα των παικτών του Γιάννη Παπαδόπουλου ήταν φοβερή σε όλη τη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου (μόλις 9 πόντους παθητικό) Η διαφορά έφτασε τους 16 στο 30΄ (60-44) και όλα έδειχναν να βαίνουν καλώς για τους γηπεδούχους. 

Ο Μανδαλάκης κρατούσε μόνος τους Τιτάνες Παλαμά στο παιχνίδι (66-53 στο 33΄). Η διαφορά έπεσε στους 8 (67-59) με τον Τσούμα να γίνεται και αυτός σημαντικός παράγοντας του αγώνα δίπλα στον Μανδαλάκη. Ο Καραμπίνης με δύο post moves έκανε το 71-61, όμως οι Τιτάνες μείωσαν στους 7 (71-64). Το IBC δεν άφησε τους αντιπάλους του να πλησιάσουν περισσότερο, Μουρατίδης και Ξιούρας "καθάρισαν τη μπουγάδα" και οι Γιαννιώτες με επιμέρους 14-7 κατάφεραν να φτάσουν στο τελικό 85-71 και την κατάκτηση του πρώτου ροζ φύλλου της σεζόν.

MVP

Ο Μπάμπης Μουρατίδης αποκτήθηκε για να κάνει τη διαφορά στο επιθετικό κομμάτι και αυτό ακριβώς έκανε. Είχε 25 πόντους βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα του να πάρει τη νίκη.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ

Εξαιρετικό ντεμπούτο για τον Γιώργο Κωνσταντινίδη που μπήκε πολύ συγκεντρωμένος στον αγώνα έχοντας 14 πόντους στο ημίχρονο. Τελικά σταμάτησε στους 18 και σίγουρα το προπονητικό επιτελείο του IBC "τρίβει τα χέρια" του ευελπιστώντας σε νέες τέτοιες εμφανίσεις.

Κομβικός ήταν και ο Άκης Καραμπίνης στο τελευταίο δεκάλεπτο. Παρά τα 5 φάουλ είχε καταφέρει να βοηθήσει τα μέγιστα στην άμυνα αλλά και στην επίθεση όπου με δικά του καλάθια το IBC δεν επέτρεψε στους Τιτάνες να σκεφτούν το ενδεχόμενο να μετατρέψουν σε ντέρμπι το παιχνίδι στο τέλος. Είχε συνολικά 9 πόντους και έκανε αρκετές δουλειές στο γήπεδο. 

Ο Παναγιώτης Τσατάλας πραγματοποίησε καλή εμφάνιση στην επιστροφή του στην ομάδα με 13 πόντους.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Με τους φιλοξενούμενους να έχουν μειώσει σε 71-64 το IBC δεν τους άφησε περιθώρια αντίδρασης. Με κύριο εκφραστή των επιθέσεων σε πρώτη φάση τον Άκη Καραμπίνη και μετά τους Μουρατίδη-Ξιούρα έφτασε στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 45-35, 60-44, 85-71

Διαιτητές: Κατωτικίδης-Δέλλας-Λυγούρας

IBC (Παπαδόπουλος-Χαντέλης): Ζαμπέτης 2, Ρούζιος, Παπαγιάννης, Μουρατίδης 25(1), Σπηλιόπουλος 7(1), Κωνσταντινίδης 18, Τσατάλας 13(1), Ξιούρας 10, Σταμίρης 1, Καραμπίνης 9(1), Μπαρτζώκας

Τιτάνες Παλαμά (Χαντζιάρας): Καλτσούνας 1, Μάνος 2, Καραδήμας 9, Σφακιανός 1, Ξένος, Τσούμας 14, Μανδαλάκης 34(1), Μαούμογλου 10(1), Βλάχος   

Δημήτρης Κοσίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου