Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

IBC-Α.Σ. Καρδίτσας 45-42: Κατέκτησε την 3η θέση με ιδανικό φινάλε


Με ιδανικό τρόπο ολοκλήρωσε την παρουσία του στη Β΄ Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων το IBC καθώς επικράτησε με 45-42 του Α.Σ. Καρδίτσας κατακτώντας την 3η θέση στον Α΄ όμιλο.
Ο Κώστας Κρικώνης δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες Ζάψα και Κωτσόβολο, όμως αυτό δεν πτόησε καθόλου την ομάδα του. Μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση πρόσθεσε σε αυτό το τουρνουά ο Μπαρτζώκας σημειώνοντας 22 πόντους.

Μουδιασμένες και άστοχες ήταν οι δύο ομάδες στο πρώτο δεκάλεπτο και καμία δεν μπόρεσε να χτίσει κάποια σημαντική διαφορά. Οι Θεσσαλοί ήταν μπροστά με 9-7 στο 10΄. 

Διαφορετική ιστορία ήταν η δεύτερη περίοδος. Οι Καρδιτσιώτες δεν μπόρεσαν να κρατήσουν για πολύ τα ηνία (11-7) καθώς το IBC έπαιξε δυνατή άμυνα, με τον Μπαρτζώκα να μην επιτρέπει στους αντιπάλους του να φτάσουν εύκολα σε καλάθι και να μετρά τρεις τάπες. Οι Γιαννιώτες με επιμέρους 10-1 όχι μόνο πέρασαν μπροστά αλλά οικοδόμησαν και μικρή διαφορά 5 πόντων (17-12). Το πρώτο εντός παιδιάς καλάθι της Καρδίτσας ήρθε μετά από 8΄ (19-14) δείγμα της εξαιρετικής άμυνας των παικτών του Κρικώνη. Το ημίχρονο έκλεισε με το σκορ στο 21-17 υπέρ του IBC. 

Ο Καρράς με εύστοχες βολές έριξε τη διαφορά στους 2 στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου (21-19) όμως ο Μπαρτζώκας με εύστοχο τρίποντο, μετά από έξτρα πάσα του Μαγκλάρα, έκοψε τις σκέψεις των τυπικά φιλοξενούμενων να πλησιάσουν στο σκορ (24-19). Το IBC με καλάθια των Μαγκλάρα και Γκλίναβου προηγήθηκε για πρώτη φορά μέχρι εκείνο το σημείο με +9 (28-19). Λίγο μετά ήρθε μία όμορφη alley oop συνεργασία με τον Αθανασόπουλο να υψώνει για τον Μπαρτζώκα και τον ψηλό του IBC να αφήνει τη μπάλα στο καλάθι κάνοντας το 32-23. Το πρώτο διψήφιο προβάδισμα ήρθε δια χειρός Κυράννα με τρίποντο (35-25) με τον Αθανασόπουλο να βάζει την υπογραφή του στο δεκάλεπτο με buzzer beater πίσω από τα 6.75 κάνοντας το 38-29 στο 30΄.

Δυναμική επιστροφή στο παιχνίδι πραγματοποίησε ο Α.Σ. Καρδίτσας καθώς με επιμέρους 9-1 μείωσε στον πόντο (39-38). Το πρώτο εντός παιδιάς καλάθι του IBC ήρθε αργά, για την ακρίβεια 3΄22΄ πριν το τέλος, με τον ηγέτη της ομάδας, τον Παναγιώτη Μπαρτζώκα να το πετυχαίνει (41-38). Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού. Στα 13΄΄ πριν ηχήσει η κόρνα της γραμματείας για το τέλος του αγώνα το σύνολο του Κώστα Κρικώνη είχε ισχνό προβάδισμα ενός πόντου (43-42). Ο Μπαρτζώκας έδειξε την κλάση του καθώς παίρνοντας τη μπάλα μετά την επαναφορά από την πλάγια γραμμή  κατάφερε με εξαιρετική κίνηση να "σπάσει" το double team και με ένα φοβερό καλάθι να φέρει την ομάδα του στο +3 (45-42). Μάλιστα στην τελευταία φάση όπου η Καρδίτσα έψαξε το τρίποντο με το οποίο θα έστελνε το παιχνίδι στην παράταση, ο Μπαρτζώκας δήλωσε και πάλι "παρών" καθώς με τη βοήθεια του Γκλίναβου σταμάτησε τον αντίπαλο του, με το IBC να πανηγυρίζει την κατάκτηση της 2ης νίκης στο τουρνουά.


Τα δεκάλεπτα: 7-9, 21-17, 38-29, 45-42

Διαιτητές: Πράττος-Δικταπανίδης

IBC (Κρικώνης-Παπαδόπουλος): Αθανασόπουλος 5(1), Μαγκλάρας 6, Γκλίναβος 2, Κυράννας 5(1), Χαντζάρας, Μπαρτζώκας 22(1), Παδιός 3(1), Μαρτζούκος, Χήτας 2   

Δημήτρης Κοσίνας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου