Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Μολοσσοί-Θρύλος Ιωαννίνων 75-57: Αφεντικό στο ντέρμπι οι Μολοσσοί (pics, video)

φωτογραφία: Θανάσης Παππάς

Νικητές στο τοπικό ντέρμπι των Ιωαννίνων αναδείχθηκαν οι Μολοσσοί απέναντι στο Θρύλο σήμερα στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο με σκορ 75-57 κατακτώντας το δεύτερο ροζ φύλλο της σεζόν.

Σταύρος Μάκης με 16 πόντους και Κώστας Ιωάννου με 13 ήταν οι δύο καλύτεροι για τους νικητές. 13 είχε και ο Δημήτρης Ζήσης και 11 ο Γιάννης Τσιρώνης. Ο Νίκος Φώτης με 13 και Γιώργος Τζίμας με 10 αυτοί που ξεχώρισαν από πλευράς Θρύλου.

Δυναμικά μπήκαν στο παρκέ οι παίκτες του Βασίλη Χατζή καθώς προηγήθηκαν με 6-0. Ο Παλιόγλου με pull up jumper σημείωσε το πρώτο καλάθι του Θρύλου (6-2). Οι άμυνες ήταν πολύ δυνατές σε όλη τη διάρκεια της πρώτης περιόδου με τους δύο ψηλούς, Γούλα και Στραγάλη, να φορτώνονται νωρίς με 2 φάουλ. Οι φιλοξενούμενοι με τρίποντο του Γιουγλή στο 7΄ ισοφάρισαν σε 8-8. Οι Μολοσσοί ήταν άστοχοι από τη "γραμμή της φιλανθρωπίας" μέχρι και το τέλος του δεκαλέπτου (0/4), με τον Αρβανιτάκη από την άλλη να δίνει με δύο βολές το πρώτο προβάδισμα στο παιχνίδι στην ομάδα του (10-8). Ο Ζήσης ήταν άστοχος στο πρώτο δεκάλεπτο με τον coach Κοσμά να αλλάζει συνεχώς αμυντικούς πάνω του για να τον κουράσει. Τελικά οι Μολοσσοί κατάφεραν με σερί 4-0 και ένα ωραίο μπάσιμο του αρχηγού τους να πάρουν ξανά τα ηνία στο 10΄(12-10).

Οι Μολοσσοί βρήκαν το πρώτο τους καλάθι στον αιφνιδιασμό στις αρχές της δεύτερης περιόδου με τον Ζώτο που ήταν καθοριστικός στα πρώτα λεπτά (16-12). Εξίσου σημαντικός ήταν και ο Μάκης που έβγαλε ενέργεια στο αμυντικό κομμάτι. Χαρακτηριστικά κέρδισε την κατοχή για την ομάδα του και αμέσως ευστόχησε σε τρίποντο κάνοντας το 19-12. Ο Παλιόγλου είχε την άμεση απάντηση με τον ίδιο τρόπο (19-15). Λίγο αργότερα ξανά με τον Ζώτο το σκορ έγινε 23-15 υπέρ των Μολοσσών. Η άμυνα του Θρύλου συνέχιζε να είναι προσαρμοσμένη σωστά πάνω στον Ζήση ο οποίος όμως βρήκε τον τρόπο με καλάθι και φάουλ να φέρει την ομάδα του σε διψήφιο προβάδισμα (29-17). Τελικά το ημίχρονο έκλεισε στο 34-19 υπέρ των γηπεδούχων.

φωτογραφία: Θανάσης Παππάς

Με τον Ιωάννου να γίνεται ο πρώτος παίκτης στο παρκέ με διψήφιο αριθμό πόντων η διαφορά ήταν στο +15 υπέρ των Μολοσσών (38-23). Ο Μάκης εξελίχθηκε σε σημαντικό παράγοντα στο επιθετικό κομμάτι για το σύνολο του Βασίλη Χατζή όντας πρωταγωνιστής στο +19 που έφτασε η διαφορά (48-29). Οι παίκτες του Λευτέρη Κοσμά δεν είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται αρκετά. Στο 30΄ το σκορ ήταν στο 55-34 υπέρ των Μολοσσών οι οποίοι έδειχναν έτοιμοι να "βάλουν το νερό στο αυλάκι". 

φωτογραφία: Θανάσης Παππάς

Στα τελευταία δέκα αγωνιστικά λεπτά ο Θρύλος άπλωσε την άμυνά του σε όλο το γήπεδο, όμως οι Μολοσσοί δεν επηρεάστηκαν ιδιαίτερα έχοντας σταθερά τα ηνία και μάλιστα με αρκετά μεγάλη διαφορά. Ο Φώτης έγινε, έστω και αργά, ο πρώτος διψήφιος της ομάδας του coach Κοσμά (13 π.). Ο Τσιρώνης από πλευράς Μολοσσών συνέχιζε με τη σπεσιαλιτέ του, το μακρινό σουτ, να διατηρεί την ομάδα του σε απόσταση ασφαλείας (70-46). Ένα 9-0 σερί των "πορτοκαλί" ήταν η τελευταία προσπάθεια αντίδρασης (70-55), όμως ο Μάκης μετά από ωραία ασίστ του Ιωάννου με τρίποντο έκανε το 73-55. Τελικό σκορ 75-57 με τους Μολοσσούς να διπλασιάζουν τις νίκες τους και τον Θρύλο να γνωρίζει την πρώτη ήττα. 

φωτογραφία: Θανάσης Παππάς

MVP

Ο Σταύρος Μάκης έκανε τη διαφορά και στα δύο κομμάτια του παρκέ. Στην άμυνα ήταν καταλύτης εξ'  αρχής και σταδιακά έγινε σημαντικός και επιθετικά. Τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ

Ο Κώστας Ιωάννου ήταν αθόρυβος αλλά άκρως αποτελεσματικός. Είχε 13 πόντους βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα του στις θέσεις των forward.

11 πόντους είχε ο Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος μπορεί να μην αγωνίστηκε πολύ αλλά ήταν άκρως αποτελεσματικός στα λεπτά που πάτησε παρκέ έχοντας 3 τρίποντα.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ

Στο τρίτο δεκάλεπτο η διαφορά άνοιξε υπέρ των Μολοσσών φτάνοντας ακόμα και άνω των 20 πόντων στο 30΄ (55-34) και ήταν δύσκολα με βάση την εικόνα του παιχνιδιού να επιστρέψει στη διεκδίκηση της νίκης ο Θρύλος.

Τα δεκάλεπτα: 12-10, 34-19, 55-34, 75-57

Διαιτητές: Αναγνωστόπουλος- Θώμος Ν.

Μολοσσοί (Χατζής): Πολύζος 2, Κόρδας 3(1), Τσιρώνης 11(3), Κακατσίδης 3, Ζήσης 13, Ζώτος 7, Δούλης, Μάκης 16(2), Γούλας 3, Ιωάννου 13, Καλούπτσογλου 2, Σιώζος 2

Θρύλος Ιωαννίνων (Κοσμάς): Βαρδής, Τζίμας 10, Παλιόγλου 5(1), Σιώμος 8, Στραγάλης 3(1), Παπαζυγούρας, Λυγούρας 3, Αρβανιτάκης 6, Σκούμπος 2, Γιουγλής 3(1), Φώτης 13, Κυράννας 4  

Δημήτρης Κοσίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου