Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

IBC-Α.Ε.Κ. Βατανιακός Σάρισα 64-62: Ιδανική πρεμιέρα με νίκη στην παράταση

Σε ένα γκρανιολικό παιχνίδι, όπου χρειάστηκε το έξτρα πεντάλεπτο για να κριθεί ο τελικός νικητής, το IBC κατάφερε να κερδίσει με 64-62 την Α.Ε.Κ. Βατανιακού Σάρισα και να ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο της υποχρεώσεις του στη Β΄ Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων στη Θεσσαλονίκη.

Τέσσερις οι διψήφιοι για το IBC με τον Ζάψα να έχει 19, τον Μαγκλάρα 15, τον Μπαρτζώκα 14 και τον Αθανασόπουλο 10 πόντους.

Με τον Ζάψα να είναι εξ' αρχής ο κινητήριος μοχλός του IBC, οι Γιαννιώτες προηγήθηκαν με 7-3, όμως ο Βατανιακός με σερί 5-0 πήρε βραχεία κεφαλή (8-7). Οι τυπικά φιλοξενούμενοι δοκίμασαν αρκετά τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο και λίγο αργότερα με το τρίτο εύστοχο τους έκαναν το 13-9. Οι επιστροφές του IBC δεν ήταν καλές με αποτέλεσμα ο Βατανιακός να χτυπήσει στον αιφνιδιασμό κατορθώνοντας να κλείσει την πρώτη περίοδο με διψήφια διαφορά (19-9).

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με ανταλλαγή εύστοχων τριπόντων, με τον Μαγκλάρα να απαντά άμεσα στο εύστοχο σουτ πίσω από τα 6,75 του Γιαμούζη (22-12). Ο Μαγκλάρας ήταν αναμφίβολα ο μεγάλος πρωταγωνιστής του IBC στο δεύτερο δεκάλεπτο καθώς ερχόμενος από τον πάγκο είχε 10 πόντους και το κυριότερο έδωσε λύσεις με το καλό του μακρινό σουτ. Η ομάδα της Κατερίνης είχε τον έλεγχο σε όλη τη δεύτερη περίοδο διατηρώντας τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα στη μεγαλύτερη διάρκειά της. Ο Γιαμούζης συνέχιζε να προκαλεί πονοκεφάλους πίσω από τα 6,75 στο προπονητικό επιτελείο των Γιαννιωτών (33-19). Το IBC με πρωταγωνιστή τον Μαγκλάρα στην επίθεση, με τον Μπαρτζώκα να ανεβάζει απόδοση και τους Κυράνα και Αθανασούλα να βγάζουν ενέργεια στο παρκέ κατάφερε να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο στη λήξη του ημιχρόνου (35-27). Το τελευταίο καλάθι του ημιχρόνου ήρθε δια χειρός Μαγκλάρα με buzzer beater τρίποντο, ένα καλάθι που έδειχνε ικανό να αλλάξει και την ψυχολογία των παικτών του coach Κρικώνη.

Στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου το IBC βρέθηκε στο -12 (39-27), όμως με τον Γκλίναβο να κάνει αρκετή αθόρυβη δουλειά, τον Μπαρτζώκα να γίνεται σημείο αναφοράς, και τον Μαγκλάρα να συνεχίζει εκεί ακριβώς που το άφησε στο τέλος του ημιχρόνου, κατάφερε με σερί 9-0 να μειώσει σε 39-36. Ο Μαγκλάρας ήταν αυτός που είχε τους 5 από τους 9 πόντους αρχικά με τρίποντο και εν συνεχεία με καλάθι στον αιφνιδιασμό αφού πρώτα είχε πραγματοποιήσει εξαιρετικό κλέψιμο. Οι γηπεδούχοι διεύρυναν το σερί τους στο 11-0 μειώνοντας παράλληλα στον πόντο μετά από καλάθι του Γκλίναβου (39-38). Λίγο αργότερα με όμορφο δίποντο του Μπαρτζώκα στο ζωγραφιστό το σκορ ήταν ισόπαλο στο 40-40. Ο νεαρός center του IBC ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του στο τρίτο δεκάλεπτο όντας κομβικός στην ανατροπή. Ο Ζάψας με ωραία εκτέλεση πίσω από το screen του Γκλίναβου έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του (44-42), για πρώτη φορά μετά το πρώτο δεκάλεπτο και το 9-8. Το IBC κατάφερε να ολοκληρώσει το δεκάλεπτο όπως ακριβώς έπραξε και στη δεύτερη περίοδο, καθώς μετά από δημιουργία του Ζάψα, ο Αθανασόπουλος με τρίποντο διαμόρφωσε το 47-44 στο 30΄. 20-9 το συνολικό επιμέρους των Γιαννιωτών στην τρίτη περίοδο. 

Ο Βατανιακός δεν το έβαλε κάτω και με μικρό σερί 4-0 ανέκτησε την πρωτοπορία με 48-47. Σε εκείνο το σημείο ήταν που βγήκε μπροστά ο Ζάψας για το σύνολο του Κώστα Κρικώνη. Αρχικά με έμμεσο τρίποντο μετά από επιθετικό ριμπάουντ έφερε και πάλι την ομάδα του μπροστά (50-48). Εν συνεχεία με 4 συνεχόμενους πόντους έδωσε αέρα 6 πόντων στο IBC (54-48). Οι Κατερινιώτες αντέδρασαν εκ νέου και με σερί 6-0 πέρασαν ξανά μπροστά με 55-54, πριν έρθει ο Μπαρτζώκας με παλικαρίσιο καλάθι μετά από επιθετικό ριμπάουντ να φέρει ξανά το IBC σε θέση οδηγού (56-55). Οι φιλοξενούμενοι με 1/2 βολές ισοφάρισαν 56-56, μόλις 24΄΄ πριν το τέλος. Το παιχνίδι δεν είχε νικητή στην κανονική του διάρκεια, αφού η προσπάθεια που επιχείρησε ο Μπαρτζώκας ήταν αρκετά δύσκολη με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στο έξτρα πεντάλεπτο (56-56 κ.α.).

Με 6-0 σερί του Βατανιακού ξεκίνησε η παράταση με το σκορ να γίνεται 62-56. Το IBC δεν τα παράτησε και με καλάθι του Ζάψα και όμορφο floater του Αθανασόπουλου η διαφορά μειώθηκε στους 2 (62-60). Ο Μπαρτζώκας με 3 σερί πόντους έδωσε στην ομάδα του το πολυπόθητο προβάδισμα 63-62 περίπου 30΄΄ πριν το τέλος της παράτασης. Στην επόμενη φάση, μετά το time out, το IBC με μεγάλη συγκέντρωση στην άμυνα ανάγκασε τους αντιπάλους να υποπέσουν σε λάθος και συγκεκριμένα σε βήματα. Λάθος όμως έκαναν και οι παίκτες του Κώστα Κρικώνη, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο την αγωνία. Τελικά ο Βατανιακός υπέπεσε σε νέο λάθος μόλις 6΄΄ πριν το φινάλε. Η μπάλα πήγε στα χέρια του Ζάψα με τους φιλοξενούμενους να κάνουν το φάουλ προκειμένου να σταματήσουν στο χρόνο. Ο Γιαννιώτης forward ευστόχησε σε μία βολή κάνοντας το 64-62 σκορ που έμελλε να είναι το τελικό καθώς ο Γιαμούζης δεν πρόλαβε να εκτελέσει σχεδόν από το κέντρο του γηπέδου.

Με το δεξί λοιπόν το ξεκίνημα του IBC στη Θεσσαλονίκη με το επόμενο παιχνίδι να είναι προγραμματισμένο για αύριο στις 18:30 κόντρα στον Λεύκιππο Ξάνθης.

Τα δεκάλεπτα: 9-19, 27-35, 47-44, 56-56 (κ.α.), 64-62

Διαιτητές: Αγραφιώτης-Βασιλόπουλος

IBC (Κρικώνης-Παπαδόπουλος): Αθανασόπουλος 10(2), Μαγκλάρας 15(3), Γκλίναβος 4, Κυράννας, Κωτσόβολος, Μπαρτζώκας 14, Χαντζάρας 2, Ζάψας 19(1), Παδιός, Μαρτζούκος, Μπαλογιάννης, Χήτας

Δημήτρης Κοσίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου