Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021

ΑΓΣ Ιωαννίνων-IBC 83-65: Σε άλλη ταχύτητα ο ΑΓΣ Ιωαννίνων (photos)

Φιλικό παιχνίδι με άρωμα Β΄ Εθνικής έδωσαν σήμερα το απόγευμα στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο  οι συμπολίτες ΑΓΣ Ιωαννίνων και IBC, στο πλαίσιο του 1ου Τουρνουά "Ισίδωρος Καραδήμας", με την ομάδα του Σοφοκλή Τσουκανέλη να επικρατεί κατά κράτος με 83-65. 

Το IBC δεν μπόρεσε να δείξει ανταγωνιστική εικόνα και έμεινε από νωρίς πίσω στο σκορ με διαφορές που ξεπερνούσαν τους 20 πόντους.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν έχοντας στην αρχική 5αδα τους Γυφτάκη, Νικολόπουλο, Καννή, Μάντζιο και Ψάλτου. Στην αντίπερα όχθη ο Γιάννης Παπαδόπουλος επέλεξε τους Ρούζιο, Ξιούρα, Μουρατίδη, Σπηλιόπουλο και τον νεαρό Μπαρτζώκα. Οι παίκτες του Σοφοκλή Τσουκανέλη με τον Μάντζιο να εκτελεί και να δημιουργεί προηγήθηκαν με 6-0, με τον Ξιούρα με τρίποντο να μειώνει σε 6-3. Στη συνέχεια ακολούθησε "τρίποντη καταιγίδα" για τον ΑΓΣ Ιωαννίνων, με τους Νικολόπουλο και Γυφτάκη να είναι οι δράστες ανεβάζοντας πολύ γρήγορα τη διαφορά στο +12 (15-3). Το IBC βρήκε το πρώτο του καλάθι μετά από περίπου 5΄ με τον Σπηλιόπουλο να ευστοχεί από τα 6.75 μειώνοντας σε 21-6. Ο καταιγισμός τριπόντων συνεχίστηκε από τους γηπεδούχους με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 34-9.

Το πρόσωπο της δεύτερης περιόδου ήταν χωρίς καμία αμφιβολία ο Μπάμπης Μουρατίδης. Ο πολύπειρος Θεσσαλονικιός αθλητής σημείωσε τους 15 από τους 21 πόντους του IBC προσπαθώντας τα μέγιστα προκειμένου να πλησιάσει η ομάδα του στο σκορ. Κάτι τέτοιο δε συνέβη όμως με τον ΑΓΣ Ιωαννίνων να συνεχίζει να έχει κυριαρχική εικόνα. Μέχρι το -17 κατάφερε να φτάσει το σύνολο του coach Παπαδόπουλου (40-23). Ο Χρήστος Καννής ήταν "καυτός" και με δικό του επιθετικό κρεσέντο το ημίχρονο τελείωσε στο 53-30 υπέρ του ΑΓΣ Ιωαννίνων.

Η εκκίνηση του τρίτου δεκαλέπτου δε διέφερε με όσα είχαμε δει στο πρώτο ημίχρονο, με τους Γυφτάκη και Καννή με εύστοχα σουτ από τα 6.75 να κάνουν το 59-30. Το IBC είχε κάποιες απαντήσεις και με σερί 11-0 και πρωταγωνιστή τον Σπηλιόπουλο μείωσε σε 59-41. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να διευρύνουν το σερί τους καθώς η ομάδα του coach Τσουκανέλη αφυπνίστηκε και με δικό της 6-0 πήγε ξανά τη διαφορά άνω των 20 (65-41 στο 26΄). 



Με το σκορ στο 70-44 στο 30΄ δεν μπορούσαν να αλλάξουν και πολλά πράγματα στην εικόνα του παιχνιδιού. Οι δύο προπονητές χρησιμοποίησαν όλους τους αθλητές που είχαν στη διάθεσή τους, με αρκετά νεαρά παιδιά να παίρνουν σημαντικό χρόνο συμμετοχής. Τελικό σκορ 83-65, με το IBC με επιμέρους 21-13 στα τελευταία δέκα λεπτά απλά να μειώνει στο τελικό 83-65.

Πόντοι δεν κρατήθηκαν στο συγκεκριμένο φιλικό παιχνίδι, όμως με σιγουριά μπορεί να πει κανείς ότι από πλευράς νικητών διακρίθηκαν οι Ντίνος Νικολόπουλος, Χρήστος Καννής, Γιάννης Γυφτάκης και Δημήτρης Μάντζιος. Από τους ηττημένους πάλεψαν οι Μπάμπης Μουρατίδης και Παναγιώτης Σπηλιόπουλος. 

Το 1ο Τουρνουά "Ισίδωρος Καραδήμας" συνεχίζεται αύριο με δύο σημαντικούς φιλικούς αγώνες. Ο ΑΓΣ Ιωαννίνων θα αντιμετωπίσει τον Αριστοτέλη Φλώρινας στις 14:00, ενώ στις 16:30 το IBC θα φιλοξενήσει τη Δόξα Λευκάδας. 

Τα δεκάλεπτα: 34-9, 53-30, 70-44, 83-65

Διαιτητές: Διαμάντης-Καννής

Δημήτρης Κοσίνας

Φωτογραφίες: Θανάσης Παππάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου